Kóczián Péter

A politikáról és az életről szól

_

HTML doboz

Az elnök elfáradt

2010.01.01. 18:14 Kóczián Péter

 Fidesz –párti beszédet tartott a köztársasági elnök újévkor.

Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció támogatását.

Már csak azért is, mert Sólyom László az elmúlt időszakban inkább csak a kormányzó baloldaliak politikáját bírálta. Ebben a kontextusban mi mást jelenthet az elnök által fontosnak tartott változás lehetősége?

Olyan beszédnek tűnt, amelyet addig írtak át, hogy egy eredeti egységes gondolatmenetnek csak egyes töredékei maradtak meg benne.

Sólyom egy egyiptomi Ré papra hajazó módon a Nap megújulásával indította az évindító beszédét. Ez mindenképpen időszerű tematikai keret Magyarország 2010-es helyzetének elemzéséhez.

Majd nem mondott semmit arról, hogy minek kellene megújulnia.

Új ellenzékre és új kormánypártra van szükség, mondta még.  És nem volt folytatás.

Ha a magyar sajtó érdeme szerint bánna el a politikusok kijelentésével, akkor ezt a részt nem idézné, így büntetve az elnököt (meg más politikusokat), jelezve, hogy üres kijelentések további közlését feleslegesnek tartja.

Semmi nem derült ki arról, hogy a köztársasági elnök szerint miben kellene megújulnia a politikai erőknek. Így csak annak örülhetünk, hogy sor kerülhet a változásra.

Azaz, arra, hogy a szocik végre leválthatók.

Meg kell vizsgálni, hogy aki kormányzott, megtartotta-e az ígéretét – és azt is, hogy aki kormányon kívül volt, meg tudja-e valósítani, amit ígér – mondta az elnök. És a választás fontosságáról beszélt. Mert hogy a politika kívülről újítható meg, azok által, akik nem politikusok.

De ha a mostani politikai választék (mondjuk) leszerepelt, akkor mire vonatkozik a választás lehetősége? Ha meg nem szerepelt le, akkor mire gondolt az elnök, amikor a választásban rejlő megújulást hangsúlyozta?  

Azt is mondta, hogy a korrupciót vissza kell szorítani. A mindennapi kis korrupcióinkat is.

Ez a semmit mondás csúcsa. Minden politikai kontextusban vannak olyan biztonságos témák, amelyekkel ki lehet tölteni a rendelkezésre álló időt. Ma a korrupció ilyen téma Magyarországon.

Persze, ez is lehetett egy utalás a hatalmon lévő koalíció korrupciós ügyeire. Ha az volt, az elnök ismét csak a szociknak mosott be. Mintha csak ők lennének a hatalomban, s csak őket érinthetné meg a korrupció.

Majd beszélt az oktatás fontosságáról. Mert hogy a családok fontosak. És a családoknak össze kell kapcsolódnia az iskolaüggyel. Hogy az iskolák ügye nemzeti ügy legyen.

De miért pont az oktatás a kiemelt téma? Miért nem az infrastruktúra fejlesztéséről?

Tudom, hogy az oktatás szívmelengetőbb téma, mint a vasútfejlesztés, de az oktatásról szóló üres kijelentés - részletek, kontextus nélkül – teljesen értelmetlen tartalmi elem.  

Mint ahogy az is, hogy az egész nemzetért érzett szeretetnek mindenkit át kell járnia.

Konkrétan?

Az elnök beszéde alapján kicsit elfáradtnak tűnt. Olyannak, akinek távozása nem hagy majd űrt, mert vagy kifulladt, vagy pártossá vált.

Holott éppen az utolsó évben kellene világossá tenni, mi is Sólyom László öröksége a Magyar Köztársaság továbbépítését illetően.  Az aktuális fideszes választási retorika megerősítése elég gyenge húzás volt.

A paradox az, hogy az elnök eddig arra az érzésre játszott, hogy a pártpolitikának van alternatívája. A mostani beszédében is erős mozzanatnak szánta az erről szóló gondolatot. S éppen a saját beszéde bizonyítja, hogy nem lehet kitörni a mindent meghatározó átpolitizáltságból.  

Ha a pártosság mindent átható jellegét próbálta ellensúlyozni, , akkor beszéde nagyon gyenge teljesítmény.  

318 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr781637595

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sólyom: közbiztonságot és törvényes rendet! 2010.01.03. 14:42:49

Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében arról beszélt: meg kell szüntetni a korrupciót, amiben fuldoklik az ország, az iskolaügyet pedig nemzeti üggyé kell tenni. Az állammal szemben támasztott követelmények között említette a közbiztonság, a tö…

Trackback: Miniriport Orbán Viktorral, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnökével 2010.01.02. 08:07:55

KáPé, a riporter: Orbán úr, tegye a szívére a kezét, ugye az éjféli koccintáskor ittak előre a medve bőrére?Orbán Viktor: Igen.

Trackback: Miniriport Sólyom László köztársasági elnökkel 2010.01.02. 08:07:28

KáPé, a riporter: Sólyom úr, újévi beszéde után azért kihúzta nyelvét Orbán úr seggéből? Sólyom László: Igen.

Trackback: 2010 (The year we make contact) 2010.01.01. 23:43:37

 Hát itt van a várva várt, a szuperbruttósító, kerékpárosbarát, benzinár-emelő, a választás éve, a becsomagolt-bőrönddel-várom-mi-lesz-a-Jobbikból éve... A környezetemben sokan úgy várták ezt az évet, mint a változás lehetőségét. Nem a várható MSZ...

Trackback: Videó: Sólyom László köztársasági elnök újévi beszéde 2010.01.01. 23:38:40

A politika része, sőt szükséges alkotórésze az újrakezdésnek. De csalódni fog, aki az újat, s az ahhoz képzelt jót csakis kívülről, a politikától várja. A kilencvenes évek elején sokan képzelték, hogy a rendszerváltás önmagában meghozza a nyugati élets...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soproni1 2010.01.02. 00:01:10

"J obbikra a biztonsági őrök - csak nem az izraelei érdekeltségű In -Kal-osok? "

A sok kigyúrt kopasz annyira izraeli, hogy az autójában -megtévesztésképp- feszületet lógat a visszapillantó tükrön .

Rá Dios 2010.01.02. 00:01:47

Tessék már mondani, hova a búsba vándoroljon ki egy jócskán középkorú protestáns magyar, akit - momentán legalábbis - nem üldöz senki, de valamiért nagyon együttérez azokkal, akik máris üldöztetve érzik magukat és viszolyog az üldözők felfújt senkiháziságától.
Nincs ugyanis se nemzethez, se hazához semmi köze annak, aki másról sem beszél, mint a köz általa képzelt, de komolyan nem gondolt javáról. Olyan ez, mint a nagyhangú, csak a szexről fecsegő kocsmai pultszomszéd: alighanem farka sincsen, nemhogy sikerei, vagy eszköze a sikerhez.

trocadero 2010.01.02. 00:03:28

@S. Annyi: Valószínű @wakefield csak megszűrt médiákból tájékozódik, és ha gondolataival ellentéteset hall valahol, azt meg tudata szűri ki azonnal. Sajnos a szomorú valóság és realitás ilyen helyzetben nem sokat ér, de bízzunk a többségben, akik most már empiria alapján fognak szavazni, és nem idéák és/vagy igéretek alapján.

stars7726 2010.01.02. 00:03:39

@soproni1: a nagymagyarország matricát nehogy kihagyd.

soproni1 2010.01.02. 00:04:07

@Rá Dios:

Jól beszélsz, de sokan itt nem fogják érteni !

S. Annyi 2010.01.02. 00:05:35

@Rá Dios: Ki üldöz itt és kit? Elmondanám, hogy reggel az a zaj az ablakod alatt nem a náci csőcselék csizmadobogása, hanem a szemetesautó.

soproni1 2010.01.02. 00:06:33

@stars7726:

az is csak álca , mert, ha 3D szemüveggel nézed, akkor a Dohány utcai zsinagógát látod oldalról.

öregmogyi 2010.01.02. 00:09:40

@wakefield: talán az MSZP másképp viselkedett ellenzékben? Az Orban-Nastase megállapodás napján -a háttérben- még támogatták a Fideszt. Majd másnap -Gyurcsány javaslatára (aki már ekkor is beleugatott az mszp dolgaiba) elkezdték a "23 millió román"-os náci dumát. Kovács László pofájáról majd leégett a bőr... Vagy az 50ezres minimálbér kapcsán milyen hisztit vágtak le a komcsik? Naponta jöttek az aljas (kamu) újságcikkek "mértékadó" külföldi újságokból, hogy a szakadék felé rohan az ország. Ehhez képest a Fidesz riogatásai valóra váltak. És azt se feledjük, hogy a komcsik sok dologba belevágtak és soknak csúfos kihátrálás lett a vége. (kúrmányzati negyed, kórházszéfek, stb...) Még jó, hogy nem támogatta a Fidesz! Amúgy a 100napos programot támogatták, ha emlékszel! De -miután bukott a program- a szocik szétkenték a szart, erre hivatkozva. Ezek után csodálkozol, hogy soha nem állnak mellétek?

S. Annyi 2010.01.02. 00:12:14

@öregmogyi: @wakefield a tipikus Albán Úr műsorában hozzászóló hülyegyerek, nem kell vele foglakozni. Ha kést tenne bajnai a torkához, akkkor is a komcsira szavaz.

S. Annyi 2010.01.02. 00:14:49

Ja és kedves kommunisták! Mikor kértek bocsánatot Orbántól, hogy szerteszana telefostátok a sajtót azzal, hogy Orbán nem találkozott Putyinnal? Mert nem volt fotó. A bocsánatkérés elmaradt.

Rá Dios 2010.01.02. 00:18:00

@S. Annyi:
Ja, kösz. Nem kell csizma ahhoz, bár bakancs már van, ha - még - nem is sok. Reggel amúgy sem szokott dobogni a csőcselék.
Érted te amúgy is, miről beszélek: amikor valakit, valakiket kollektíve ugyan, de személyükben nyilvánítasz eleve veszejtenivaló gazembernek, nem az egyes, el sem követett, nem ismert, vagy nem értett tettei okán. Na mindegy, megyek dübörögni.

trocadero 2010.01.02. 00:18:21

@öregmogyi: Ez igy van. Az MSZP nyújtja a kezét a Fidesz felé, de ha a Fidesz kezet fogna, akkor az MSZP a köv. mp.-ben biztos magával rántaná a Fideszt is szakadékba.

pakesz (törölt) 2010.01.02. 00:20:31

@öregmogyi: agyatlanokkal nem vitatkozok ok?
azt allitani hogy a szocik direkte kurtak el, az azt jelenti hogy egy bizonyos IQ SZINTET NEM ERSZ EL

S. Annyi 2010.01.02. 00:21:02

Bulvár
Továbbra is pesszimisták a magyarok

* MTI

2010. január 1., péntek 21:10 | Frissítve: 3 órája

Nagyon nehéz évre számít 2010-ben a magyarok több mint negyven százaléka - olvasható a Szonda Ipsos az MTV számára készített felmérésében.

Mi a bánatnak kell ehhez felmérés? És ez a hír az Indexen. Becsumázok.

S. Annyi 2010.01.02. 00:23:07

@pakesz: Pedig direkte qrták el. Mert nem magyarok, mert hazaárulók. De lehet, az én íkúm se sok.

Silcon 2010.01.02. 00:23:31

"De miért pont az oktatás a kiemelt téma? Miért nem az infrastruktúra fejlesztéséről?"

Azért, mert a mi szintünkön az oktatás a jövedelmezőbb befektetés. Meg lehet nézni a portugál és az ír példát. Ha betonba ölöd a pénzt (Portugália) az nem hoz annyit mint az oktatás (Írország).

Egyébként meg az Orbán kormány privatizált a legkevesebbet, ennek ellenére csökkent a relatív államadósság. Több becsülete volt a munkának.

S. Annyi 2010.01.02. 00:24:21

Na lefexem, 20017-ben kelek. Az országot a jobboldal irányítja, a szocik libsik sehol és kék az ég.

pakesz (törölt) 2010.01.02. 00:24:51

@soproni1: "Minek szídjátok a Gyurcsányra szavazókat, amikor ezek a közvélemény kutatások szerint már a Mi Obamánkra fognak szavazni !"

igen, pontosan, amikor 2006 -ban kiderult, hogy nem lesz osztogatas(en tudtam elore!!! sot a fidesz is tudta, sot minden ertelmesebb ember tudta!!!) akkor a sok suttyo hule atszavazaott a fityeszre, marmint az onkormanyzati valasztasokon
bezzeg a 2002 valasztasok alkalmaval amikor a 100 napos program(AMIT A FIDESSSS IS MEGSZAVAZOTT!!!) ereztette a hatasat a sok hule fele, akkor milyen sok komcsi onkormanyzati korzet jott letre!!!

sajnos ezert lesz az, hogy a parlamenti valasztasnal a maszopra szavazok es az onkormnyzati valasztasnal meg a fideSS -re, hacsak nem tesznek valami csodat a fideSS -es fijjuk

pakesz (törölt) 2010.01.02. 00:26:40

@Silcon: emlekezni meg osszefuggeseben tekinteni a dolgokat meg nem tudod mi ???
a fideSS alatt egy tanar/tanito annyit kapott mint egy nyugger, ezt a megyo 100 napos programja tette nemileg helyre
most akkor szare hugye dolgozzanak a tanarok?
vagy csak a fideSS legenyek nem emlekeznek csak ugatnak? mint ez a solyom hulegyerek is?

Yendi (törölt) 2010.01.02. 00:28:35

Én úgy vagyok vele, hogy itt egyik erő sem nyerő. Miután ment a Medgyessy-s ügynöki hisztivel együtt a Pokorni csodálatos hisztériája az "apám ügynök volt és lemondok" címmel, utána miért jött vissza? Ugyanolyan pénzéhes hiteltelen borzalom mind, csak ők nem nyíltan röhögnek ki.. Itt megváltást Orbán nem fog hozni, se Mesterházy.. sőt az utóbbi még ehhez is kevés.. az MDF egy vicc, az SZDSZ/LMP még nagyobb vicc, akik az alapvető európai tradíciókat is romba döntenék.. a Munkáspárt az egy retropárt, amely kapitalizmusban nem jó programmal rendelkezik, a Jobbikkal nem lenne baj, csak ha én elszólom, magam, hogy a Kárpátiát nem szeretem, és nem hoznak lázba a Wass Albert kötetek, akkor egy szar szemét antimagyar zsidólibsicigány vagyok.. szóval az ő vadító kommunikációjuk meg elég erős.. A baj inkább az emberekkel van. Mindenki döngeti a mellét, hogy mekkora magyar és közben veszi literszám a szlovák tejet a teszkóban/osanban stb.. hogy most olcsó és apuka de szemfüles volt.. és munka után a tv előtt hülyíti le magát.. csak a propaganda az szépen hangzik, és a bilibe beleér a kéz.

Az országban mindenkinek rohadtul magába kéne szállnia, és elgondolkoznia azon, hogy Ő mivel tud többet tenni az országnak, és hogy Ő ezt végre is hajtja.. Kettős állampolgárság, esetleg autonómia, de azért a szomszédokkal illene egy normális viszonyt kialakítani, és nem rájuk rontani, sem megborulni előttük.. tévét meg ki kell dobni a francba és a gyerekkel meg sokat foglalkozni meg oktatni, akár ha mi magunk magyarázzuk el neki.. csak sok szülő erre is képtelen..

trocadero 2010.01.02. 00:29:56

@pakesz: én arra határozottan emlékszem, hogy az egyetemi oktatók, segédoktatók és kutatóhelyi kutatók extra fizetésemelést kaptak a Fidesz alatt (RTL/TV2 erről gondolom nem beszélt). Ezt még meg lehetett lépni hitelfelvétel nélkül, és fontos lépés volt. Persze jól jött a 100 napos program fizetésemelése, ami jól jött, csak a baj, hogy hitelből fedezték.

trocadero 2010.01.02. 00:35:20

Aztán jött pl. az MSZP alatt a kutatás/fejlesztői pályázati pénzek megnyírbálása, megÁFÁztatása (média szintén kussolt), ami a kutatás/fejlesztést, hosszabb távon és részben a gazdaságot visszavetette. A nyudíjasok, tanárok meg végre jól éltek - amíg hitelből fedezni lehetett a fizetésüket. Most ők is fizetik sézpen vissza adó, megvonások formájában a 2002-től kapott fizetésemelést.

vajdasagi 2010.01.02. 00:39:37

Úgy tűnik, hogy lassan mindenki elmegy aludni. Én meg kihasználom ezt arra, hogy összegezzem az itteni vélemények közül a leggyakoribbat, amivel mellesleg én is egyetértek:
1. Viszonylag jó beszéd volt.
2. Ritka szar elemzése volt ez a beszédnek.

Mindenkinek sikeres évet kívánok. És kevesebb ellenségeskedést. Kulturált és békés véleménycserét.

trocadero 2010.01.02. 00:41:21

A világválság kapóra jött, a sok megszorítást mind rá lehet fogni, már nem lehet tudni, mi köszönthető világ-, és mi a magyar válságnak. A válság előtti ÁFA emelés meg már szinte feledésbe merült (pedig más országokban a válság hatására sem emelték annyira, mint nálunk a válság előtt, a globális konjuktúra időszakában).

Ab szint 2010.01.02. 00:48:18

"Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció támogatását."

Úristen, (pártállásra való tekintet nélkül), Te hogy fogalmazol? Alany, állítmány, tárgy, tárgyrag, mondanak ezek a fogalmak Neked valamit?

Kimaradtál az isiből másodikban?

öregmogyi 2010.01.02. 01:10:53

@pakesz: "azt allitani hogy a szocik direkte kurtak el, az azt jelenti hogy egy bizonyos IQ SZINTET NEM ERSZ EL"

ezt Csótány állította Öszödön. IQ betyár barátom.

El Argentino 2010.01.02. 01:32:01

Kóczián koma, mekkora hülyeséget hordtál itt már megint össze.
S.L. mostani beszéde számomra javította a megítélését Nem mondanám mérföldkőnek, de az év első napján lefektette a lényeget, ne válaszd a szocikat, mert magad mászol a sírba és még megkéred a körbenállókat, hogy fedjenek be földdel.

Colour of silence (törölt) 2010.01.02. 01:38:18

Soha nem tartottam akalmasnak ezt az embert arra a feladatra, amit el kellene látnia. Egy kormányfőnek függetlennek kell lennie, de legalább látszania. Nagy hiba volt megválasztani.

napelemes harckocsi · http://href.hu/x/73ug 2010.01.02. 01:47:42

cigányok, magyarok, svábok, tótok, zsidók, délvidéki magyarok, felvidéki magyarok, kárpátaljai magyarok, erdélyi magyarok, szoci seggnyalók, fidesz seggnyalók, szdsz seggnyalók, mdf seggnyalók, jobbik seggnyalók, meg mindeféle szekértáborba tartozó faszkalap.
TAKARODJATOK EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL, DE KURVA GYORSAN!
kijáratnál a mobiltelefonokat, laptopokat, számítógépeket, szeléssavú internet eléréseket, postagalambokat elkobozom, nehogy valamelyikőtöknek is eszébe jusson üzengetni...
lnk.bz/gjc

Kristl 2010.01.02. 01:53:45

@Phobos:
A függetlenség nem véleménynélküliséget takar.
Hanem inkább azt hogy incs függő helyzetben, maga dönt és azt képviseli. Ez meg igaz rá.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.02. 02:17:35

Kóczián Péter: ez az írás a függetlenségre törekvő politikai elemzés paródiája. Nagyon-nagyon gyenge teljesítmény, intellektuálisan, nyelvtanilag és stilisztikailag egyaránt. Sokkal gyengébb, mint Sólyomé valaha is volt vagy lesz.
Újra kellene kezdeni a tanulást, az óvodától indulva, kedves szerző! Aztán pár évtized után megint fel lehet csapni politikai elemzőnek...

Earthq 2010.01.02. 02:33:43

A köztársasági elnököt nem az emberek, hanem a pártok válasszák meg, szóval soha nem lesz független sőt, a hatalmon lévő párt még jó, hogy a saját katonáját akarják oda rakni, mert nem szeretik ha vissza dobja a törvény módosítást új törvényt stb... Szóval a Szociknak ez sem jött össze.
Ne nézzük az elmúlt nyolc évet csak az elmúlt négyet. Még azokat az ötleteket sem tudták megcsinálni, aminek az alapgondolata nem is lett volna rossz... Annyira béna balfék banda, hogy hihetetlen... Lehetne a Magyar Nyomik pártja is. vagy Magyar Szerencsétlenek pártja.
Amúgy megkell nézni azokat a városokat ahol Fideszes és ahol Szoci polgármester van... Mindent elszúrtak, mindent tönkre vágtak. Sólyom László akkor tudott volna teljesen semleges szöveget mondani, ha ő is beállt volna hazudozni... Nem azért fáj, mert a szerencsétlenek mindent haza vágtak, hanem mert jött a válság és a H1n1...
Orbán Viktort én nem kedvelem, de a szavazásnál azért fogok a Fideszre szavazni, mert tele van nagyon jó politkisokkal, és nem kell nagy nevekre gondolni.
Amitől félek, hogy nem fogják leépíteni a nagy állami víz fejet, nem fogják utcára tenni a sok fizetett munkanélkülit, és nem fogják elszmáltotatni a szocikat, pedig szívesen küldenék Lendvai Ildikónak karácsonyra segély csomagot a Váci Fegyházba...
Ne haragudjatok, de undorító kormányzati ciklusnak lesz vége... Nagyon várom már a választásokat.

dunabeat. 2010.01.02. 02:33:43

Péter, ez az írás borzasztó rossz.

Nem túl biztató az a pályaív, amit befutsz. Ha jól látom, Debreczeni József modelljét szeretnéd követni. Rettegés terén még jócskán le vagy maradva, de csúsztatások, félremagyarázások és elképesztő elfogultság terén már kezded felvenni vele a versenyt. Nem nagyon értem, hogy süllyedhettél idáig.
Sajnálom.

2010.01.02. 03:01:09

@Earthq: A fidesszel semmi nem fog változni. Egykét fidesz havernek jobban fog menni a szekere, a vörösingesek klientúrája meg recesszióba kerül. Röviden: A szar konzerválása újabb 4 évig, hangzatos lózungokkal, nagygyűlésekkel, és magyarázkodásokkal. És sittre sem kerül senki, ez is borítékolható.

Ha igazi változást akar az ország, akkor Jobbik. Kockázatok és mellékhatások nélkül kipróbálható, ugyanis nincs már mit elkúrni. Gazdaságilag, de főleg morálisan, lenullázódott az ország.
Nem kell kifogásokat kereni miért nem jó, és főleg bedőlni a Jobbikellenes néphülyítésnek.

sanyix 2010.01.02. 03:16:26

@Phobos: hát te bizony hülye vagy fiam. Megmondja hogy valami szar ami tény mert szar, csak egy hülye idióta állíthatja hogy nem szar. És akkor ő pártosodik? persze mert talán érdekli az ország és a szartól mást akar ő a köcsög pártfüggő...

LOL ez az igazi LOL

p0wer 2010.01.02. 03:23:32

ZSIDÓK HAZA
SIDÓK HAZA
IDÓK HAZA
DÓK HAZA
ÓK HAZA
K HAZA
HAZA
HAZA
AZA
ZA
A

karatekutya 2010.01.02. 03:23:38

@Jankove: Aha, aztán akit nem Aporffynak hívnak, az mehet rapportra valamelyik hivatalba...
Ausztriában is elintézte az EU a szélsőjobbosokat (buzi pártelnökkel, LOL) itt sem lesz másképp.
Parancsra rendben masírozó 60 IQ-s ágyútöltelékekre szükség van, háborúban, egyébként meg irány az iskola és lehetnek jó szakmunkások.

karatekutya 2010.01.02. 03:25:41

Már nem emlékszem hol olvastam, de jól leírja a hazai politikát, és a birka szavazókat: "Ha az MSZP miniszterelnök jelöltje Orbán Viktor lenne, akkor is a Fideszes Orbán Viktor nyerné a választásokat."

pakesz (törölt) 2010.01.02. 03:32:54

@trocadero: "én arra határozottan emlékszem, hogy az egyetemi oktatók, segédoktatók és kutatóhelyi kutatók extra fizetésemelést kaptak a Fidesz alatt (RTL/TV2 erről gondolom nem beszélt)"

esetleg TE kaptad azt?
vagy csak egy hirbol ismerted?
mert konkretan en is sokmindenre emlekszem :)

pakesz (törölt) 2010.01.02. 03:39:04

@öregmogyi: "ezt Csótány állította Öszödön. IQ betyár barátom. "

bemasolnad ezt az allitast?
ugyebar az eredeti allitas ez volt: "azt allitani hogy a szocik direkte kurtak el"
ezt hol vallotta volna be a volt miniszterelnokunk?

RL 2010.01.02. 03:56:57

@Hepci: tökéletesen igazad van. ez az írás szégyen-gyalázat. csakúgy, mint az egész
blog.

Colour of silence (törölt) 2010.01.02. 03:58:15

@sanyix: Ha valaki rögtön hülyézni kezd, az bizony nem más, mint az illető szegénységi bizonyítványa. Ahogy a te esetedben is. Vitatkozni nem tudsz. Közhelyeket hajtogatsz és ettől többnek érzed magad. Attól még, hogy hajtogatja mekkora szar van, nem egy látnok. Mindenki tudja, hogy mekkora szar van. "persze mert talán érdekli az ország és a szartól mást akar ő a köcsög pártfüggő." A lehetősége adott volt.

Colour of silence (törölt) 2010.01.02. 04:00:26

@sanyix: Ha valaki rögtön hülyézni kezd, az bizony nem más, mint az illető szegénységi bizonyítványa. Ahogy a te esetedben is. Vitatkozni nem tudsz. Közhelyeket hajtogatsz és ettől többnek érzed magad. Attól még, hogy hajtogatja mekkora szar van, nem egy látnok. Mindenki tudja, hogy mekkora szar van. "persze mert talán érdekli az ország és a szartól mást akar ő a köcsög pártfüggő." A lehetősége adott volt.

Colour of silence (törölt) 2010.01.02. 04:01:28

@sanyix: Ha valaki rögtön hülyézni kezd, az bizony nem más, mint az illető szegénységi bizonyítványa. Ahogy a te esetedben is. Vitatkozni nem tudsz. Közhelyeket hajtogatsz és ettől többnek érzed magad. Attól még, hogy hajtogatja mekkora szar van, nem egy látnok. Mindenki tudja, hogy mekkora szar van. "persze mert talán érdekli az ország és a szartól mást akar ő a köcsög pártfüggő." A lehetősége adott volt.

Colour of silence (törölt) 2010.01.02. 04:03:31

@sanyix: Ha valaki rögtön hülyézni kezd, az bizony nem más, mint az illető szegénységi bizonyítványa. Ahogy a te esetedben is. Vitatkozni nem tudsz. Közhelyeket hajtogatsz és ettől többnek érzed magad. Attól még, hogy hajtogatja mekkora szar van, nem egy látnok. Mindenki tudja, hogy mekkora szar van. "persze mert talán érdekli az ország és a szartól mást akar ő a köcsög pártfüggő." A lehetősége adott volt.

dany82 2010.01.02. 04:14:07

Látom magamelött, ahogy KP ül a tévé elött és nézi a beszédet. és SEMMIT, SEMMIT nem ért meg belöle.

majd úgy gondolja, hoigy ha már nem értett meg belöle semmit, akkor fogja és ír róla a bejegyzést.

csak egy példa:

"Mint ahogy az is, hogy az egész nemzetért érzett szeretetnek mindenkit át kell járnia.

Konkrétan?"

Mi konkrétan, Te szerencsétlen?

pucros 2010.01.02. 04:21:51

A fideszben az lesz a jó, hogy diktatórikus mint egy hadsereg. Az legalább működik, nem úgy mint a tutyimutyi MSZP, amelyik annyira demokratikus hogy mivel köztük csak a status quo enged igazságos osztozkodást a lopott holmin, ezért semerre sincs nekik előre. Lefele, csak az van.

A rossz meg a hülye rajongóik elviselése lesz, bár remélem a legidegesítőbbek már a jobbikot boldogítják. Azért félek hogy nem.

stratez 2010.01.02. 05:22:14

Unalmas már a Sólyom fikázása. Ha egy köztársasági elnöknek még csak véleménye sem lehet, akkor szüntessék meg ezt pozíciót. Az mégiscsak röhejes, hogy egyesek úgy értelmezik ezt a tisztséget, mint annak idején Dobi Istvánét, mondja azt minden újév napján, hogy Boldog Újévet, aztán kuss. Az meg micsoda baromság hogy Kóczián szerint még programot vagy mit is hirdessen a pártok helyett, azon kívül, hogy elmondja véleményét az ország mindenkori állapotáról.

Bezmag 2010.01.02. 05:30:18

"Lacikám, lacikám, te homály...."

Be kell lássuk, ez a barom alulmúlta az elődjét is.

De ettől nem vagyunk boldogabbak.

Az a nagy baj kedves jobbos és balosok, hogy ennyire fussa... Összesen. És most geci nagy bajban lesz az összes párt, hogy ki legyen az utód. Aki tud beszélni, nem szarja összemagát azonnal, van esze, lelke, szive, és tud olvasni is.

Tud vki ilyet?

stratez 2010.01.02. 05:39:23

Csak tisztelni tudom Sólyomban, hogy a balliberális média minden gusztustalan támadása ellenére kitart az álláspontja mellett, és nem hajlandó ferencjóskát játszani: Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Az elmúlt 8 évről pedig, hogy: Szép volt fiúk! KP-nek ez a kritikája pedig publicisztikai munkásságának alighanem a mélypontja.

pöowztrqasfr · http://bit.ly/1a3Kgy 2010.01.02. 05:45:20

cigányok, magyarok, svábok, tótok, zsidók, délvidéki magyarok, felvidéki magyarok, kárpátaljai magyarok, erdélyi magyarok, szoci seggnyalók, fidesz seggnyalók, szdsz seggnyalók, mdf seggnyalók, jobbik seggnyalók, meg mindeféle szekértáborba tartozó faszkalap.
TAKARODJATOK EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL, DE KURVA GYORSAN!
kijáratnál a mobiltelefonokat, laptopokat, számítógépeket, szeléssavú internet eléréseket, postagalambokat elkobozom, nehogy valamelyikőtöknek is eszébe jusson üzengetni...
lnk.bz/gjc

pöowztrqasfr · http://bit.ly/1a3Kgy 2010.01.02. 05:46:21

cigányok, magyarok, svábok, tótok, zsidók, délvidéki magyarok, felvidéki magyarok, kárpátaljai magyarok, erdélyi magyarok, szoci seggnyalók, fidesz seggnyalók, szdsz seggnyalók, mdf seggnyalók, jobbik seggnyalók, meg mindeféle szekértáborba tartozó faszkalap.
TAKARODJATOK EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL, DE KURVA GYORSAN!
kijáratnál a mobiltelefonokat, laptopokat, számítógépeket, szeléssavú internet eléréseket, postagalambokat elkobozom, nehogy valamelyikőtöknek is eszébe jusson üzengetni...
lnk.bz/gjc

The Question (törölt) 2010.01.02. 06:13:38

@pöowztrqasfr:

Nem tisztem megállapítani, de mégis, végzettségem okán: TE BAROMI BETEG EMBER(?) VAGY!!!!!!
Tényleg megnyitotta kapuit az OPNI újfent?????

strappa 2010.01.02. 06:50:32

@is: Ekkora csúsztatásokkal teli makroelemzést ritkán olvasni lol
1. Javult a külkereskedelmi mérleg 2008-ra? Miért is? Mert az import jobban csökkent, mint az export. De mind a kettő marhára csökkent, mert az emberek nem vásároltak, nem volt miből. Én ezt egyáltalán nem könyvelném el pozitív eseményként.
2. Emelkedett Orbán alatt az államadósság? És? Mennyivel javult a gazdaság? Mert ugye az számít, hogy a GDP mértékéhez hogy aránylik az államadósság. De mivel Orbánék alatt ez nagyon jól alakult, handabandázol.
3. igen, beütött a válság. De megfeledkezel arról (vagy talán tudod jól, csak aljas módon ferdítesz) hogy a válság a régió államaihoz képest übersz@r állapotban találta az országot és emiatt még nagyobbat ütött rajtunk, mintha a 2008 előtti konjunktúrát a szoci kormány képes lett volna kihasználni. De nem tudta, mert az általa korábban előidézet államcsődveszélyt kellett elhárítania, és az elhárítás két lehetséges útja közül azt választotta, amely ugyan a szociális hálót kevésbé érintette, de a gazdaságot megfojtotta.

Azért szép próbálkozás volt, a Blikk fórumán talán néhányan el is hiszik.

kutty 2010.01.02. 06:55:32

Aki most csodálkozik Sólyom újévi beszédén, az elfelejtette, hogy hogyan választották meg annak idején! (Meg azt is, hogy ő ezt a választási cirkuszt elfogadta!)

2010-ben lejár a mandátuma, és nagyon szeretne még egy ciklusban elnök maradni, vélhetőleg azért (is), hogy feljetesse azt a gyalázatos választási cirkuszt, ahogy annak idején az elnöki székbe került.

Nekem nagy csalódás volt ez az ember, és az is maradt.

yarisugi 2010.01.02. 07:17:25

Sólyom beszéde szerintem inkább rövid volt és ebbe a pár percbe nehéz belesűríteni egy mindent átfogó kerek tartalmat.

Amit mondott, az tulajdonképpen a tények felsorolása volt. Nem pártoskodás, inkább kicsit meglapő, mintha a KE most döbbenne rá hüledezve arra amit az egész ország tud, pártállástól függetlenül.

Az viszont sokkal jobban meglepett hogy Kóczián Péter mennyire zagyván fogalmaz. Tudjuk be a szilveszteri másnaposságnak, rendben. De ha már valaki újságírónak tartja magát és nem a buliról ír, hanem a KE beszédéről, akkor kapja már ösze magát.

Ragozási, egyeztetési hibák, setesuta szószerkezetek, az egész olyan, mintha egy kisdiák próbálná utánozni a felnőtt bácsikat egy iskolai lapban.

Valaki írta fent, hogy tanulni kéne a stilisztikát, a helyesírást, az újságírás alapjait, mielőtt valaki KÓCZIÁNPÉTERBLOGJA névvel kiáll mások elé.

KÓCZIÁNPETIKÉNEK ezek a tanulási dolgok nyilván nehezen mentek. Nem véletlen, hogy kirohant az oktatás hangsúlyozása ellen. Pedig minden azon áll vagy bukik, kedves Petike. Sem infrastruktúrát fejleszteni, sem újságírni, sem mást nem lehet, ha az ember nem tanulja meg, ahhoz pedig az kell, hogy legyenek olyan rendszer és legyenek olyan szakemberek, amelyben és akik által átadható a tudás.

Kedves Kóczián Peti, a "kiművelt emberfő" fogalmának nézz utána, pl. hogy ki mondta és milyen kontextusban. Aztán gondolkozz is el rajta, és a boldog új évben, amit neked is kívánok, írj kevesebbet, de minőségit.

Rá Dios 2010.01.02. 07:42:16

Tudom, nem illő nevekkel viccelni, de vak, aki nem látja, milyen kopott kis szürke veréb ez a "magyar" sólyom.
Igen, kézenfekvő, hogy a hatékonyság plusz demokrácia képletet elsinkófáltuk, ki akarattal, ki figyelmetlenségből veszejtette el, vagy hagyta veszni. A puszta demokrácia szép dolog, de az éhenhaláshoz is kevés, jőjjön tehát a hatékonyság önmagában. Erről beszél a mai fellállásunkjban hatalom nélküli elnök is. Csakhogy: mennyiben biztosíték a demokrácia (kinek mit is jelentsen)hiánya vagy akár csak korlátozott volta a hatékonyság és az álatala szolgált közérdek (kinek mit is ... hogy ismételjem magam) érvényesülésére? Hátha elég lesz a hatalom, mint mint végcél, nem pedig mint eszköz. Azaz dehogynem eszköz. Csak nem a felelősség által korlátozott, hanem az ellenkezés elleni eszköz. Nálunk még politikus vagy közszereplő be nem látta, ami olyan kézenfekvő pedig. Akinek több a hatalma, annak nagyobb a felelőssége is. Nem többet, hanem kevesebbet szabad neki, mint a tőle függőknek. És nem az őt (ki)szolgálókra, hanem "az-emberekre" gondolok.
Meglátjuk egy év, két év, tíz múlva, túlzott-e Debreczeni, vagy érte kell menni mint új Táncsicsért a várbörtönhöz.

belekotty 2010.01.02. 07:43:19

@pöowztrqasfr: Beteg megnyugszik, beteg klavit letesz, beteg hátulgomobólósba visszabújik, gumiszoba sarkában leül!

belekotty 2010.01.02. 07:47:28

Mindenféle párt szimpátiát félretéve.
"sójomka" egy alapvető dolgot megsértett, köztárasásági elnökként a politikai semlegességet.
Csontig benyalt a fidesznek. Remélem nem hosszabbítanak neki mandátumot.
Orbán az elhasznált figurákat el szokta dobni, "sójomka" is erre a sorsra jut.
"sójomka" eddig a leggyengébbet teljesített a közt. elnökök közül.

belekotty 2010.01.02. 07:51:42

@stratez: " Ha egy köztársasági elnöknek még csak véleménye sem lehet, akkor szüntessék meg ezt pozíciót"

Talán el kellene olvasnod az Alkotmányt a köztársasági elnökről. No meg azt az erkölcsi minimumot elvárhatnád hogy pártpolitikailag semleges legyen.
Az állam szarban van. Tudjuk.
A szocik elbaszták? Tudjuk.
Fidesz nyeri a következő választást? Tudjuk.
'sójomka" nyal a fidesznek a következő mandátumért?. Tudjuk.

belekotty 2010.01.02. 07:53:26

@pucros: "A fideszben az lesz a jó, hogy diktatórikus mint egy hadsereg. Az legalább működik, nem úgy mint a tutyimutyi MSZP, amelyik annyira demokratikus hogy mivel köztük csak a status quo enged igazságos osztozkodást a lopott holmin, ezért semerre sincs nekik előre. Lefele, csak az van."

Hehehe... ez nagyon igaz.

hofferpubi 2010.01.02. 08:04:34

nagyon sajnálom ezt a kommentes "kultúrát", ahol a tényektől fényévkre elrugaszkodott, a politikai kultúra csírájával sem rendelekző, a valóságot pártos szemüvegen keresztül szemlélő, hőbörgő jánosok nagyobbnl nagyobb hülyeségeket írnak. Ez nem vitakultúra, ez egy alpári stílus, és sajnos ebben jó tanítómester a jobbos média. Csak azért nem írtam balost, mert olyan meg nincs. Azt azért érdemes lenne tudni - hogy az offshor jobbos médiacégekhez honnan és kik lopták a pénzt. Ezek a tolvajbandának kikiáltott ballibek ezt is elrontották. Vagy netán ők loptak kevesebbet? Vagy már elfelejtettük a székház ügyet, a kaja ibrahim és társai, vgy a napjainkban kövér szilárd ügyeit? Még mielőtt baloldalisággal vádolna bárki, vagy lekommunistázna, természetesen a másik politikai oldal által elkövetett bűnök is mélyen felháborítanak. A szavatarányosan elosztott autópálya pénzek - amikből nagyon "szép" kampányunk lesz a tavasszal - hány iskola, kórház, szegény ember nehézségein segítenének? Minden bármelyik fél által elsíbolt forint őket / minket rövidít meg, a mi jövőnket éli fel, mindegy, hogy a szegfú, vagy a narancs égisze alatt lopják el. Aki csak a másik oldal bűneit látja, az vagy vak, vagy értelmi színvonalából adódóan, vagy aljas okból nem látja a saját oldalának bűneit. Sólyomról meg csak annyit, akit csalással választanak meg az ismert körülmények között, és ezt jogászként, az alkotmány őreként hagyja, sőt elviseli, annak erkölcsi alapja nem sok van ítélkezni. Az, hogy ezt csak narancssárga szemüvegen keresztül képes megtenni, sajnos régóta ismert, engem nem lepett meg a tény maga, csupán az arcátlan egyoldalúsága és annak mértéke. Jobban tenné, ha a civil szférában vezeklene majd a mandátum lejártaa után, s remélem, hogy nem tart majd igény újabb 100 mulliós lakásra, amelíet egyszer már vett neki a magyar nép, az AB elnöki székéből való távozása után. Aki minden magyar elnöke akar lenni, az nem viselkedhet így. Én szégyenleetsnek tartom ezt az újévi beszédet, aminek csupán egy mondanivalója volt: kampányolni az ellenzék mellet. Kíváncsi vagyok hogyan honorálja majd az ellenzék. Lesz-e meégegyszer ilyen színtelen, arrogáns, pökhendi elnöke kis hazánknak? Remélem nem.

Zetek 2010.01.02. 08:05:00

@belekotty: Kb. így képzeli el a világot néhány okos tojás, aki naponta a Népszavából tájékozódik. Sajnos messze nem így van elég sok a fegyelmezetlen alak lásd pl. Molnár Oszkárt.
Amúgy Petike te fáradtál el, de nagyon. Lehet, hogy szerinted a fénykorában is félhülye Árpi bácsi az ideális elnök, de nem kellene általánosítani.

strappa 2010.01.02. 08:10:05

Csak a hülye nem látja hogy Őszöd óta a szocik vezette kormány béna kacsa. Akkor is az volt, amikor egy nagyon határozott és eltökélt ember vezette, mivel pár hónap alatt kikopott alóla minden (nem jogi értelemben vett) legitimitás.
Sólyom csak ezt a nagyon fontos állapotot deklarálta, amiért lehet balról utálni és elfogultsággal vádolni, de objektív szemszögből ítélve teljesen igaza van.
Az MSZP-hez közeli körökön kívül bárki jól járt azzal, hogy nem írtak ki 2006 végén új választásokat?
Nem hiszem. Ebben persze ludas a Fidesz is, mert 100%-ig rájátszott a kormány tehetetlenségére, erősítve azt, de ha egy demokráciában olyan eszközökkel tartja meg egy párt a hatalmat, ahogy azt tette az MSZP, akkor sokkal jobbat nem várhat az ellnzéktől, tőlünk nyugatra se.

Kalmár 2010.01.02. 08:17:33

@hofferpubi: nem kicsit meglepő amit írsz.
Tényektől elrugaszkodott a vita kultúra.
Majd kijelented, hogy nincs balos média?
Mit jelent a balos? Ha hagyományos szocdem értékekhez igazodót akkor úgy-ahogy egyetértek, de a jelenlegi szoclib bandának a legerőssebb fegyvere a média....
Egyébként a kaja joszif ezüsthajó orbánszöllő imamalmotokból született egy elmarasztaló itélet??
Mert az elvtársaid kettessével mennek a sitre, balos rendőrség mellett is. Szerencsére van tényfeltáró újságírás egyébként fele ennyien lennének bent. Külön minisztériumot állítottatok az említett ügyekre 0 eredménnyel. Mit csörögsz itt papírzacskó 8 év után??

pecz 2010.01.02. 08:30:55

Aki ennyire nem tiszteli a saját országa elnökét, az hogy várhatja el, hogy a szomszéd országok tiszteljék, akkor, amikor mindannyiunkat képvisel?

hofferpubi 2010.01.02. 08:43:46

@Kalmár: erről írtam, de látom hiába! Akinek csak egy igazsága van, olyant csak egy valakit fogadok el, az pedig földi mércével nem mérhető. Látszik, hogy nem a tények érdekelnek, direkt leírtam, hogy nem vagyok balo, ha tudni akarod, nemzeti érzelmű keresztény vagyok. Ettől, még láthatom úgy, hogy a magukat kersztény embereknek mutató, de gyűlölködő, megosztó, stb. poliitkusok csak a címkéjükben azok, de sem a szívükben, sem cselekedeteikben nem azok. Ha lesz olyan kommentálni való írás, ami jogosan kritizálja - és nem szidja, becsmérli, mert ezt a másik oldlaon sem fogadom el - majd tetten érheted a kommentemet. Amúgy meg olyan országban igazságszolgáltatásról beszélni, ahol ilyen mértékben átpolitizált a rendőrség, ügyészség, bíróság - értelmetlen. Arról, meg hogy ki milyen ügyes, hogyan kell és lehet kibújni az ügyek alól, megint értelmetlen vitát nyitni. Ez sem erősséges a ballibeknek. Ha a saját oldaladnak akrsz segíteni, akkor arra hívd fel a figyelmüket, hogy könnyebb a másik hibájából élni rövid távon, de hosszabb távu eredmény csak saját kútfőből jöhet. Az igazságszolgáltatásról még annyit, hogy egyszer mindenkinek majd eljő, és akkor hiszem, hogy sokan könnyűnek találtatnak. HA mérce van, akkor az nem kettős. Amúgy a sok balos ügy kipattanása után szerinted mi fog következni a tavasszal? Annak sem fogok örülni, ahogy ennek sem örülök, mert nem hiszem, hogy a gyűlölködésben, az erkölcstelenségben, a törvénytelenségekben, a politikai szélsőségekben kellene kis hazánknak vezető szerepben tetszelegni a világban. Ha most legyen itt az igazság pillanata, akkor legyen msot, de minden derüljön ki. A bűn nem attól bűn, hogy mikor követték el, hanem magától a bűntől, mindegy, hogy ki, mikor és hogyan követte el, meg hogy kiderült-e. Ha lehiggadsz egy kicsit, és nem pártszemüvegen keresztül szemléled a világot, erre neked is rá kellene döbbenned. amúgy pedig nem vagyok papírzacskó, és főleg nem vagyok üres. Jó lenne, ha önvizsgálatot tartanál ez ügyben is.

ddi 2010.01.02. 08:44:06

Erkölcsi tragédia, ami itt megy az országban, persze, hogy változás kell. Jól látja az elnök úr. Nem kell ehhez Fideszesnek és elnöknek sem lenni. Nem az elnököt kéne itt kritizálni, hanem a csürhe bandát.....
Csak az az orráig látó kedves többség megtanulná már végre, hogy nem kell többé ezekből...
Még jó, hogy az SZDSZ nem fog dumálni annyit.....mert szétlibbentek.

Sajnos a Fidesz se mindenben különb...

hofferpubi 2010.01.02. 08:55:09

@pecz: nem tudom nekem szántad-e a megjegyzést, Ha igen, akkor a válaszom roppant egyszerű: tiszteni nem a funkciót kell, hanem azt betöltő embert. Amúgy pedig talán meg kellene vizsgálni, hogy miért nem tiszetki határokon túl a köztársaság elökét. Miért ment el komáromba, amikor jelezték, hogy diplomáciai bonyodalom lesz belőle, és sorolhatnám. Tudod engem ténylegesen izgat a határon túli magyarok ügye, és úgy gondolom, hogy őket sem ürügyként, sem eszközként felhasználni nem szabad semmihez, és mielőtt bárki - bármi tesz az "érdekükben", meg kellene vizsgálni, hogy azzal segítünk, vagy ártunk-e nekik. Ha meg az arra hivatottak ezt megvizsgálják, akkor ezzel nem menjen szembe még egy köztársasági elnök se. Főleg, ha az én elnököm is akar lenni. Amúgy pedig sem a tevékenysége, sem a hatalomra kerülésének körülményei okán nincs miért tisztelnem. Súlyos társadalmi ügyekben nem szólalt meg hónapokig, elviselte, hogy szélsőjobb az elnöki palota tövében bontson zászlót. Soroljam még, m iért nincs okom tisztelni. Tiszteletben tartani a hivatalát kötelességem és meg is teszem, de ettől nekem ő személyesen még könnyűnek találztatott.

pöowztrqasfr · http://bit.ly/1a3Kgy 2010.01.02. 08:59:55

@The Question: @belekotty:
ha figyeltek, épp most szarok bele a szátokba, köcsögök...
lnk.bz/gjc

Kendaq Pendragon 2010.01.02. 09:01:30

Értem és egyet is értek részben azzal, amit leírtál. Azonban 15 percben nem lehet nagyon konkretizálni, ha ráadásul sok mindenről szeretnénk beszélni.

Az oktatásügy igenis az egyik legfontosabb, hiszen csak a megújult gondolkozás továbbadásával számíthatunk a jövendő társadalmi megújulás ígéretével. Ha a korrupcióellenességet már kis korban beleneveljük a gyerekekbe, ugye.

A beszéd pedig attól fideszes, mert bírálja a kormányt??? Basszus, ne csak feketében és fehérben lásd a világot!
Azt állítják az elemzők, hogy Sólyom Lászlót nem fogja újra támogatni a fidesz. Erről hallottál? Vajon miért rebesgetik??

tamatomi 2010.01.02. 09:02:19

@Zetek: Ritka primitiv alak vagy az biztos, amiért ezt itt le merted irni. Azt az embert igy megsérteni akit csak a szeretet és tisztelet övezett mindenhol és messze a legjobb volt. Akik utána jöttek csak operetthuszárok. Plána a madárember aki csak akkor nyilatkozott bármit mikor nem kellett volna.
Bezzeg ha kellett nem volt véleménye.
Tevékenysége csapnivaló volt és lesz, annyira pártos.

tamatomi 2010.01.02. 09:04:42

@hofferpubi: nagyon egytértek Veled és ettől volt Árpi bácsi több nagyságrenddel nagyobb mint a követői. Őt lehetett tisztelni.
Ma erről ne beszéljünk ilyen tevékenység után....

zoli29 2010.01.02. 09:16:07

"Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció támogatását."

Ez természetesen nem igaz. Sólyom nem mondta, hogy jobboldali kormányra van szükség, csupán azt, hogy változás kell, mind a kormányzati, mind az ellenzéki politikában. Ebbe elvileg beletartozik az is, hogy egy újraválasztott MSZP-kormány újfajta kormányzást valósít meg.
Az más kérdés, hogy ki mit gondol még hozzá Sólyom szavaihoz.

"Majd nem mondott semmit arról, hogy minek kellene megújulnia."

De mondott. Pl. hogy olyan gazdaságpolitikára van szükség, ami biztonságos fejlődést biztosít, meg hogy fel kell lépni a korrupció ellen, és a közbiztonságot meg kell erősíteni. Ezek persze általánosságok, de a köztársasági elnöknek nem is dolga konkrét kormányzati lépéseket megfogalmazni.

"az elnök ismét csak a szociknak mosott be. Mintha csak ők lennének a hatalomban, s csak őket érinthetné meg a korrupció."

Ezt is maga a beszéd cáfolja. Sólyom éppen azt mondta, hogy habár a politikában jelenlévő korrupció jogosan háborít fel mindenkit, ugyanakkor az átlagembernek ugyanúgy tennie kell a saját életében is a megtisztulásért. És utóbbira fektette a nagyobb hangsúlyt.

"De miért pont az oktatás a kiemelt téma?"

Azért mert Sólyom értékrendje és elképzelése szerint (és ez sokakéval egybeesik) az oktatás állapota alapvetően határozza meg az ország jövőjét. Vagyis az elnök a saját preferenciáját emelte ki. Mi ezzel a probléma?
Persze beszélhetett volna még az egészségügyről, az adórendszerről, a környezetvédelemről, a vasútról, az ifjúságpolitikáról, a kultúráról, és még 100 másik témáról; de tényleg az a köztársasági elnök feladata, hogy az újévi beszédében az ország összes létező problémáját és feladatát sorra vegye? Ugyan már! :)

"Az elnök beszéde alapján kicsit elfáradtnak tűnt. Olyannak, akinek távozása nem hagy majd űrt, mert vagy kifulladt, vagy pártossá vált."

Az írás alapján nekem inkább úgy tűnik, hogy Kóczián úr fáradt el, de ahelyett, hogy kipihente volna magát, talált magának egy bűnbakot, és a fáradtság okozta frusztráltságát őrá vetítette ki.

bolhaplaza.hu 2010.01.02. 09:17:33

Ha eltakarodnak a szocik az azt jelenti,hogy végre azoknak is lesz munkájuk,akiknek eddig azért nem volt,mert a komcsibagázs rokonsága csinálta az összes munkát.

bolhaplaza.hu 2010.01.02. 09:20:55

Ha a fidesz nyer,akkor kezdhetik a csomagolást a minisztériumokban lévő takarító és biztonsági és egyéb cégek,plusz a kis és nagyfőnökök.Egyébként tényleg nagyon gáz, hogy minden kormányváltásnál remegni kell a legegyszerűbb nyomorult munkavállalónak is attól,hogy lapátra teszik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.02. 09:34:12

@dunabeat.: (a szerzőről) "Nem nagyon értem, hogy süllyedhettél idáig."
Én értem. Feltehetőleg pénzért.
Kóczián Péter: nagyon be volt baszva a tisztelt szerző, amikor a fenti összefüggéstelen baromságokat leírta, vagy csak egyszerűen most indul el a debreczeni úton? Amúgy repülőre kellene szállnia, hogy megérintse a madárelnök talpát...
Én nem jártam korábban itt, az Index címlapról tévedtem be, de az írás reménytelenül színvonaltalan. Igazi intellektuális szeppuku. Ilyenek után szokta kitenni magára a független "politikai elemző" az árcédulát, hogy mennyiér' eladó. Oszt a valamelyik köcsög politikus megveszi lábon. Mint a búzát.
Később még írhat életrajzot a "nagyemberről" és parlamenti képviselő is lehet akár...

Kalmár 2010.01.02. 09:38:20

@hofferpubi: Ennek sem lett több értelme. Te nemzeti érzelmű keresztény??
Rendesen hülyének nézel mindenkit. Ebből is látszik fogalmad sincs mi az. Pártos szemüveg kell ahhoz, hogy ezt a tolvaj rabló hordát, annak lássam ami? Ugyan.
Egy évized szoci ámokfutás után előkapirgálni az ezüsthajót (amit egykomplett hadsereg próbált ízekre szedni de nem találtak kikezdhető részt benne) igazi konzervatív keresztény gondolat igaz?
Kilóg a lóláb.
Ami tavasszal lesz, az remélem igazságszolgáltatás lesz.
Vagy szerinted el kellene engedni az elvtársaidat valami homályos legyen béke köztünk szlogen miatt ?
Most kezdenek rinyálni a csalók, mert érzik a vesztüket. Folyamaosan a mentelmi jog mögé bújtak köztörvényes ügyekben visszélve ezzel a joggal.
Nem lehet büntetlenül kifosztani egy országot.
Te meg ne fáradj ezzel a konzervatív kamuval, olyan szoclib konzervekkel gurigázol amelyek elárulnak.

2010.01.02. 10:24:31

@karatekutya: „Aha, aztán akit nem Aporffynak hívnak, az mehet rapportra valamelyik hivatalba...”
” Parancsra rendben masírozó 60 IQ-s ágyútöltelékekre szükség van, háborúban, egyébként meg irány az iskola és lehetnek jó szakmunkások.”

Meglepődnél hogy hány végzett ember masírozik. A 60-as IQ inkább azokra jellemző, akik csipsszel a kezükben bámulják nonsztop a pártközeli tévéjüket, és várják hogy önmagától megoldódik bármi is. A teszünk az országért c. 1 perces kötelességet a 4 éves választásoknál követik el, hogy rászavaznak ötödjére is valamelyik jobban hazudó pártra, ami az egyénnek többet ígér. Az ország nem számít. Ismét csak azt tudom mondani, kevesebb tévé, több saját tapasztalat. Ennek az országnak a legfőbb baja, hogy az országot lelketlen, nemzeti identitásoktól szakszerűen mentesített robotok alkotják, akik önmagukon kívül semmivel nem foglalkoznak, éppen csak nem köpik szemközt egymást az utcán, és márcsak a plazmatévéjükért, és a hi-tech kütyüikért, materiális dolgokért képesek még vergődni, (és szavazni) mert ez maradt az életük egyetlen értelme, és boldogsága. Ez a "CIKI" jobbik legalább rávilágít egy komoly hiányosságra, ami már olyan rég nem téma, hogy már nem is hiányzik senkinek, sőt egyre többen, néznek úgy rá, mintha UFÓ lenne: Ez pedig a minimális nemzeti öntudat ! Aminek hiánya pontosan olyan helyzetet szül, mint amiben vagyunk. Nincsen már élet magyarországon, csak mindennapi vergődés pénzharácsolás, túlélés, hazudozás, intézményesített korrupció, és bűnözés. Megkérdeztem néhány ismerősömet, vajon mi lehet az oka annak, hogy egy viszonylag ismeretlen nem túl régi múlttal bíró, viszont irányelvekben gazdag tömörülés, aki ráadásul burkolatlanul és radikálisan magyarpárti, cselekvőképes, nemcsak pofázik.... ennyire vegyes, sőt ellenséges fogadtatásra talál a leginkább azok körében, akikért tulajdonképpen létrejött? Nem tudtak válaszolni, csak azt hogy "hát komolytalan", meg „radikális” meg "ciki ez a magyarkodás", "nem értenek az ország irányításához" (fűszerezve homályos fajgyűlölet elméletekkel) és jött vagy ezer óvodás kifogás miért nem jó, ami persze tökéletes szinkronban van azzal, amit a tévé ugat nonsztop...... tehát nem marad más, féljünk az ismeretlentől, és szavazunk a jól megszokott és „hozzáértő” tolvajokra, mert azokat már legalább ismerjük, nem tudnak újat villantani. Végülis 20 év nem nagy idő, bele lehet még néhányszor lépni ugyanabba a szarba.

2010.01.02. 10:29:44

@Kalmár: "Nem lehet büntetlenül kifosztani egy országot."

Amig csalók az "elszámoltatók" is addig igen.

2010.01.02. 10:33:33

Kóczián ur! Mit várt a Közt. Elnök urtól? Talán, azt hogy türjétek tovább, a lopást, a hazudozást és nyugodjatok bele, hogy ez van--mert ez a demokrácia!? Igenis, ez a politikai gengszterizmus, ami nálunk van, az felháboritó és bicskanyitogató. Az elitnek önmagát nevezö társaság, a maga hü talpasaival kirabolta az országot, végig hazudta a 20 évet és mi, marhák türtük ezt, elhittük--mert nem tudtuk, hogy mi a demokráciának nevezett szarság. Vajon, mit kellett volna mondania Sólyom urnak? Dicshimnuszt zengeni a Gyurcsány-féle öszödi beszédröl, vagy azt mondani, hogy politikai pártok és vezetöi, tagjai, lopjatok bátran, mert nektek lehet? Vajon dicsérni kellett volna a Kóka-Horn G. féle gátlástalan és aljas hazugságot? Vagy megdicsérni a Kuncze-féle "megélhetési" bünözést? Vagy Ön is azt hiszi, hogy csak Önök az okosok? Higyje el, téved. Valaha nagyapám azt mondta mindig--és ezt mondtam én is gyerekeimnek--hogy tanulj, mert ebben az országban sok a hülye és ostoba. Ha tanulsz, te nem leszel az. Én megfogadtam és gyerekeim is. Önöknek is meg kéne fogadni. Talán másként látják az életüket és a másét is!

blacklord 2010.01.02. 10:45:32

Pfff... Ezt a blogot SOHA többet nem látogatom. Hogy neked komolyan ez a legnagyobb bajod ebben az országban, az legenyhébb esetben is felveti a baloldali paycheck fennállását. De hogy szerinted is egyenlő távolságot kéne valakinek tartania, amikor száguld a mozdony a betonfal felé, hát pontosan ez az üres, semmitmondó liberális lózung. Kedves Péter, mondd meg, PONTOSAN mit kéne ebben a helyzetben mondania 15 percben egy köztársasági elnöknek, hogy az neked megfeleljen? De most komolyan? Szerinted Fideszes valaki, mert azt mondja, hogy igenis le kéne mondania annak a kormánynak, akinek a miniszterelnökéről ez kiderül? Szerintem ez pontosan egy normaminimum hiányát mutatja, amiről a magadfajtának láthatóan fogalma sincs - ami azért szomorú, mert véleményformáló akarnál lenni, vagy mi a csuda. Nagyon, nagyon szomorú. Jó eltűnést a süllyesztőben.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.01.02. 11:50:20

Te az újságíró Kóczián Péter vagy? Amennyiben igen, nos, ez a poszt szánalmas (ha nem, akkor is). Legalább annyira semmitmondó, mint amennyire te próbálod ezt a jelzőt ráhúzni az elnök beszédére. Erőlködés az egész, állítások kiforgatása, és a "legszebb", hogy tele van nyelvhelyességi hibákkal (alany-állítmány egyeztetés, stb.) Egy ilyen poszt bárkinek a szégyenére válna, nemhogy egy "írástudónak"... komolyan, egy érettségi fogalmazás szintjét sem üti meg bizonyos helyeken, pl.:

"De miért pont az oktatás a kiemelt téma? Miért nem az infrastruktúra fejlesztéséről? "

Pfff....

És akkor a "tartalomról" még nem is beszéltünk. Jellemző, hogy ez figyel a blog.hu kezdőoldalon.

Kalmár 2010.01.02. 12:11:26

Ha ennyien tartják siralmasnak az írásodat, az elgondolkodtat téged?
Remélem.

lüke 2010.01.02. 12:18:39

tényleg kéne a Hyde parrk corner
ennyi beszédre:)
s mindenki mindent jobban tud:)

PubiX 2010.01.02. 12:40:50

Ma délelőtt Sólyom a Tubesen mondott beszédet. Tudósítás lapozás után:
napizeje.blog.hu/

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2010.01.02. 21:13:14

Hát ez gyengére sikerült. Péter szedd össze magad! Ennél azért még te is többre vagy képes.
Asszem...

Eric_Cartman 2010.01.02. 21:15:50

@bigthereal: "te milyen jogon magyarázol és skatulyázol be valahová, mikor láthatóan fogalmad sincs a tényekről és világ működéséről..."

Ha jól emlékszem, te vagy az a hülye, aki bevásárolt sciennet-es jogokból, aztán a VPOP-t szidta, mert lecsukták a főhülyét.
Kérjük, maradj itt és taníts minket !

öregmogyi 2010.01.02. 21:45:25

@pakesz: mit szenvedsz? Nézz már utána, hogy Ferikéd hány helyen nyilatkozta, hogy már két éve tudott a tarthatatlan gazdaságpolitikáról, (vagy olvasd el a lemondott pénzügyminiszterről szóló (László Csaba) cikket az indexen!

GyF a választási győzelem érdekében nem tett semmit. Mert meg volt róla győződve, hogy miután egy tiszta-négy évet nyithat a szocik, végrehajthatják a reformokat. (ezek a komcsik folyamatosan csak reformokban tudnak gondolkodni... Tehetségük nincs a meglévő rendszer finomításán, ezért akarnak mindig a nulláról létrehozni valamit... amivel persze minidig beégnek)

GyF: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

öregmogyi 2010.01.02. 21:46:12

@pakesz: @pakesz: mit szenvedsz? Nézz már utána, hogy Ferikéd hány helyen nyilatkozta, hogy már két éve tudott a tarthatatlan gazdaságpolitikáról, (vagy olvasd el a lemondott pénzügyminiszterről szóló (László Csaba) cikket az indexen!

GyF a választási győzelem érdekében nem tett semmit. Mert meg volt róla győződve, hogy miután egy tiszta-négy évet nyithat a szocik, végrehajthatják a reformokat. (ezek a komcsik folyamatosan csak reformokban tudnak gondolkodni... Tehetségük nincs a meglévő rendszer finomításán, ezért akarnak mindig a nulláról létrehozni valamit... amivel persze minidig beégnek)

GyF: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

dzsaszper 2010.01.02. 21:58:38

@hofferpubi: szerinted a fidesz csalása, hogy az MSZP és az SZDSZ nem bírt megegyezni egymással?!

Egy másik kommentedhez: a 100 milliós villa alatt a mindenkori AB-elnök, illetve a mindenkori köztársasági elnök rezidenciájára gondolsz? Azt nem Sólyomnak vette a nép, hanem a Magyar Köztársaságnak. Az állam imázsához szükséges a hivatali rezidencia, nem Sólyom imázsához. Mellesleg nem utolsó szempont, hogy ezek a hivatalok kulcsfontosságúak nemzetbiztonsági szempontból, szükség van olyan rezidenciákra, amelyek védhetőek.

Engem inkább az akaszt ki, amikor egyik másik miniszterelnök saját villáját építik át erőddé a nép pénzén...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.03. 02:15:52

Kóczián Péter: no mi van, nem reagálsz a Téged baromságaid miatt bírálók érveire? Tényleg írástudónak képzeled magad? Még mindig, vagy ez volt az utolsó poszt?
Vagy esetleg XIV. (elcseszett) Lajosnak képzeled magad? Tudod, az aquila nem kapkod...

Paraszt 2010.01.04. 13:37:28

Péter!
Szerintem kéne legyen valami szakmád a következő időszakra, javaslom az OKJ-s képzéseket!
Vagy visszadörgölődzöl megint?
Esetleg meg kéne alapítanod a Kétkul(l)a(n)cs pártot a Debrecenivel.
Az első három ötlet ingyenes, utána jön a számla!
big láv:
Paraszt voltam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.04. 15:10:56

@Paraszt: az általad említett sunyi féreg cz-vel írja a nevét.
Egyebekben osztom a vélekedésed...

Rá Dios 2010.01.04. 16:58:47

@Hepci: "... sunyi féreg..."
Tök mindegy,. éppen kit sértegetsz. Elég annyi, hogy nem érdemes rád odahallgatni,, mert sértegetsz.
vajon miért nem érted, értitek, hogy a csendes szó súlyosabb?

Paraszt 2010.01.04. 17:07:17

@Hepci: Bocsánat, helyesen:
Debreczeni József

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.06. 12:16:14

@Rá Dios: szerencsére alig látogatok polblogokat, ezután se tervezem gyakorítani ebbéli tevékenységem. Sajnos, igyekszem nem falazni a köntört.
Egyébként amiket ide beírtam, csendes szavak voltak ahhoz képest, amiket gondolok... Különösen a cz-s sunyi féreggel kapcsolatban. :)
süti beállítások módosítása