Kóczián Péter

A politikáról és az életről szól

_

HTML doboz

Baklövés

2010.06.04. 13:46 Kóczián Péter

 

 
Az MSZP-re célzott, de a szabad felhasználású középosztályt találta el Kósa Lajos lendületes válság víziójával.
Kósa Lajos kommunikációja egynemű: lendületes, offenzív, megoldás-centrikus, autoritással bíró. Mondom és csinálom, ez az üzenete.
A parkolási rend szabályairól, a budapesti kerületek felszámolásáról, a vízmű működtetéséről lehet ilyen stílusban beszélni. Az emberek döntéseket és határozottságot várnak. Az MSZP-t utálók még az MSZP-vel szembeni határozott fellépést is díjazzák.
De nem lehet akaratos kommunikációt folytatni, amikor az a választók kárára válik. S nem érdemes a pártharcokat a választók zsebét terhelő módon lefolytatni.
Bármely fideszes kijelentés, amely a Magyarország iránti bizalmat megrengeti, azonnal és érezhető módon sok tízezer forint plusz kiadást okoz körülbelül egy millió választónak. Azoknak, akiknek hitele van, akik import árukat adnak el, s akik olyan vállalatokat vezetnek, amelyek nincsenek elszigetelve a világpiactól. Egy fusizó kőműves csapatnak mindegy, hogy milyen hatása van Kósa Lajos kijelentésének, de egy autó márka szerviz tulajdonosának már nem az. A száz milliós hitelét intéző vállalkozónak és cégvezetőnek sem.
Ha még egyszer megszorító intézkedésekre van szükség, azt nem kommunikációval kell bevezetni, hanem meg kell hozni azokat. Egyszerre, hirtelen bejelentve. Sokkoló és ezért hamar megemészthető módon. Ha nincs erre szükség, akkor meg nem kell riogatni. Senkit, semmivel.
Ha a Fidesznek legitimációs problémái vannak, azaz nem tudja, hogyan szívja vissza arcvesztés nélkül az ígéreteit, azt nem kellene a nyűgös középosztályon – értsd: eladósodottakon – leverni.
Ha az MSZP elleni utólagos támadások fontosabbak, mint a kormányzás, akkor a Fidesz egy kisstílű és öncélú politikai pályára lép.
Ha egy kétharmados győzelem után még mindig az MSZP a mumus, akkor szerintem most kellene visszaadni a kormányzást, mert ezek szerint nincs az a választási győzelem, amely elhiteti a Fidesszel, hogy rá, s nem másra bízták a kormányzást.
Egy ekkora győzelemnek ugyanis az a paradox hatása, hogy a győztesé minden felelősség. Az első perctől kezdve, hogy kormányozhat.
A jövő már elkezdődött. Kósa Lajos kijelentésével pedig a jövő felélését kezdte meg. Nincs az a múlt, amely mentesít a felelősség alól.  
A helyzet
 Szerintem Kósa Lajos csak ki akart tölteni egy űrt. Jelen pillanatban ugyanis senki nem tudja, hogy mi lesz a pálya a következő három hónapban.
A válságok – görög, euró, dél-európai országok – vagy megoldódnak, vagy stagnálnak. Az IMF vagy elfogadja a Fidesz terveit vagy nem. A lehetőségek ilyen széles tárházára nehéz konkrét kormányprogramot kialakítani. Ezért semmitmondó a kormányprogram, ezért tartalmaz választási szlogeneket, s publicisztikai elemeket.
A kormány és a kormánytöbbség megtette, amit meg lehetett tenni ennyi idő alatt: törvényt hozott, döntött, amiben volt mozgástere. Törvényt, minisztériumi rendszert, sőt, a parkolás intézményeit is meg lehet változtatni egy pillanat alatt. Egy gombnyomás volt az egész.
A gazdasági ügyekben azonban egyszerűen nem áll rendelkezésre elégséges és  biztos információ ahhoz, hogy döntsenek. Ez nem egy válságkezelő kormány – ez egy néptöbbséget szerzett kormány, amely egyszerre akar jól kormányozni ( válságkezelés, gazdaság építés) és megőrizni a politikai tőkéjét. Ha a helyzet jobbra fordul, akkor nem kell válságot kezelni – ha rosszabbra, azt meg ki kell várni. Ezért nem mondják meg, hogy mit akarnak csinálni.
Fidesz belső vita. - Lehet, hogy Kósa Lajos Matolcsynak üzent, vagy a szépreményűeknek, akik a helyzetet nem ítélik komornak. Ha ez így volt, arra is csak az vonatkozik, amit az MSZP vonatkozásában írtam: nem a minket finanszírozók riogatásával kell belül pozíciót szerezni.

241 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr302056130

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Baklövés 2010.06.05. 12:07:01

Jelen pillanatban senki nem tudja, hogy mi lesz a pálya a következő három hónapban.

Trackback: Tényleg saját zsebre spekulál a Fidesz? 2010.06.04. 21:59:50

Ezt még mi sem feltételeztük volna, pedig tapasztaltunk már egyet-mást. Láttuk, ahogy alattomosan a háttérből biztatták a Budapestet gyújtogató hordákat. Hallottuk, ahogy a választók szemébe hazudnakmegtévesztik a választókat szavazataikért.  ...

Trackback: Kósa Lajost nem lájkolják Facebookon 2010.06.04. 21:03:33

Kósa államcsőd Lajos kiváló nyilatkozata megrengette a hazai pénzügyi piacokat. A kommunikációs csőd kapja a hideget és meleget. Íme: 

Trackback: Alkotmányos felfüggesztés 2010.06.04. 18:50:30

Kósa Lajos már két teljes napja nem a kormány ellenzéke, de nagyon nehéz ezt megszokni. Van az úgy, hogy az ember egyszerûen nem döbben rá, hogy azok a szavak, amikkel nyolc éven át kelt és feküdt már nem szükségesek. "Mucuskám" fordul reggel...

Trackback: Illetékes Elvtárs megszólalt 2010.06.04. 16:11:05

Ha Kósa Lajos megszólal, arra oda kell figyelni. Most pedig megszólalt. Nem kicsit. Nagyon.Nem tudom mondjuk, hogy Kósa Lajosnak jutott-e bármiféle kormányzati szerep vagy funkció az átadás-átvételben, amiről nem mellékesen a témában legautentikusabb F...

Trackback: Kósa Lajos megbolondult? 2010.06.04. 15:54:35

Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk...

Trackback: 1998 szelleme 2010.06.04. 15:53:28

 Talán sokakat meglepetésként ér a hír, miszerint Kósa Lajos bejelentette, hogy az ország a csőd szélén áll, és egy-két évet most arra kell fordítani, hogy ezt a vészhelyzetet elhárítsuk.   1998. szürke tavasza juthat az eszünkbe, mikor Ur...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agent orange (törölt) 2010.06.04. 18:06:12

@nestrot10:
Na ja,ha ez pár hónapja történik a fidesznyikek már ott anyáznának a Kossuth téren.

digiteye1 2010.06.04. 18:07:20

Gyurcsány azt mondja, hogy ilyesmiket az mond csak, aki bolond, vagy rosszat akar az országnak.
Én azt mondom, hogy ezek bolondok ÉS rosszat akarnak az országnak.

dr kíváncsivagyok 2010.06.04. 18:07:57

@GoodLord: Én is ezen filózok órák óta .Vagy nem tudja mit beszél , vagy nagyon is tudja !! Ha a forint visszaerősödik - akkor nem tudja (és nem is volt igaz a válság-vízió !) , ha nem akkor tudta mit beszél - de mi a f..sznak ?!

KG2000 2010.06.04. 18:08:05

@Megfigyelo: Egy biztos, te szeretnéd, ha rosszul menne az országnak. Mert akkor bukik a Zorbán. Mi lesz, ha nem lesz semmi baj? Elmész sírdogálni, hogy a fenébe, mégsem lett 10% a kamat, most mi lesz, valami mást kell kitalálni.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.04. 18:08:23

@KG2000: Te tényleg egy idióta bérkommentelő vagy, innentől kezdve befejeztem a reagálást az ostobaságaidra. menj Viktorozni agyatlan droid, van rá négy éved.

digiteye1 2010.06.04. 18:09:55

A Pénzügykutató Intézet szerint azért csináják, hogy vissza tudjanak táncolni a beigért adócsökkentésekből.

Megfigyelo 2010.06.04. 18:10:04

@\'it\'s cool to know nothing\': A Szurgut olyan sok vizet eddig nem zavart. Nem hiszenm, hogy a pakettje megerné a Putyinnal való kapcsolatok egyszer-s-mindenkorra való elrontását.

Megjegyzem Orbán Putyin legjobb magyar tanítványa, és félő, hogy ugyanúgy tönkreteszi Magyarországot, nint ahogy Putyin már tönkretette Oroszországot.

dr kíváncsivagyok 2010.06.04. 18:11:09

@KG2000: Ne fogta volna be , de más tényeket közölni (mint amerika) és megint más egy gazdasági analfabétának egy kétségesen igaz propagandaszöveggel óriási károkat okozni többmillió magyarnak !!!!

KG2000 2010.06.04. 18:11:10

@Valahol Máshol: Mi van, kiscsoportos óvodás, nehezen tűröd, hogy másnak más a véleménye?

Viktorozni meg te viktorozol, én maximum Kóczánozok, na de te ezt úgysem érted.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.06.04. 18:12:35

LEsz itt meg az arviz is a szocik miatt van ! moka. figyeljetek meg. Meirt nem epitettek tobb gatat, meg magasabbra? ( Csak az a fura, az elmult 20 evben nem csak ok voltak hatalmon).

dr kíváncsivagyok 2010.06.04. 18:13:29

@digiteye1: Nem csak az adócsökkentésből kell ám visszatáncolni , hanem : A sportnak ígért milliárdok - a megszüntetett szárnyvasutak , és hosszasan lehet sorolni a nem meglévő pénzek előre elköltését !!!!

Neo07 2010.06.04. 18:14:35

@kíváncsivagyok: "mindenáron nyerni akarók"... Kedves libsik, milyen ügyesen tudtok bánni a szavakkal...
Ki(k) volt(ak), akik mindenáron ragaszkodtak a hatalomhoz? Ki volt az, aki egy őszödi lebukás után ragaszkodott a székhez? (világon mindenütt egy sokkal kisebb ügyekben is lemondanak) Ki volt az, aki a kormányzásért remegett? ("Fantasztikus egy országot vezetni". Akkor ki remegett a hatalomért?

WonderCsabo 2010.06.04. 18:14:57

@digiteye1: Vki ad még Gyurcsány szavára? Eszem megáll.

KG2000 2010.06.04. 18:15:14

Mivel a Fidesz már a 2010-es költségvetés benyújtásakor (2009 ősze) is azt mondta, hogy az tarthatatlan, ezért csak azokat érhette meglepetésként az, amit a Kósa mondott, akik az elmúlt 8 hónapban egyetlenegyszer sem hallgattak híreket.

dr kíváncsivagyok 2010.06.04. 18:16:07

@Megfigyelo: Ebből csak az Oroszország Putyin általi tönkretételét nem ismerem el . Oroszország fene nagy és igen sok nép és emberfajta él benne . Abba másnak is beletörne a foga. Pl. totális demokráciát el sem tudnék képzelni ott (egyelőre) .

Megfigyelo 2010.06.04. 18:17:12

@Neo07: Abszolút nyilt rendszerben élünk, és ezen nem lehet változtatni. Még Kuba és Észak-Korea is azzal van elfoglalva, hogy valahonnan kemény valutát szerezzen, mert anélkül SEMMI sem működik. Nkünk is ebbe a nyitott világba kell beilleszkedni, vagy áttérni a kőbaltára. (De valószínúleg az sem menne, mert már nem tudunk baltát csiszolni, meg nincs is megfelelő kő az országban, és akkor már valuta kell...)

ambor2010 2010.06.04. 18:17:41

lehet itt okosítani minden fasságokról, ha hétfői nyitásra nem lesz megnyugtatás (és ebből nehéz lesz kimászni, minden headline rólunk szól), 2 nap alatt befagy az állampapírpiac, aztán lehet ámulni és könyörögni 'nem fönökünk' IMFnek.Dilettáns barmok.

Na Ne... 2010.06.04. 18:18:06

A ker tv-k ezt leközlik? :-)

szjm 2010.06.04. 18:18:28

1. szerintem Simor akarja megenni a fidesz
2. volt már 320 is az euro :(
3. nem csak árf.mal van a bajocska, hanem a t. bankocskákkal, aki közben kamatot emeltek dráguló forrásköltségre hivatkozva. no azóta ez már lejjebb ment, de engem még nem értesített a bugyipest bank, hogy l alkalmazkodtak ehhez a körülményhez is, de izibe. NA a kódex-szel meg minden magyar kitörölheti a valagát.
4. én attól jobban félek, h igazak a csontikák

dr kíváncsivagyok 2010.06.04. 18:22:20

@Neo07: Remélem nem cáfolod, hogy a Fidesz az elmúlt évben zsigerből utasított el MINDEN ( a jót is beleértve !) törvényt , javaslatot - hogy miután deffenzív ellenzéki szereppel sőt (népszavaztatás, utcára vonulás, kordonbontás stb. ) ERRE JÁTSZOTTAK , hogy ne sikerüljenek a reformok és egyáltalán semmi se , ugyanis ÉRDEKÜK VOLT, hogy rosszabb helyzetbe kerüljön az Ország , másképp nem lettek volna megválasztva 2/3 - dal! Az az érzésem , hogy most azt mondják maguknak : Hú , bammeg megnyertük a TOTÁLIS, TELJES FELELŐSSÉGET- és nem tudnak mit kezdeni vele !!!!!

dr kíváncsivagyok 2010.06.04. 18:27:58

@kíváncsivagyok: Még egy érdekes vetülete a dolognak : Hozzászoktak , hogy van kire mutogatni , ha valami nem jól sül el. Ez most ( a csontvázak is elporladnak egyszer !) megszűnik uraim !!! NINCS MÁS FELELŐS EZUTÁN, CSAK TI !

Megfigyelo 2010.06.04. 18:31:34

@kíváncsivagyok: Nekem élénk orosz szakmai kapcsolataim vannak, naponta olvasok orosz honlapokat, voltam is kint néhányszor. Röviden úgy tudom összefoglalni, hogy Jelcin alatt nagy kupi volt, de demokrácia, most meg Putyin visszaállítja a birodalmi diktatúrát.

Megfigyelo 2010.06.04. 18:33:59

@Megfigyelo: Ja. és ami nagyon fontos: ez a diktatúra mindefajta haladást megakadályoz - részben szándékosan, részben a tehetetlen természete miatt.

Megfigyelo 2010.06.04. 18:37:42

@KG2000: Nem szeretném. (Még egyszerú önző érdekből sem, mert elértéktelenednének a megtakarításaim.)

tlvajferi 2010.06.04. 18:40:25

szegény középosztály, úgy tudom sajnálni

Neo07 2010.06.04. 18:41:08

@Megfigyelo: A zárt rendszer a világot jelenti - a Föld nevű bolygót, az azon zajló kicsinyes pénzügyi machinációkkal egyetemben. Az, hogy a zárt rendszeren belüli, valóban nyílt alrendszerek nem jutnak hozzá más nyílt alrendszerek üveggyöngyeihez, az a pénzügyi problématömeg egyik vetülete. A fő probléma az, hogy az alrendszerek közötti üveggyöngycserére rárakódik a kamattömeg, annak minden kellemetlen hatásával együtt...

@kivancsivagyok:
Tévedsz. Ugye arról tudsz, hogy a Fidesz javaslatainak túlnyomó részét még napirendre sem vették az elmúlt parlamenti ciklus alatt?

tlvajferi 2010.06.04. 18:41:26

mi a fenének vettek fel deviza alapú kölcsnönt?
egyáltalán miért vettek fel kölcsönt???
előbb a munka, utána a dőzsölés

midnight coder 2010.06.04. 18:42:23

Fel kell ébredni, daragije tavárisi, szarban vagyunk!

Eddig is szarban voltunk, ezért ment Fletó bohóc, ezért jött liBajnai. Ezért lett oda a 13. havi és a többi jóság amint Fletóék hitelből osztogattak már pár éve. Az hogy liBajnai pár ilyet megszüntetett, még nem oldotta meg a problémát, max. elodázta.

Ez a szar pedig jóval nagyobb annál, mint a tőzsde vagy a forint pár százalékos esése. Ebből valóban csak évek alatt fogunk kimenni.

Môžeš mi pomôct'? 2010.06.04. 18:43:07

Egyébként meg nincs meg a Crazy Taxi beköszönőszlogen? Hey hey hey, let's make some CRAZY money, are you ready?

LumPool 2010.06.04. 18:45:30

Úgy tűnik nehéz az Orbán kormánynak alkalmazkodnia a hatalomhoz. Mintha még mindig ellenzék lennének, a magyar polgárok ellenzéke! :D
Vagyis felelősségteljesen kormányoznia.
Mivel a szavazók nagy része rájuk szavazott, így ihatja mindenki a méreg poharat, fenékig Magyar polgárok!

Testvérek jöhet az anarchia, vagy amit akartok...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.06.04. 18:49:45

@Môžeš mi pomôct'?: én arre a pártra akarok szavazni, ahol Boba Fett és Kaye West játszik.

kiskakas 2010.06.04. 18:51:24

midnight coder !
"Szarban vagyunk!"
Jól szóltak itt előttünk, majd mondja Fidesz azt is MERÜLÉS!

Hungeralien 2010.06.04. 19:02:11

Szerintem a Fidesz juszt azért is meg akarja mutatni hogy lehet rosszabbul élni mint négy éve :D

tölgyes 2010.06.04. 19:20:35

@BPBP: Most el kéne dönteni:
1. Fidesz nem ígért semmit
2. A fidesz felelőtlenül ígért..
Melyik igaz ?? mert hogy ezt a kettőt egyszerre szokták állítani..

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 19:21:16

Egyszerűen nem értem ezt a hozzáállást. Azaz annyiból értem, hogy mind jogászok, akik egy napot sem dolgoztak a végzettségüknek megfelelő munkakörben, sőt semmilyen munkakörben. Így azután a marhaságaikat fizettetik 10 millió emberrel. Május 31.-én az Euro 275,34 forint volt, most 281,34. Ennyit a hozzáértésükről.

bobo55 2010.06.04. 19:23:07

Te reálisan kimosott agyu, mért gondolod,hogy aki
ezt bunkókbol állo kormánynak nevezett képződményt bírája az csak komcsi lehet?
Ezk nemcsak szétlopják az országot hanem nagyobb kárt okoznak mint trianon,hát ezt a mait
tényleg emléknappá sikerült tenni a fiesznek, úgy
fogják hivni második trianoni emléknap

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 19:24:02

@tlvajferi: itt nem csak deviza alapú kölcsönről van szó, mivel az árfolyam változása mindennek felviszi az árát. Annak is, amit Te vásárolsz.

tirolifa 2010.06.04. 19:24:46

Ma a Szíjjártó fullajtár is hivatkozott erre, megint gyengült a pénzünk...... Intézhették volna diszkrétebben is. Undorító büdös patkány megélhetési bűnöző a politikai elitünk. Sajnos ebből lehet gazdálkodni. Tök mindegy milyen a színe, melyik oldalon áll vagy ül, csak a saját egóját magasztalja. Ahogy elqrta a maszop, úgy elqrta a fityesz is. Talán többet kellet volna foglalkozni az országgal! Nem igazán érezték a fontosnak az embereket, csak a sleppjeiket. Kiválónak tűnő retorikával átvertek mindenkit, akit csak akartak. Az uralkodáshoz szeretnének érteni valamennyien, nem az országot irányítani.Vagy csak egyszerű bábok, akiket mások irányítanak....?

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2010.06.04. 19:27:33

@tölgyes: Ha elolvasod a " BPBP 2010.06.04. 16:23:44" hozzászólásomat, akkor szerintem egyértelmű lesz!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 19:27:39

@secko jedno: tudom, őt azon sem csodálkoznék, ha még több lenne. Amit írtam az a mostani hivatalos árfolyam.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2010.06.04. 19:31:18

@tölgyes: Egyébként meg nem is értem a kérdést! Én olyan pártot még nem láttam, aki a választásokon ne ígért volna valamit! :o Egyébként lehet, hogy ez lenne a legtisztább! Nem ígér semmit, viszont azt betartja.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 19:31:42

Elnézést kérek a kétszeres javításért. Mindig jobb kétszer, mint egyszer sem.

balfék 2010.06.04. 19:36:11

Csak azt felejti el mindenki, hogy a fidesz az azonnali és nagymértékű adócsökkentést egy valóban államcsőd közeli helyzetben követelte , mint gyors megoldást a gazdaság és az államháztartás bajaira. Most , amikor kicsit jobb a gazdasági környezet akkor miért nem csökkentik azonnal az adókat?

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2010.06.04. 19:41:22

@balfék: Kikérem magamnak, hogy elfelejtettem vonla a hangzatos ígéretet! :) Lásd: "BPBP 2010.06.04. 16:23:44" Csak engedélyezni kell az "Összes komment megyejelenítése" opciót!

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2010.06.04. 19:43:11

Hahaha!

A nap kérdése a Wall Street Journaltól
Görögország sorsára jut-e Magyarország – fej-fej mellett halad a szavazás.

index.hu/gazdasag/vilag/2010/06/04/a_nap_kerdese_a_wall_street_journaltol/

mrs. white 2010.06.04. 19:43:17

Alapvetően hibás a fidesz elképzelése, ha azt gondolták hogy az emberek azért szavaztak rájuk mert most már lesz adócsökkentés meg kolbászkerítés kánaánnal leöntve. egy egyszerű újságolvasó is tudja hogy nincs mozgástér. menni a Fleto és Bajnai által kijelölt úton. Amibe talán egy két év után jobb helyzetnél belefér egy óvatos modosítás. Ehelyett elkezdik ezt a kommunikációs ámokfutást. Kóczián cikke előbb jelent meg talán mint a szóvivői megerősítés pár órával ezelőtt. valamint varga tegnapi csontvázai is elhangoztak. Szóval nem egyedi ötlet volt hanem összehangolt baromság. Egy napja ezen töprengek hogy mi értelme van. most is arra jutottam, hogy semmi. Érthetetlen. mindent rá lehetett volna kenni a szocikra még most is és akkor nem is járunk messze az igazságól. Rá lehetett volna fogni a görögökre, bármire ami igaz is. Nem tudom nem feledni Orbán szavait még választások előttről, ahol azt taglalta hogyan magyarázzuk meg a piacoknak hogy mi NEM VAGYUNK GÖRÖGORSZÁG még ha volt hamísítás és rossz a heléyzet akkor is. 1998-ban nem volt sokkal rózsásabb a helyzet (árvíz, orosz tőzsde összezuhanása, deja vu) és éppen ellenkező kommunikációt folytattak. Minden rózsaszín volt miközben rejtett megszorítást végeztek. tökéletesen értelmezhetetlen a viselkedésük és ez az ami a piacot is idegessé teszi mert teljesen kiszámíthatatlanok.

Ha pedig arra gondolnak, hogy ezzel az mszp-re kenték a szart és politikai tőkét kovácsolnak akkor az a létező legnagyobb tévedésük volt. Szerintem most rengeteg fidesz szavazót vesztettek két nap alatt, sokkal többet mint ha megszorítottak volna.

Ha pedig igazuk van és tényleg olyan a helyzet akkor pedig kussolni kelett volna, hogy nehogy más is észre vegye. Aki időt nyer életet nyer.

AutosVilli 2010.06.04. 19:45:28

TETVES FIDESZ CSÖKENTSED A KIVASZOTT ADÓT VAMMEG AMIT MEGIGÉRTÉL !!! AZ IDIÓTA LÁNCRAVERT KUTYÁIDNAK MEG MoND MEG HOGY FOGJA BE A POFÁJÁT,KÁRT OKOZTOK AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK.
De legalább a sok Fideszes is cumizik aki megválasztotta őket Egyétek vazze,ezért áltatok sorba MUhahahah megérdemlitek.

vénkujon 2010.06.04. 19:48:36

valamelyik gátvéder nem kúrta bele a vízbe vityót??:)

ostván 2010.06.04. 19:50:22

Aki ebben a mostani helyzetben vár, mert nem tudja, mi lesz holnap, az alkalmatlan a vezetésre. Ugyanis holnap meg azt nem fogja tudni, mi lesz holnapután. Szóval egy normális vezetőnek ma a mai problémákat kell megoldani, ledolgozni (ha nem tudják, hogyan, kérdezzék med Bajnait). Közben terveket készíteni holnapra és holnaputánra. A terveket a tegnapi események alapján lehet kidolgozni, nem arra várni, mit tesznek körülöttünk mások. Valószínűleg semmi olyat, ami nekünk különösen jó lenne. Akkor meg mire várunk? Mire várnak?
Egyébként, ha még Kósának az a gondja, hogy üssön egyet az MSZP-n, akkor nekem ilyen-olyan gondolataim támadnak:
- a bokszmeccs végén, ha a gong után a kihirdetett győztes még megüti a vesztest, akkor az nem versenyezhetne tovább
- a kocsmai verekedés végén, ha a győztes tovább rugdossa a földön fekvő ellenfelet, az undorító, kicsinyes bosszú.
Nehezen hihető, de érdemes végiggondolni: mi a jobb ellenfél a Fidesznek a jövőben: az MSZP, vagy a Jobbik? Mert ellenfél az lesz. Ha nem lenne (mert mindet eltapossák), azt diktatúrának hívják.
Várjuk a jövőt!

mistertwister 2010.06.04. 19:50:24

Itt tartunk: Szekeres Imre óvja az országot! :)

AutosVilli 2010.06.04. 19:52:10

Hurrá Újra Dilettáns faszok irányitják az Országot.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 19:55:14

Kiváncsi lennék, hogy a nagy fideszes Csányi (OTP vezér) most mit mond Vikinek, amikor marhára zuhantak az OTP részvényei?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 20:01:31

Persze azt sem lehet számításon kivül hagyni, hogy ezt szándékosan tették. Pl: most bevásárolnak olcsó OTP és egyéb részvényekből, s amikor felmegy az ára eladják. Közben röhöhögnek a markukba, és tovább gazdagondak, mi meg szívjuk a fogunkat.

bobo55 2010.06.04. 20:05:33

Ha forditott lenne a felállás ez szijgyáros kb ezt
gagyogná: Brutális támadás a magyar emberek és
a magyar családok ellen, brutális,brutális, elfogadhatatlan a magyar devizahiteles és lakásukat
brutálisan elvesztő magyar családok, ellen való
brutális támadás-és ez ellen mi afidesz-kdmp-
frakció brutálisan fel fogunk lépni,ugye ismsrős
a szöveg?

lvjtn (törölt) 2010.06.04. 20:07:44

nem igazán értem a sok sírás-rívást. a fidesz nekem, mint középosztályinak tett egy nagy szívességet azzal, hogy jól lenyomta a tőzsdét, végre megint be tudok vásárolni, a jegybank jóvoltából is alacsony banki kamatok miatt éppen ideje más befektetési forma után nézni

ja és mit sírtok itt hülye hitelesek? ti nem középosztály vagytok, hanem prolik. a középosztály az, akinek pénze van

bobo55 2010.06.04. 20:09:44

Ha forditott lenne a felállás ez szijgyáros kb ezt
gagyogná: Brutális támadás a magyar emberek és
a magyar családok ellen, brutális,brutális, elfogadhatatlan a magyar devizahiteles és lakásukat
brutálisan elvesztő magyar családok, ellen való
brutális támadás-és ez ellen mi afidesz-kdmp-
frakció brutálisan fel fogunk lépni,ugye ismsrős
a szöveg?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 20:12:33

@lvjtn: Amennyiben a többség szerinted proli, akkor Te egy nagy bunkó vagy!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.04. 20:16:21

Ez a Fidesz tudatos "megszedő" akciója. A bennfentesek, közeliek tudtak a dologról, nagyon komoly pénzeket tettek fel a forint és OTP gyengülésre. Komoly pártpénzeket is megjátszottak, hisz biztos volt a piac reakciója. Szépen lecseng a dolog, de jó páran milliárdokkal lettek "forradalmian" gazdagok. Persze meg a siker is , hisz majd ők mentik meg az országot a bedőléstől.

Ilyen a sumák , álszent, simlis orbáni politika!!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.04. 20:18:44

@lvjtn: Büszke középosztályinak tartod magad, de a helyesírással úgy látom, hogy hadilábon állsz. Ezek szerint, ha mégis középosztályi vagy, azt csak lopással, és csalással érhetted el!

rockjano_ 2010.06.04. 20:19:03

Én már a választás elött is úgyéreztem nincsenek tiszta gazdasági elképzeléseik, ez beigazolódni látszik. és ez nagy gond és szép lassan egyre nagyobb gond lesz.

Az meg egy tévedés hogy számonkérősdivel mindent el lehet fedni...nem lehet. Izgalmas ha politikusokat elvisznek rabláncon de ha megjönnek a kis sárga csekkek az még izgalmasabb. És akkor emelkedik majd a benzin meg a gáz meg minden ára persze a gyenge forint miatt.

Ha lett volna eszük beáldozták volna a 2/3-ot az igazmondás kedvéért. Nyerni úgyis nyertek volna.

bobo55 2010.06.04. 20:24:27

ljvtn te kis bolond, vásárolj sok sok papirt nehogy
élj, nyaralj,utazz fektesd papirba a pénzed.
Majd úgy jársz mint a kis tőzsdekosztolányi
papirjaidba csomagolnak és eltemetnek, és ÉLTÉL?
Egy szart,

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.04. 20:25:05

@lvjtn: Ettél már szárított tehénszart? Ha nem, tedd meg most.

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.04. 20:27:22

Úristen, Szekeres megvédi a népet az átévén... :-)

Hungeralien 2010.06.04. 20:31:36

@butus: "Amennyiben a többség szerinted proli, akkor Te egy nagy bunkó vagy! "

Én vállalom hogy bunkó vagyok.
Kp-ra vásárló bunkó, kisebbségben :)
A többség tényleg proli.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.04. 20:34:12

Tegnap volt egy jó beszólás valahol: "Úgy látszik, a fidesz vezetői euróban tartják megtakarításaikat"... ja a k.nénikéjüket... Meg az összes szaros politikusnak (pártfüggetlenül), akik az életben nem dolgoztak, csak a nyakunkon élősködtek és nyomták a szar demagóg dumájukat, hogy azután kormányra kerülve még alánk b.sszanak egyet! Szíjjártó kisköcsög azzal a kéjenc vigyorral a képén mindig, amiért úgy kapnám szájon, hogy a szájsebészeten túlóráznának rajta... Kósa csákó, aki mindent jobban tud mindig, mint azt a példa is mutatja... Viktorka, aki meg a cirkusz néma főbohóca... feldughatjátok magatoknak a coci elvtársaitokkal együtt a k.rva nagy tudásotokat. Politikusok vagytok??? Az a bizonyos gerinctelen, pofátlan, a rinocérosz seggén lévő bőrnél vastagabb bőrrel rendelkező állatfaj? A harácsolás és hazudozás mintaképei? Csak nem megválasztottuk ezeket a szarokat? De! Bakker, meg is érdemeljük! Mindenki azt kapja, amit megérdemel... Remélem azért ők meg egy jó kis gyomorfekéjt.

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.04. 20:34:12

@Hungeralien: "Én vállalom hogy bunkó vagyok."

Ez volt a nap mondata.
:-)

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.04. 20:42:23

KP: "Az MSZP-re célzott, de a szabad felhasználású középosztályt találta el Kósa Lajos..."

Áprilisban járt le az ötéves hitelünk az autóra. A válságot ugyan megszívtuk, de az új kormány baklövése minket már nem érint. Sajnos, vannak még bőven autó és lakáshitelesek... Egyelőre nem merek lakáshitelt felvenni: én nem fogok fizetni a fidesz dilettáns szövegelése miatt. És ez még csak a kezdet...

Kowax 2010.06.04. 20:45:15

KÖSZÖNJÜK KÓSA, KÖSZÖNJÜK TE HÜLYE SZIJJÁRTÓ HOGY AZ EGEKBE SZÖKTEK AZ ÁRFOLYAMOK ÉS VELÜK EGYÜTT A HITEL TÖRLESZTŐRÉSZLETEI!
GRATULÁLUNK LÚZEREK!

dwr 2010.06.04. 20:56:17

Más fórumokon olvastam a következőt:
Azért csinálják az összehangolt akciót, hogy gazdasági szükséghelyzetet hírdetve államosítsák a magánnyugdíj pénztárakat. kb 350 milliárd
Lásd Kósánál: alkotmányos gazdasági izé-bizé jogok felfüggesztése, vagy mi...
Vélemény?

Rókakígyó 2010.06.04. 20:57:51

Most majd meglátjuk, h a spirituális vezető úr mit csinál. Valszeg nem fog beszélni, mert hiszen ő a vezető. Sólyom úr is képes volt erre mindig, amikor fontos dolgok történtek. Az meg hogy a vezetőink a saját érdeküket nézik, hát hogyismondjam, több mint közhely. Előre a forradalom útján.

dr. médiafigyelőbété 2010.06.04. 21:07:03

@vénkujon:
Nem tudták:Vitykót egy nagydarab kopasz kísérgette.../+ a többi/
@bobo55:
Jaja,pontosan... :)))
@Boli:
Nemsokára kiderül,hogy senki nem szavazott a Fideszre.(Az ismeretségi körömben legalábbis mindenki tagadja).

bobo55 2010.06.04. 21:16:10

@Boli: de remélem a rászavazók közül nagyon
sok a deviza és forinthitelt felvevő,

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.04. 21:25:34

@bobo55: Van egy réteg viszont, akik most hatalmasat kaszálnak....

_nyuszi_ 2010.06.04. 21:31:57

először azt gondoltam hozzászólok, de látva a sok egymást proller módon alázó okostojást, elment tőle a kedvem.
bár ismerve Kócián elvtárs múltját, nem is tudom mit keresek itt, úgyhogy csá!

kicsinadal 2010.06.04. 21:42:36

Ez egy emlékezetes nap marad a politikában, és a tőzsdén is, az biztos. Tulajdonképpen csak egyetlen ésszerű magyarázat van asszem, mégpedig az, hogy valakik shortoltak egy egészségeset. (Ez persze azt jelenti, hogy köbö 2-3 millió választópolgár lazán pofán lett vágva). Minden más eset elképesztő politikai rövidlátást és impotenciát jelentene a Fidesznél.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.04. 21:44:51

@kicsinadal: felháborító még a feltételezés is, hogy egyes kisköcsög politikusok állnak emögött!!! :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.04. 21:58:51

@kicsinadal: Hogygondolhatsz ilyet?

OTP a mai napon 11% minuszban, záráskor 4840 Ft vételi ajánlat, 72 és fél milliárd forintos részvényforgalom mellett!

Aki tudta mi jön szabaddá tette a pénzét vett egy halom részvényt most 4500-5000 HUF közötti darabáron, aztán amikor felkúszik csúcsközelbe akkor eladja. Van egy gyanúm, hogy Kósa úr és politikus valamint oligarcha köre felkészült a mai és a tegnapi napra. Gondolom a mai nyitáskor még nem voltak eléggé lent a forint árfolyama meg az otp részvényindexe, ezért kellett szargyártó péternek is kinyitnija pici száját. Ez ma egy emlékezetes tőzsdei nap volt az biztos.

flippant 2010.06.04. 22:00:38

@kicsinadal: Utolsó mondatod az igaz. Ezek a narancsos majmok csak a Kaya Ibrahim szintű mutyizásra képesek. A shortoláshoz még ezek is hülyék.

aljasalias 2010.06.04. 22:15:03

Sírnak egyesek itt, mint a süllyedő hajó árbocán a patkányok. Csakhogy ti vagytok a patkányok, akik kirágták a hajó fenekét.

Egy kicsit elemezzük a dolgokat.

1) Felvettél hitelt. Ha nem tudod törleszteni, akkor mi a francnak tetted ezt? Nekem sincs pénzem, gyűjtök. Gondolta valaki, hogy majd valahogy összejön a nyerőgépekből, esetleg kellett a provident a plazmatévére?

2) Ha emiatt sírsz és itt kommentálsz, feltehetőleg az MSZP-re szavaztál az előző 8 évben, ami egyben olyan felelős és hosszútávú döntés volt, mint az, hogy kölcsönt vettél.

3) Figyelembe véve, hogy nálunk 2000 $/fővel alacsonyabb az éves GDP, mint az Orbán kormány alatt még azonos szinten álló Szlovákiában és a fizetésem felét az állam elveszi, az államadósság 50-ről 80 %-ra emelkedett, mert TI hatalomra juttattátok az MSZP-t és liberális zsebmetszőit, akik tönkre vágták az országot. Egyszóval tegyetek egy szívességet és CSÖND.

És a hajó nem az árbocánál kezd el süllyedni.

terszim 2010.06.04. 22:20:02

Sziasztok! Mindkét oldalt szeretném tájékoztatni, hogy a mai napon a magyar és nemzetközi tőzsdéken, valamint a bankközi devizapiacon történtek csak minimális mértékben (kb. 10-20%-ban) köszönhető Kósa Lajosnak és Szíjjártó Péternek. Ezzel nem mentegetni akarom őket, csak érzékeltetni, hogy azért ott még nem tartunk, hogy pusztán az ő megnyilatkozásukra rettenjen meg az egész világ. A mai nagy zuhanás fő oka az amerikai munkaerőpiacról mai napon nyilvánosságra hozott adat, ami azt mutatja, hogy az USA-ban a korábbi gazdaságélénkítési próbálkozások csak jóval mérsékeltebb munkahelyteremtési sikereket hoztak annál, mint amit elvártak, azonban a próbálkozások ára viszont már erőteljesen megnövelte az USA adósságot (amit ugye később majd nekik is vissza kell fizetni). További részleteket a finance.yahoo.com-on olvashattok.

Amúgy meg ha valaki olyan baromi biztos abban, hogy most beszakad majd a forint, és fél év múlva 380 lesz az euró, akkor ne csak hőzögjön, meg riogasson, meg siránkozzon, hanem váltsa át a pénzének nagy részét már most euróra, és egy csomó pénzt nyer majd fél év múlva, amikor visszaváltja. Abból a nyereségből meg majd fedezheti a megugró árak miatti veszteségeit. (Ezt persze ne tekinse senki se befektetési tanácsnak.)

Ja, és még valami. Az elmúlt háromnegyed év lassú javulása és Mo. pénzügyi konszolidálódása is csak kis részben múlt Bajnaiékon, egész egyszerűen csak a nemzetközi helyzet jött rendbe a válsághelyzet miatti sokk után (a jegybankok által kihelyezett pénz talált helyet újra a részvényekben, állampapírokban). Most pedig a világgazdaság kezd lassan csalódottá válni, hogy mégsem lesz gyors a kilábalás, meg hogy nem voltak elég sikeresek az eddigi intézkedések, megnőtt az adósság, és emiatt egy újabb átmeneti lejtmenet következik majd, hektikus hangulatváltozásokkal, ki tudja meddig. Erről meg nem az Orbánék tehetnek majd, már előre szólok. Országunk csak sodródik a világgazdaság trendjeivel.

Mindehhez persze elengedhetetlen volt, hogy Bajnaiék is viszonylag jól csinálták a válságkezelést és az is elengedhetetlen most, hogy Orbánék is az átlagnál jobban teljesítsenek a jövőben.

"Ember küzdj, és bízva bízzál!"

tcom 2010.06.04. 22:25:06

@Rókakígyó:

Tényleg, érdekes lehet mit szól a helyzethez Sólyom úr, aki annyira, de annyira érzékeny szokott lenni milliók sorsára.
Mi a véleménye Köztársaságelnök Úr?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.04. 22:31:49

@terszim: Szíves figyelmébe ajánlom mindenkinek, hogy minden pénznem hasonló hatalmas eséseket produkált a tőzsdei kilengések miatt, mint a forint! Minden fizetőeszköz zuhant! Csak azokon nem látszik??? Miről beszélünk? Halló?? Otthon vannak??

tcom 2010.06.04. 22:40:36

@aljasalias:

1. A legtöbben lakásra vettek fel hitelt. Vagyis lakni kell valahol. Nem mindenki olyan ügyes, mint te, hogy huszonéves korodra minden szülői segítség nélkül, tisztességesen adózva szedtél össze lakásra valót.

2. Tudjuk, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az komcsi hazaáruló, de fel kéne már fogni, hogy van élet a két demagóg fostalicska párton, az MSZP/Fideszen kívül.

3. Csínján a számokkal. Orbán polgártárs pont most könyörgött Brüsszelben, hogy had legyen a jövő évi deficit 6%-os. 4 év és 100%-lesz a hiány!!!
Az, hogy lemaradtunk a Szlovákoktól abban az egész magyar társadalomnak szerepe van. Szlovákiában összefogtak és a pénzügyi egyensúly, az euró érdekében visszafogták a kiadásokat és csökkentették az adót. Mag van a kormányok felelőssége, de volt egy ellenzék, amelyik ha kellett populista népszavazással tette tönkre a kormányok minden próbálkozását az egyensúly javítására. Vagyis, amikor Szlovákiát említed, akkor el kell mondani, hogy ott az ellenzék összeszorított fogakkal, de támogatta az ország érdekében történő változásokat. Az Orbán galeri mindenben ellentmondott, csak hogy betegyen a kormánynak, csak azért mert legyőzték őket a választásokon. Mint a homokózóban a 3 éves gyerekeim.

terszim 2010.06.04. 22:41:16

@Boli: Csak példaként: a dollárhoz képest a cseh korona majdnem 2%-ot esett ma, a lengyel zlotyi 3,5-öt. A forint 4,5-öt. Látszik rajtuk is a zakó (csak persze nálunk lett végül a legnagyobb). Forrás: fxstreet.com, Live Charts.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.04. 22:46:46

@tcom: Bakker, miért nehéz ezt egyébként felfogni? Bár a beteszünk egymásnak című játék azért régebbi népi hagyományra épül kishazánkban... "Dögöljön meg a szomszéd tehene." De ha valaki ezt nem érti és nem fogja fel, annak hiába magyarázod mindkét oldalon, a szemellenző mindegyiken rajta van. A balosnak rohadt jobbikos, vagy fidesznyik leszel, a jobbosnak meg rohadt komcsi, ha ilyeneket mondasz! De a gond akkor is ott van, amikor nem is érdekelnek a másik érvei és tényei, hanem már előre megvan a koncepció és ragaszkodik a parasztja hozzá!

greycup 2010.06.04. 22:51:26

@terszim:
estek tegnap is? vagy rántjuk magunkkal a többi EUs országot? :)

terszim 2010.06.04. 22:56:48

@greycup: Már tegnap is nagy zakók voltak a cseh koronánál és a lengyel zlotyinál is. De persze ma mindhárom valutában nagyobb volt. De higgyétek el, ha ma szuper USA makroadatok jöttek volna ki, akkor már lenyugodtak volna a kedélyek! (Persze csak a nemzetközi piacokon, nálunk még akkor is ment volna a hirig egy kis ideig.)

greycup 2010.06.04. 23:20:14

@terszim:
Tegnap az összes pénzügyi elemző Kósa nyakába varrta a HUF esést. Ma a Szíjjártóéba.

Szóval lehet hogy elindult volna ma lefelé mindenki (hány órakor jelentek meg USÁban az adatok??), de a mi két okos emberünk vmiért itt veri a tamtamot már tegnap óta, úgyhogy ez faszán ráerősít az egészre.

Az mondja a finance.yahoo.com:

"The concerns about Hungary pounded the euro to a four-year low."
...
"The euro fell as low as $1.1956, a four-year low. Hungary doesn't use the euro but the drop the currency was a sign of flagging confidence in Europe's economy."

Nem kell fordítanom gondolom...

terszim 2010.06.04. 23:47:24

@greycup: Már tegnap is gyenge USA adatok voltak (a forexfactory.com Calendar részében lehet megnézni eredetiben). Természetesen a Kósáék erre ráerősítettek, ez kétségtelen. De higgyétek el, hogy ha tegnap is és ma is jó USA adatok lettek volna, akkor nagy ívben tettek volna ezekre a szerencsétlen magyar kijelentésekre (a forint persze akkor is gyengült volna, de messze nem ennyit).

Az elemzők csak a magyar vonatkozásokat vesézték ki tegnap is és ma is, pedig ők is tudják, hogy az igazi okok nem ezek. Persze nyilvánvalóan a magyar elemzők azért helyezték erre a hangsúlyt, hogy érzékeltessék, hogy nem kéne hozzá nem értő embernek nagy hanggal hülyeségeket beszélnie (már elnézést), mert az akár rosszul is elsülhet. De mégegyszer hangsúlyozom, hogy a nagyobb gondot a rossz USA adatok jelentették. Azért vagyok biztos ebben, mert kedvtelésből figyelni szoktam az említett oldalakon megjelenő gazdasági hírek hatását a nemzetközi piacokra, már van egy pár évnyi tapasztalatom ebben. : )

tigris 2010.06.05. 09:14:43

"terszim" kicsit félre beszélsz, hol voltak tegnapelőtt az amerikai adatok még 14 óra körül amikor esni kezdett a tőzsde hatalmasat. Hol volt tegnap 12 órakor amerikai adat amikor jött a hatalmas zakó, sehol. Ez mind a kedves FIDESZNEK köszönhető. Sokan jönnek itt a hülyeségekkel, hogy pénzt szabadítottak fel és most vesznek OTP-t és majd eladják, kérdem én mikor lesz a fenn? Ennek még itt nincs vége, vagy biztosan nem lehet tudni, hogy hol a vége. Mondok én egy sokkal egyszerűbbet 5840 körül shortolni az OTP-t TDT 5*szorzóval sokkal jobb befektetés volt és biztosabb. Itt nem volt rizikó még "1%" sem, tiszta ügylet, kevés ilyen van egy évben. De talán kevés volt a Kósa felszólalása után az esés, és másnap még adott a Szijjártó is a piacnak. Na ez "1000" forint részvényenként nem semmi. Gondolom ezt senki nem játszotta meg a FIDESZ közeli haverokból, szerintem akik írták a beszédeket meg a többi aki olvasta, azokban fel sem merült ennek a szándéka. És akkor még a deviza párokban rejlő pénzekről nem is beszéltem. Most meg lett a pártkasszából a hiányzó összeg, remélem gyerekek ezentúl gondolkodtok majd kicsit mielőtt beszéltek hülyeségeket. Sokan vannak itt akik rátok szavaztak és ezt nem várták. Megint az következik, mint 12 éve, szidni a komcsikat, hogy mennyire szarul csináltak mindent és majd hónapokig bűnbakokat keresni, meg felállítani különböző vizsgálóbizottságokat és nem tenni semmit. Mi azt hittük ebből már tanultatok és talán gazdasági változás jön előbb, majd ráértek utána, vagy közben a bűnbakokat keresni.

terszim 2010.06.05. 09:29:43

@tigris: Nem beszélek félre. Tegnap 14.30-kor jött ki az amcsi adat magyar idő szerint. Tegnapelőtt 14.15-től kezdtek jönni a kiábrándító amcsi adatok, és tegnapelőtt még reggel 11-kor kijött egy nagyon rossz EU kiskereskedelmi adat, ami már előre megágyazott a tegnapelőtti rossz hangulatnak.

Én is azt mondom, hogy a magyar piacra a Kósáéknak nagy hatásuk volt, de a nemzetközi piacokra csak minimális (de azért volt!). Egyébként nem védem őket, hatalmas marhaság volt, amit csináltak (és bennem is felmerül a szándékosság), mindössze csak annyit mondok, hogy a tegnapi világszintű(!) zakóért nem csak a magyarok a felelősek (szerintem csak max 10-20%-ban).

Öreg Sam 2010.06.05. 11:08:06

@tigris:
Valami ilyesmi....
A Fidesz 8 évét valakik finanszirozták a majdani busás haszon reményében,egy kicsit korán nyujtották be a számlát.( 2.5 milliárd hiányáról beszélnek a pártkasszában)
Sejtésem szerint a shortolás a klozet kucsa,csak a kommunikáció volt nagyon amatőr.
A biztositékot talán külföldön nem is annyira a számok (számok szokás szerint nem voltak) csapták ki,hanem Kósa huszár fátyolos szövege az alkotmányosságról,ill annak "felfüggesztéséről?"
Nagy összegben fogadnék,hogy lesz itt még hosszú bájtok éjszakája is az APEH-nél :)
Mit ne mondjak,csütörtök óta elérhetetlen az Apeh az ügyfélkapun. :)
süti beállítások módosítása