Kóczián Péter

A politikáról és az életről szól

_

HTML doboz

A szoci-libi tábor erősödik a Népszabadság megvásárlásával?

2012.07.13. 15:54 Kóczián Péter

Ha igaz, amit a HVG. hu/HVG talált - egy igazi hírcsemegét, akkor az általam nem rég bírált szoci-libi hátország nem is olyan béna, mint amilyennek eddig látszott.

Ha tényleg elérték, hogy Schröder volt német kancellár rábeszélte a nagynémet szolidaritás alapján a svájci kiadót, hogy szabaduljon meg a Népszabadságtól, ráadásul akár egy euróért is, akkor saját táboruk szempontjából nézve végre egy értelmes és fontos lépést tettek. 

A HVG felidézi Karácsony Gergely LMP politikus sugallatát, aki szerint a Nagy Magyar Nemzeti Hatóság megüzente a Ringier-nek, hogy ha lemond a Népszabadságról, akkor egyesülhet az Axel Springer-el Magyarországon. 

Ha ez igaz, akkor egy furcsa koalíció működött a háttérben: Szalai Annamária NMHH elnök azon dolgozott, hogy a Népszabadság visszakerüljön a szoci táborhoz, s még csak sokat se kelljen fizetniük érte. Cserébe még jó fejnek is látszhatott a svájci-német kiadó szemében. 

A történteknek van még néhány olvasata, ha a HVG jól írta le a történéseket ( s nem ültették fel, amely ilyen típusú közlések esetében bármikor megtörténhet). 

A szoci-libi oldal Magyarországon nem volt képes maga kiizzadni a Népszabadság megmentését - ehhez Schröderre és az európai szocdem háttérmunkára is szükség volt.

Ha a Szabad Sajtó Alapítvány megszerzi a Népszabadságot, akkor csak az első lépéseken lesznek túl. A következő szakaszban milliárdokat kell találni a Népszabadság modernizálására, veszteségének lefaragására, egy korszerű lap ( online+ nyomtatott), valójában egy korszerű tartalomgyár kialakítására. 

Ha nem tudnak pénzt találni a működtetésére, akkor még az is lehet, hogy egy Fidesz-bérenc szerez befolyást a a lapban, mégpedig úgy, hogy az egésznek az lesz a látszata, hogy a szocik maguknak keresték a bajt, amikor még egy lap fenntartását sem tudták megszervezni.  

A múltkori posztomban azt írtam, finanszírozzák azok a szoci-libi újraéledést, akiknek lehetősége volt sokat nyúlni a közösségi források redisztribúciója során. 

Ezt továbbra is tartom.  

A Népszabadságra csak úgy érdemes költeniük bármennyit is, ha azt a szocialista-liberális média világ egyik húzónevének, egy későbbi - mit kerülgessem a szót? - médiakonszern első elemének tekintik. Különben pirruszi lesz a győzelem és feleslegessé válik minden pénz, amit beleölnek. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr124653746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása