Kóczián Péter

A politikáról és az életről szól

_

HTML doboz

Szerbusz, Viktor!

2010.04.14. 18:24 Kóczián Péter

 

 
Az Orbánban tocsogó közönség számára fontos hír: Hajdú Péter tegezve csinált interjút a Fidesz elnökével, aki ezt hagyta.
Kis lépés ez Orbánt Viktornak, de más tekintetben mérföldkőhöz érkeztünk. Hajdú Péter életében és a magyar demokrácia viszonyait tekintve is.  
Orbánról jó-és rosszakarói csodálattal és tisztelettel, borzongva és elképedve mesélik, hogy csak magázódva lehet hozzáfordulni.
Nekem legutóbb pár hete mesélte valaki, hogy a színházban megpillantott, régi ismerős Orbán Viktor azért nem köszönt vissza neki, mert tegezve köszöntötte. Ezt később egy közös ismerős adta tudtára.
Orbán kiválóan alkalmas mítoszok – újkori nevükön urban legend-ek – gyártására, amely azonban nem csak a leendő miniszterelnök személyiségéről, hanem inkább annak percepciójáról tanúskodnak.
Az, hogy Orbánt állva kellett –e várni a kormány üléseken, csak azért foglalkoztathatja a fantáziánkat, mert mi még egy régimódi apai-tekintélyt elváró társadalomban élünk.
Gondoljunk bele: ha túl lennénk ezen, a miniszterelnök állva fogadása múló emlék lenne röhejes botlásai között. Más politikusnak, közéleti embernek is elfelejtettük már ezernyi csetlését-botlását.
Orbán Viktor azonban rájátszik ezekre az érzelmekre. Ő ugyanis az a politikus, aki nem csak értelmi, de érzelmi intelligenciájával is dolgozik, azt politikusi léte és politikai céljai szolgálatába állítja. Nem egy Cipolla, mielőtt még valaki Thomas Mann-nal jön elő, hanem egy tehetséges politikus, akit egyébként közeli ismerősei kifejezetten érzelmes embernek írnak le, ha túljutnak zsenije, teljesítménykényszere és állandó izgágasága leírásán.  Szóval, az érzelmi telítettség személyéből jön, s időközben megtanulta a benne rejlő szégyenlős énjét háttérbe szorítani akkor, amikor arra szüksége van. Ezért tud játszani az érzelmekkel.
De nem csak a sajátjaival, hanem másokéval is játszik. Pontosabban, rájátszik. Orbán Viktor egyik titkos fegyvere az, hogy porciózottan tud érzelmeket kiváltani és menedzselni. És azt is tudja, hogy az érzelmi hatáskeltés több dimenzióban érvényesül. Ami egy liberális választónak a királycsinálás első aktusa, az egy konzervatívnak a tekintélyes ember egyik megkülönböztető sajátossága.
Szerintem nagyon érdekes az, hogy Orbán számos nagy vitát kiváltó gesztusa pontosan megfeleltethető legalább két, de akár több kódrendszernek is. A miniszterelnök állva fogadása a hívők felé jelzi, hogy a tekintélye még a nála jóval idősebb emberek között is hat, azok elfogadják vezetőjüknek. A tőle viszolygóknak viszont azt üzeni, hogy a hatalom az övé, s nem csak formálisan, de a gesztusok szintjén is befolyásolni tudja a maga körüli erőteret. Azaz, egy erős ember.
Aki ennyire beletalál a magyar társadalmat megosztó érzelmi kódok és percepciós sémákat megkülönböztető sajátosságokba, az részben nagyon nagy tehetség, hiszen a megosztás ellenére is el tudja adni a portékáját a piacon, részben eléggé tudatos ember lehet.
Ha vasárnap tegeződött Hajdú Péterrel, akkor azt nem véletlenül tette. Lehet, hogy az alkalmat a véletlen szülte, de a gondolat már korábban megszületett.
Hajdú Péter azzal írt történelmet, s formált szokásjogot, hogy egy tömegeknek szóló műsorban, Orbán második kormányzásának rögtön az elején a leendő miniszterelnökét kiemelte a tekintélyes magázódásból, s egy fesztelenebb percepciós közegbe helyezte. Műsorát az átlagemberek nézik, még hozzá nagy számban, ezután tehát nem lehet Orbán Viktorból régi vágású, merev konzervatívot faragni.
Ha igaz, amit a tudatosságáról gondolok, s igaz az is, hogy átgondoltan készül a kormányzásra, akkor lehet, hogy a tegeződés egy új korszak nyitánya. A politikai középre tartáshoz, a több cikluson át vonzó-uralkodó jobboldal pozíciójának megszerzéséhez szüksége lehet egy olyan új profilra, amely nem a jobboldal megosztó gesztusaira épít, még ha azok veretes értékek mai képviseletét is jelentik.  
Ma még nem tudjuk, mindennek van –e jelentősége. Talán az első kormányülés eligazít majd. Állva fogadják, s „szerbusz, miniszterelnök úrral!” köszöntik? Laza „sziával” fordulnak felé, a helyükön ülve?  Mereven felállnak majd, amikor bejön, de tegezve köszönnek egymásnak?
Látszik, hogy még ez sem lesz olyan egyszerű. Ha állnak és tegeződnek, olyanok lesznek, mint a Horthy-korszak filmjeinek a szereplői, amelyeket a Duna TV ad le állandóan. Ha mindenki csak úgy lazán van jelen a kormányülés kezdetén, akkor megzavarodnak a konzervatív választók.
Mindig tudtam, hogy miniszterelnöknek lenni nem könnyű, de hogy még egy ilyen apróságnak is jelentősége lehet, azt nem gondoltam. Csoda, ha Orbán megtanult nagyon tudatos lenni?

314 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr771921350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kérdések az új miniszterelnökhöz 2010.04.15. 11:45:31

No, hát hamarosan elkezdődik a szép új világ, csak az a baj, hogy még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mi is fog pontosan történni, miképp fogja Orbán áthidalni azt a szakadékot, ami a korábbi ígéretek és a realitások között állnak. Csöpögtetések ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peppone Botazzi 2010.04.14. 19:57:04

Én is néztem a riportot és megütötte a fülemet. De azt hozzátenném hogy ez nem tudatos volt. Csupán Hajdú tapló volt, nem tudta hogy miniszterelnököt, ex-miniszterlenököt, köztársasági elnököt, házelnököt nem lehet/illik tegezni. Vagy csak hírverést akart hogy kapja fel a média.

A riport vége volt érdekes ilyen szempontból. Ha valaki vissza tudja nézni akkor figyelje meg hogy az utolsó 3 mondatánál magázza Orbánt. Mintha rászóltak volna a fülére, hogy ezt talán mégsem illik.
Orbán pedig szerintem inkább hagyta, mert kínosabb lett volna ha kikéri magát, egy ilyen incidens utána tuti kampánytéma.

Peppone Botazzi 2010.04.14. 19:58:46

Bocs, az írásom első része nagyon kijelentő, természetesen minden eleméhez hozzátartozik, hogy: szerintem...

De örülök, hogy valaki "leblogolta" már vártam hogy feltűnjön valaki másnak is és közzétegye.

Arzén Vendel (törölt) 2010.04.14. 20:01:36

Biztos hogy tudatos lépés volt Orbán részéről, hogy megjelent a hipergagyi műsorban játszani a jópofát, csak éppen értelmét nem nagyon találni. A Hajdú Petitől egy magára valamit adó jobboldali szavazó dupla hányingert kap, és nem csak azért mert emlékszik még arra ahogy a jó Peti az első sorban csápolt Medgyessynek az emlékezetes 2002-es vitán, hanem azért is mert stílusa és pályafutása abszolút vállalhatatlan. Ezek után egy ilyen senki műsorának adni az első interjút, bratyizva, félszegen, a falu bolondjaként... Azért bízom benne, hogy ennél csak nagyságrendekkel jobb döntései lesznek a következő négy évben...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.04.14. 20:02:08

Már Havassal is tegeződött a Mokkában régebben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.14. 20:02:27

"Ha mindenki csak úgy lazán van jelen a kormányülés kezdetén, akkor megzavarodnak a konzervatív választók. "

Szar lehet konzervatív választónak lenni, ha már ennyi is megzavarja őket...

Egyébként azon a tegeződésen én is meglepődtem, de hát Orbán már volt Hajdú vendége korábban. Akkor mi volt? Mert ha akkor összetegeződtek a műsor miliőjének megfelelően, akkor most álszentség lett volna magázódni...

Peppone Botazzi 2010.04.14. 20:04:37

@agyvihar: De azért Havast meg Orbánt nem említeném egy szinten. Havas csak egy celeb, Orbát azért csak közjogi méltóság (volt és lesz). Függetlenül attól, hogy a politikai működésével ki tud értékközösséget vállalni és ki nem.

szamarhegy 2010.04.14. 20:08:43

Apafigurára, országértékelésre nincs igényem. Adóból eltartott, sőt lopott, sikkasztott, korrupt pénzekből a hatalmát fenntartó politikus pedig örüljön, hogy nem a börtönben csücsül, nemhogy röhejes ritusokkal igazolja államférfiui nagyságát. Aki ehhez a hatalom és a pénz vonzásában asszisztál az vessen magára.

Steppenwolf 2010.04.14. 20:10:48

Már többször volt vendég Hajdú műsorában, állítólag a legelső interjúnál állapodtak meg abban, hogy tegeződnek.

bandigyerek 2010.04.14. 20:12:48

erről az jut eszembe mikor a bumerángban beszéltek a műsorvezetők telefonon egy miniszterrel(asszem szekeressel) és következetesen önözték és miniszterurazták, és egy kérdés kapcsán Voga letegezte automatikusan, mire Bochkor rászólt:nem tegezzük a miniszter urat! mire ő javasolta a tegeződést. aztán medgyesitől egy szintén telefonos interjú kezdetén megkérdezték hogyan szólíthatják, mire ő a Pétert ajánlotta és a tegeződést. asszem ez így lenne korrekt és kultúrált.

xido 2010.04.14. 20:12:58

Belenéztem a tv2 archivumában,sajnos csak a feléig engedte a riportnak,vagy korlátozzák pár nap frissesség után a teljes anyagokat,vagy csak terheltség..minden esetre 2 dolog..azért nekem valahol ez a bulvár-hangulat tetszett,könnyed beszólásokkal...meg kicsit emlékeztet arra a fordulatra,mikor Obama megjelent Jay Leno vendégeként...azért is rendesen cikkeztek a lapok,hogy hát talkshow-ban ez hogy történhet meg:)

Peppone Botazzi 2010.04.14. 20:13:02

@Steppenwolf: Akkor a végén miért magázta? Lehet akkor feledkezett el magáról és udvariassági reflex volt.

szkepi 2010.04.14. 20:13:59

a jobbra nyalás hajdúmódra elkezdődött. fogjuk még látni ezt a szarcsimbókot a fideszes nagygyűléseken az ov mögött

szamarhegy 2010.04.14. 20:15:50

Peppone Botazzi elvtárs, Milyen (közjogi) méltóság, amelyet tisztázatlan (értsd állami, önkormányzati projektekből kilopott) pártpénzekből (még most zéró kampánynál is túllépték, 2006-ban meg szolid pár milliárddal) finanszírozva lehet fenntartani. Attól, hogy nem Orbán bonyolítja, attól még bűntárs.

Caravallo · http://nimfoman.blog.hu 2010.04.14. 20:17:47

"Mindig tudtam, hogy miniszterelnöknek lenni nem könnyű, de hogy még egy ilyen apróságnak is jelentősége lehet, azt nem gondoltam. "

Csak számodra van jelentősége, hogy írhass róla bejegyzést.

adler 2010.04.14. 20:18:37

szóljatok ha vmilyen iróniát nem veszek észre, de egyenlőre nekem úgy tűnik, h KP nem tudja helyesen leírni a "szervusz"-t...

nabeul 2010.04.14. 20:19:09

Ilyen helyesírással miért ír valaki blogot...

Yasashi Tanuki 2010.04.14. 20:20:05

Nem értem miért ragadt meg annyira ez az felállás a kormányülések kezdetén. Debreczeni ír még az első Orbán Viktorról szóló könyvében erről részeltesen. Ez a gesztus nem Orbán Viktornak szólt, hanem az alakalomnak, hogy egy ország ügyeiről döntenek.
Az egész úgy zajlott, hogy Orbán Viktor ha megérkezett nem ült le rögtön, hanem együtt állt a többiekkel egy pillanatig és utána mindenki együtt ült le. Ez szvsz olyasmi mint az atlétikában a koncentráció a mozgás előtt.
Ha úgy zajlott volna, hogy Orbán Viktor bejön leül és csak utána szabad a többieknek akkor lett volna zavaró.

szamarhegy 2010.04.14. 20:22:32

@adler: "Idézte" Hadú Pétertől, aki b-vel mondta.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.04.14. 20:23:14

@Peppone Botazzi elvtárs: Orbán tegeződött Havassal, ha nem volt egyértelmű

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.14. 20:24:32

Ha Orbán tényleg nem viseli el, ha tegezik, azzal sokat árt bennem a hírének. És még sok más emberben is, akik "Viktor! Viktor!" kiáltással fejezik ki a szeretetüket, a benne való hitüket. Egyszer, régen írtam "neki" egy hosszú e-mailt, hátha eljut hozzá belőle legalább egy-két javaslat, gondolat. Lehet, hogy úgy is történt. De én a levelemben tegezve szóltam hozzá, hiszen egyidősek vagyunk hasonlóan gondolkodunk, őszintén elismerem a képességeit, tisztelem a teljesítményét. Kedvelem, mondhatjuk. És úgyszólván barátomnak érzem. Vagy éreztem akkor. Van ilyen. Ha valahol ilyen, hozzám hasonló gondolkodású emberrel találkozik, aki nem lenézésből, nem kivagyiságból, mint ez a fasz Hajdú, hanem baráti szeretetből tegezve szól hozzá, és ő ezt legalább magában zokon veszi, akkor azt mondom, hogy az nagy kár. Tudomásul vehető, betartható ez a kívánsága, csak kár, mert nem esik jól a távolságtartása. Amikor az a néni kezet csókolt neki, nyilván Orbánt is jókora zavarba hozva, vagy amikor egy másik néni az utolsó megmaradt virágot a kertjéből odavitte az Orbán feleségének, aki valami szervezet tagjaként - nem tűsarkúban, testőrök között - segélycsomagokat hordott ki talán az árvíz által elmosott faluba, akkor ezek azért történtek, mert az emberek szeretik őt. Barátként, "kedves fiam"-ként, Viktor bácsiként. Ezt valahogy el kell viselnie.

Már ha az egész hír a tegezésről igaz egyáltalán.

Peppone Botazzi 2010.04.14. 20:25:00

@szamarhegy: Én nem minősítésként használtam. Hanem jogi formulaként. Nem azért tartom a véleményemet mert az Orbán Viktorral kapcsolatos, hanem mert miniszterelnök, házelnök, köztársasági elnök, legfelső bíróság elnöke, alkotmánybíróság elnöke. Ezeket egyiket sem tudnám tegezni. Függetlenül attól, hogy tevékenységükkel mennyire tudok azonosulni.
Ahogy mondani szokták "a rangnak tisztelgünk, nem az embernek". Az ülőhelyed sem azért adod át a buszon mert egyetértesz a nyugger életújtjának minden döntésével, hanem a korra vonatkozó tisztlet miatt.

Ugyanakkor nem firtatom, hogy a kritikádnak lehet alapja, de a közéletnek vannak olyan illemszabályai, és szokásjogai amiket nem hágunk át, főleg nem nagyközönség előtt.

Hiba a kapcsolatban 2010.04.14. 20:26:44

Ha már a tegeződésen akad ki valaki, akkor hallgassa meg OV beszédeit, ahol a választókat, "híveit", barátaimként tegezi. Hívek..... na meg az Atya
Csendőr pertu, vagy a tömeg már olyan sok ember, hogy nem lehet magázni.
Hozzáteszem, hogy szerintem ennek semmi jelentősége, a tettek a fontosak, azokat értékelni pedig csak ezután lesz mód, amikor lehetőségük nyílik tenni

adler 2010.04.14. 20:26:55

@szamarhegy: lol. max úgy hallotta. elvégre a "kelts fel"-t sem cs-vel írod, mert úgy mondják.

Pennywise 2010.04.14. 20:27:53

mítoszok – újkori nevükön urban legend-ek

- ugyes, jar a Kazinczy-dij.

kérdező 2010.04.14. 20:28:15

Vicces, senki nem látta az Story tv-n az Orbán-Hajdú riportot, cca. 5 hónapja, ott is tegeződtek. Pedig nem csak a Medgyessynek csápolt, de a Gyurcsánynak is. Abból baj nem lehet, mint látjuk. :(

Peppone Botazzi 2010.04.14. 20:28:29

@Androsz: Amit írtál az jut eszembe róla, hogy egyszer még 98-02 között Orbán nyilatkozott, hogy azt volt a legnehezebb megszoknia, hogy közjogi méltóságként idősebbek és nők engedik őt előre az ajtóknál és nem tudja ezt a formulát megszokni. Hogy így van e azt csak ő tudja. De ha belegondolok nekem is furcsa lenne a dolog.

Brainstormer 2010.04.14. 20:33:54

Ilyen riportok vagy interjúk előtt a riportalany sajtótitkársága előtte pontosan leegyezteti a műsörvezetővel a megszólítást, a tegezést, magázást, ettől kezdve kár további találgatásokba bocsátkozni. De egyértelműen látszott is, hogy Orbán Viktor sem lepődik meg ezen, kiegyensúlyozottan futott le az a néhány perc.
A műsor jellege és a közvetlen megszólítás okán szerintem látszik, hogy Orbán Viktor közvetlen módon kíván szólni a nemzethez, ami ami megtisztelő.

tlvajferi 2010.04.14. 20:38:49

hajdú eg y bunkó...
ha nem az a bizonyos maffia futtaná, nem jutott volna tv képernyőre

Unter Bahn (törölt) 2010.04.14. 20:40:39

@hycomat: Csak a "csendőrpertu" kapcsán jegyezném meg, hogy tudomásom szerint azt a helyzetet hívják így, amikor a csendőr (hatalom) oldaláról 'pertu' stílusú a beszéd, a másik oldalról viszont szigorúan magázódó (azaz a csendőrnek a másik fél "Te utolsó gazember", míg a másik oldalnak a csendőr - rangjától függően - tekintetes, vagy ha tisztről van szó, méltóságos.

(forrás: Havranek János cs.őrnagy: Tanácsadó a csendőr magán életéhez 1927.)

Nash vs. Keynes 2010.04.14. 20:45:45

Szerintem is belefér a tegezés, ha nem élesben lapte meg ezzel Hajdú Orbánt.
Amúgy az sem volt semmi amikor vagy 2 hete Mesterházyra műbajuszt ragasztott.. :)

anarchia-bt 2010.04.14. 20:48:37

És mi faszért ne lehetne már tegezni Orbán Viktort?

Ugyan olyan szarházi,mint az összes magyar politikus és Hajdú Péter!!!!!!!!!!

Mr.Brooks 2010.04.14. 20:56:00

Bocsi, nem olvastam végig a hozzászólásokat, így lehet írták már előttem...
Néztem hétfőn(?) ebben azt esti Fókusz féle tv2-s műsorban ezt a Hajdút, s ő azt nyilatkozta, hogy OV már kétszer volt vendége valamilyen régebbi műsorában, és ott tegeződtek. S mielőtt bekapcsolták OV-t adásba (vasárnap, ugye), ez a srác megkérdezte tőle, hogy tegeződjenek-e vagy nem, mondván ez 1 teljesen új helyzet. Erre Viktor mondta neki hogy ne csináljanak magukból hülyét (nem így fogalmazta), ugyanis ha az előző adásokban már tegeződtek, akkor legyen most is így. Én ezt megértem, mert, habár lehet most ebbe sok mindent belemagyarázni, mint ebben az írásban is, de: gondoljatok csak bele, hogy milyen visszatetszést váltott volna ki az hogy magázódnak, ÉS valaki felveti azt hogy most miért, amikor pedig eddig nem...
Feleslegesnek tartom ezt az ügyet, túl nagy jelentőséget tulajdonítotok neki. De persze lehet ezen vitatkozni, engem nem érdekel túlságosan:-)

Dr Kangörény 2010.04.14. 20:56:06

El sem tudom mondani, milyen mélyen leszarom, hogy orbán viktort állva fogadták a seggnyalói, vagy pitizve, tegezve szólították, vagy magázva.

Ilyen dolgoknak komoly jelentőséget tulajdonítani, sőt, szinte áhitattal írni arról, milyen tehetségesen él ezekkel a módszerekkel Ő, hááát... szolídan fogalmazva erős túlértékelése egy jelentéktelen dolognak.

lesek mint a vett malac 2010.04.14. 20:56:34

Peti annyira izgult hogy összesz@rja magát Orbán Viktor láttán, hogy a tegeződéssel kompenzálta.

Tudjuk milyen gyengék a belei, persze ülhetne egy mobil wc-n, de akkor nem látszana az asztal mögött:)))

Higany 2010.04.14. 20:56:39

Én úgy tudom, hogy a magyarban a királyt tegezni szokás... ;)

fraki 2010.04.14. 20:58:14

Péter, sztem ha jobban utánamész a témának, hamar megtudod, hogy az előző Frizbi-szereplésekor kérte maga Orbán a tegeződést, még csak nem is a kulisszák mögött, hanem az adás részeként, visszanézhető bárhol.

Ehhez képest inkább az a meglepő, hogy záráskor Hajdú visszaállt magázásba.

fraki 2010.04.14. 20:59:33

@Brainstormer: Félelmetes ez a jólértesültség. Nem, nem feltétlenül beszélik meg előre, az előző adásban magázással kezdtek, de Orbán kezdeményezte a tegezést.

bunko_jobbos 2010.04.14. 21:01:53

Érdekes felvetés, hogy ez is fontos, de az.

Egyébként a magázás a tisztségnek szól, nem az embernek. Szerintem ezt csak azok nem értik meg, akik képtelenek magázódni.
Szakmunkásokon vettem észre, hogy nagyon nyökögve beszélnek, egyszerűen nem tudják kifejezni magukat, aztán nagy hirtelen tegezésbe váltanak, és akkor már tudnak beszélni.

Aki nem érti, az egyszerűen ilyen primitív közegben él, azt hiszi, hogy aki magázódik, az egy feudalista, begyepesedett, tekintélyelvű barom.

Pedig egyszerűen csak egy tuskó vagy, azért nem érted.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.14. 21:05:59

@Peppone Botazzi elvtárs: Nekem is dereng az, amiről írsz. Nehezemre esik kételkedni benne, mert sok gesztusa, rezdülése árulkodott ugyanerről. Azóta, annak ellenére, hogy 8 éve állítólag minden rosszról ő tehet, nem valami sokat mutogatták azon kívül, hogy beszél valami pult mögül. Majd most megint megfigyelhetjük.

@hycomat: Igen, a beszédeiben híveit "barátaim"-ként tegezte, és sokszor kiegészítette azzal is, hogy "és önök ... stb.", azokra gondolva, akikkel "nincs olyan viszonyban", hogy tegeződjenek. Nem volt csendőrpertu, pertu is csak azzal aki magára vette, és persze azokkal, akik ott személyesen üdvözlik őt, barátként.

kerdesek05 2010.04.14. 21:07:19

Hajdú elbaszta az elején, és menet közben szóltak neki, hogy magázás van.

ship 2010.04.14. 21:10:33

Igen, igen, közjogi méltóságként sok mindent meg kellett szoknia Orbánnak. Hát tehet ő róla, hogy kezet csókolnak neki?!? Az idős hölgy csak a tiszteletét fejezte ki - oszt jónapot!...

Hosszú évekkel ezelőtt tanúja voltam egy másik kézcsókos esetnek. De ott, aki kapta, azonnal visszacsókolta az öreg hölgyet. Először a kezét, majd az arcát. Még meg is simogatta.
Igaz, ez az ember nem politikus volt, hanem színész. Latinovits Zoltánnak hívták.
Ő így köszönte meg a művelődési ház öreg vécésnénijének szeretetét.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.14. 21:13:37

Egyébként szerintem Orbán nem pökhendi, mint Hagyó, például, de meglett emberként nem érzéketlen az iránt a rang iránt, amit az ország miniszterelnökévé válás jelent. Mellesleg szerintem annyi seggnyaló veszi körül, akárhová megy, hogy az lenne a csoda, ha nem hinné el lassan magáról, hogy nagy úr. Sőt, végül is az is.

kinney 2010.04.14. 21:14:20

hajdú minden korábbi miniszterlenök-jelölt vendégével tegeződött, gondolom ez a műsor sajátossága - ha orbán nem megy bele a tegeződésbe, akkor hülyén fog festeni hajdú törzsnézői szemében.

a felállás (hiánya) eléggé magyar sajátosság, kevés ország van, ahol nem természetes, hogy fel kell állni, ha belép a miniszterelnök vagy köztársasági elnök. USA-ban még az újságírók is felállnak, ha belép az elnök, ennyi kijár a posztnak. még régen voltam egy rendezvényen, ahol a göncz is ott volt. amikor belépett, az összes külföldi vendég felállt, az összes magyar vendég ülve maradt. elég szánalmas volt...

sorokinV 2010.04.14. 21:14:35

Hogy is volt a Band of Brothers végén, mikor összefutottak a volt kiképzővel, aki még mindig hadnagy volt, miközben a főszereplő őrnagyi rangig vitte és annak nem volt kedve tisztelegni a ex beosztottjainak? "A tisztelgés nem a személynek - a rangnak szól"! Valahogy így.

Szal' lehet azon picsogni, hogy a sátánorbánt magázni kell, de egyrészt kultúrember a sarki fűszerest sem tegezi, másrészt mégiscsak ME. Az intimpistáskodás szoci szokás, azt a nagy lazaságban többnyire tönkre is basszák az országot!

kzgy 2010.04.14. 21:17:02

ugyan már, ez hülyeség, hogy Hajdú lenne az első. pl. én is készítettem Orbánnal interjút és tegeződtünk :)

UrsaMajor 2010.04.14. 21:20:36

@bunko_jobbos:

"Aki nem érti, az egyszerűen ilyen primitív közegben él, azt hiszi, hogy aki magázódik, az egy feudalista, begyepesedett, tekintélyelvű barom"

Aki egy _régi_ismerősének, akivel korábban tegeződött nem köszön, mert letegezte, az bizony egy "feudalista, begyepesedett, tekintélyelvű barom"
Plusz valami jellemgyengeség is bejátszik.
És ezt most Orbántól függetlenül mondom.

Egyébként szvsz magázódni sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb (egy bizonyos kor fölött), mint tegeződni.

UrsaMajor 2010.04.14. 21:21:41

Hajdú mellé meg beállni _bármilyen_ okból is. Hááát...

Leonard Zelig 2010.04.14. 21:24:22

Ű de érdekes, pedig le is lövethette volna (mint a lenines viccben)
De tényleg, be kell szarni, hogy valaki büntetlenül megússza, hogy a NEMZET ÖRÖKÖS MINISZTERELNÖKÉT letegezi.

degi2004 2010.04.14. 21:32:28

emberileg egy szinten vannak, tegezzek egymast nyugodtan

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2010.04.14. 21:33:54

"Ő ugyanis az a politikus, aki nem csak értelmi, de érzelmi intelligenciájával is dolgozik, azt politikusi léte és politikai céljai szolgálatába állítja. Nem egy Cipolla, mielőtt még valaki Thomas Mann-nal jön elő, hanem egy tehetséges politikus, akit egyébként közeli ismerősei kifejezetten érzelmes embernek írnak le, ha túljutnak zsenije, teljesítménykényszere és állandó izgágasága leírásán. Szóval, az érzelmi telítettség személyéből jön, s időközben megtanulta a benne rejlő szégyenlős énjét háttérbe szorítani akkor, amikor arra szüksége van. Ezért tud játszani az érzelmekkel."

TE NEM SZÉGYELLED MAGAD, PÉTER??

Elég régóta figyellek a hírTVn, eddig is egy elvtelen seggnyaló voltál, de vajon írt-e a magyar sajtó bármelyik peremvidékén vagy mainstream-jében ember ennyire szenvedélyes, híg szarig benyaló, gusztustalan, szánalmas hízelgést egy olyan emberről, aki amúgy a főnöke?

Hogy juthatnak emberek ilyen menthetetlenül mélyre?

Sajnállak, egy nyomorult vagy. Eddig is az voltál, az is maradsz életed végéig.

Soha undorítóbbat még nem olvastam a médiában.

elfelejtette 2010.04.14. 21:37:20

Peter, hiaba jatszod meg a Torok Gabort, teged mar nem fognak sehova se meghivni. Nincs ehhez tehetseged.

Iustizmord 2010.04.14. 21:37:53

a tegeződés lehet a kultúrát magatartás része, vö skandinávia, ott tudtommal a tegeződés és akeresztnéven szólítás alap.

az a baj ha a tegezés tkp a "faszikám" megszólítás előszobája, de az önözés meg nagyon modoros tud lenni, nézzétek vissza a 30-as - 40-es évek mgyar filmjeit.

de "szervusz, méltóságos uram, kérlek alásan, szíveskednél -e ideméltóztatni ha szabad kérnem" c hülyeség avégpont.

mzperxx 2010.04.14. 21:38:39

Kedves Kóczián Péter,

nem követtem az utóbbi időben a karrierjét, munkáját, még a Hír TV-n kedveltem, azóta azt se nézem, más okok miatt.

Sajnos, azt kell mondjam, a fenti bejegyzésével elindult azon az úton , amit Kende Péter és Debreczeni József már kitaposott, a csúsztatásokkal fűszerezett, lebegtetetős, suttogó pletykás hírekre hajazó , de alapvetően egy ember iránti unszimpátiától vezérelt újságírás.

Teljesen lényegtelen, nem bizonyítható, hallomásokra épülő momentumokból próbál következtetéseket fabrikálni.

A tényekre térve: nem mindegy, hogy tegeződik vagy magázódik ? Egy 20on éve a politikai elitben lévő, a magyar joboldal legmeghatározóbb alakjának tekinthető, volt miniszterelnököt, aki éppen most lesz újra miniszterelnök, ki az a normális gondolkodású ember, aki tegezve szólítana meg ? Az ismerősöm mesélte, hogy hallotta valakitől, akinek mesélték típusú suttogó gyűlöletkeltés pedig elég gyenge eresztés. Nem méltó Önhöz. Ön komolyan elhiszi ? Netán még a gyerekei is magázni kötelesek, ugye ?

Ismerjük ezeket az ismerősöket, lehet, hogy féléve még leköpte volna, most helló Viktor felkiáltással nem létező bratyizós emlékekre hajazva próbálnak a - szintén nem létező - húsos fazék közelébe kerülni

Nem láttam az iunterjút, de a lkeírásokból el tudom képzelni, hogy egyrészt Orbán egyébként sem csinálna ügyet belőle, de van annyi esze is,hogy pont TV interjúban nem csinál belőle ügyet. A dolog csak Péterkét minősíti, nemzetünk kedvenc self-made tahóját.

üdv.

mzperxx

Unommáazegészet 2010.04.14. 21:42:03

Én tegeztem és hagyta. Pufffffffffffffffffffffffff. És most mi van? Értelmét vesztette az írásod?

Unommáazegészet 2010.04.14. 21:43:07

Kóczián elvtárs! Akkor most hova is húz a szíve? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Iustizmord 2010.04.14. 21:43:56

@frontember76: "írt-e a magyar sajtó bármelyik peremvidékén vagy mainstream-jében ember ennyire szenvedélyes, híg szarig benyaló, gusztustalan, szánalmas hízelgést egy olyan emberről, aki amúgy a főnöke?"

orbán miért lenne kóczián főnöke? ("amúgy") ???????

vagy orbán neked is a főnököd?????

bohuš 2010.04.14. 21:46:00

@adler:
"szóljatok ha vmilyen iróniát nem veszek észre, de egyenlőre nekem úgy tűnik, h KP nem tudja helyesen leírni a "szervusz"-t... "
Te meg azt, hogy egyelőre... de lehet, hogy ez is csak irónia :-)

Idet 2010.04.14. 21:46:33

Megjegyzem, Philippel is tegeződtek a HírTV-ben, Orbánon semmiféle megrendülés sem látszott.

A bloggazda viszont acsarog.

sterimar 2010.04.14. 21:46:46

@adler:
"egyenlőre nekem úgy tűnik, h KP nem tudja helyesen leírni a "szervusz"-t..."

Nekem meg úgy tűnik, nem tudod mi a különbség az egyenlőre és az egyelőre között.
Amit te itt használni akartál, csak helytelenül írtál le, az az egyelőre.

Egyenlőre a torta szeleteit szokták vágni. ;)

2010.04.14. 21:47:20

és melyik intelligenciájával dolgozik az az ember, aki szánalmas és kínos röhögésben tör ki orbánnak az épp aktuális céljaihoz igazított, üres (és természetesen célzottan hazug) dumáján?

nem szó szerint, de idézném a magyar narancs régebbi választásokkor írt cikkének (asszem, para-kovács) remek részletét, mely a nyírségi kampányt megörökítő útról szólt:

"hazafelé az utat kurvák és orbán viktor arcképei szegélyezték. a kínálkozó, remek alkalom ellenére nem kívánok vicces fordulattal élni."

a remek, remek orbán viktor.

2010.04.14. 21:48:32

nem, NEM "fordulattal"! "PÁRHUZAMMAL"! így volt írva! HAHA!

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.14. 21:48:39

@Pennywise: meg egy lesajnáló mosoly a legendák és mítoszok szinonímaként használatáért.

Unommáazegészet 2010.04.14. 21:51:10

@sterimar: Elvégre újságíró, vagy mi a szösz.

Miss Marple 2010.04.14. 21:51:56

@mzperxx: Köszönöm, hogy leírta, pont ezt akartam én is mondani.

Kóczián úr, az "ismerőse" (csak nem ön volt véletlenül?...) tegező köszönését talán azért nem fogadta OV, mert nem emlékezett arra a jelentős személyiségre, esetleg... Utóbb pedig talán ironikus mentegetőzés gyanánt mondta, ha egyáltalán, hogy a tegező forma miatt nem köszönt vissza. OV valóban nem a visszahúzódó szerénységéről ismert (nehéz is lenne mondjuk egy Ritoók Zsigmond-i személyiséggel országot vezetni!), de nem egy bornírt bunkó, hiába igyekszik annak beállítani.

Leonard Zelig 2010.04.14. 21:53:11

...ha túljutnak zsenije, teljesítménykényszere és állandó izgágasága leírásán.

Most már kíváncsi lettem: ki Orbán zsenije?

jürgen baromartz 2010.04.14. 21:53:44

egyvalami nem világos számomra: ez a post mostan otromba seggnyalás, vagy burkolt, ironikus fikázás akarna lenni?

WI 2010.04.14. 21:59:51

Az alapgondolat jó, de amúgy a cikk igénytelen.

Szervusz

Tibike15 2010.04.14. 22:02:27

Ha jól emlékszem a Meggyesinek is nyalt, miután megnyerték a választást 2002-ben

Rá Dios 2010.04.14. 22:03:26

@Peppone Botazzi elvtárs:
Lehet, hogy így volt. Ha igen, az éppenséggel nagyon is rendben van.

nem nemsiker_s 2010.04.14. 22:04:26

Szerintem a szitu szabja meg hogy ki és mikor tegeződik Viktorral. A kispályás foci csapattársak pl. sztem. nem magázzák.
Egy tv riportban, akármilyen témájú is, sztem magázni illik.
Hajdú már megint módot talált rá, hogy beszéljenek róla.

smartdrive 2010.04.14. 22:04:31

a Sakálban állva fogadják a minisztert (tudom, hogy "csak egy film", de nyilván benne van a francia kultúrában, magától értetődő, hogy a jelenetben is). nem De Gaulle-t, csak egy sima minisztert

dr kíváncsivagyok 2010.04.14. 22:06:00

Láttam és meglepődtem ! Ez a gyökér tudhatta volna , hogy hiába tegeződtek előtte , a pozíciójánál fogva nem ILLIK tegezni ! Rettenet rossz, buta kérdések , suta , végiggondolatlan válaszok, nagy megilletődöttség mindkét részről . (Vajon mit ad a másik fél ebben a csereüzletben ?) Miért pont ez a TV ?

Rá Dios 2010.04.14. 22:06:52

@Rá Dios: Mármint hogy hagyta, mert kínosabb lett volna lereagálnia a neveletlenséget.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.04.14. 22:07:20

hogy mennyien nem értik a posztot, az azért félelmetes

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2010.04.14. 22:11:52

@Iustizmord: Kóczián Péter a Hírtv, majd az echo tv egyik címeresen gusztustalan alakja, aki meg sem próbált soha elfogulatlannak tűnni.

Ez a "poszt" is egy hajdúpéterestegezős ágyba betakart műironikus, műjópofa seggnyalás Orbán Viktor felé.

Hogyha a mai jobbos médiával kapcsolatban el kell magyaráznom, miért Főnök Orbán Viktor egy hírtv műsorvezető számára, akkor lehet, hogy azt is el kéne magyaráznom, hogy a KDNP független politikai szervezet-e, vagy nem.

Inkább nem kezdenék bele, tisztelettel. Szerintem nem szükséges.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.14. 22:19:04

Nem olyan nagy talány ez. Orbán Viktor nagyon sok emberrel tegeződik. Orbán Viktorként. Rövidnadrágban. Focipálya mellett. Sörivás közben. Ha valahol miniszterelnökként jelent meg, a körülötte állók mindegyikének volt annyi esze, hogy ha hétvégén szalonnasütésen „Csá, Viktor” volt, a focimeccsen meg „ne önzőzz, passzojjá”, kívülállók előtt MEH-ben „Jó napot kívánok, miniszterelnök úr". Ilyen egyszerű ez.
Engem idegesített Gyurcsány leereszkedő bratyizása. A miniszterelnök ne tegezze a népét, és viszont.

Eszembe jut Josiah Bartlet, a zseniális West Wing (Az elnök emberei) elnöke, amikor egy sajtófogadáson leteremt egy szerkesztőnőt, amiért az nem állt fel a székről, amikor bejött. Elmondja, hogy ezt a gesztust nem Jed Bartletnek követeli meg, hanem az Egyesült Államok elnökének. A rangnak, nem az embernek.

És Bartlet nem is republikánus!

Mondjuk, a Hajdú Péterrel való tegeződést nem értem. Hacsak nem az az ok, hogy hangsúlyozottan magánemberként ment el oda, mert miniszterelnökként vállalhatatlan egy ilyen szereplés. Az is érdekel, hogy mi lesz a mutatványa. Bokros táncolt, Mesterházy szakállt ragasztott – Orbán dekázgatni fog?

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2010.04.14. 22:19:35

@jürgen baromartz: aki egész médiakarrierjét a jobbos média létrejöttének köszönheti, majd azért kerül kirúgásra, mert túlságosan megvágják egy Orbán Viktor interjúját, és ezt ő sérelmezi, az vajon merne ironizálni Orbán Viktoron?

Ha bárki is azt gondolja, hogy ezek a csicskák mernek, az nem ismeri sem a jobboldal vezetőjének alapvető berendezkedését, környezetét, működését, sem nem ismeri ezeket a szerencsétleneket, akik lélegzetvisszafojtva állnak vigyázzban, ha meglátják ŐT.

Hajdu pontosan azért mert és akart tegeződni, hogy megmutassa a médiában, hogy ő nem TŐLE kapja a kenyeret, ezért keménykedhet. Más kérdés, hogy Orbán csicskaként használta őt is az egyszerű cél érdekében - ma már nem csak az IKEA tegeződik, hanem az összes reklám, és lám, a NAGY VEZETŐ egyszeriben tud laza, könnyed, és barátias lenni. Hajdú csak egy szánalmas eszköz volt Orbán profi kelléktárában.

Kóczián viszont SOHA nem merne ironizálni korábbi munkaadójánál. Főleg, hogy jelenlegi munkaadója (MICSODA VÉLETLEN) a radiocafé, amelynek tulajdonosa az Advenio csoport, szintén jobboldali kötődésű médiacsoport.

Kóczián egy semmilyen nullajancsi, aki ide-oda kóvályos a jobbos médiában. Előbb smárolna Hajdú Péterrel a Frizbiben élőben, minthogy rosszat merjen írni komolyan Orbánról.

Ez csak egy ügyesen megírt poszt, hátha valaki elhiszi, hogy be mer szólni.

Elárulom, múlt hónapban láttam Orbánt a belvárosban egy étteremben kajálni néhány olyan arccal, akik Kócziánnál 100 körrel komolyabb emberek. ELmondanám, hogy amikor Orbán felállt, mindenki felugrott az asztaltól. Amikor végzett, nem várt meg senkit, felállt, búcsúzott, indult. Szíjjártó ajtót, ablakot nyitott neki, kabátot adott fel, és szabályosan hajlongott előtte. Ahogy a többi is.

Róla merne egy utolsó senki Kóczián igaziból rosszat írni? Ugye nem gondoljátok komolyan?

levee 2010.04.14. 22:22:00

Nem vagyok nagy bulvárrajongó, de Hajdú Péternél már kétszer volt (még az ATV-n) Orbán. Az elsőben magázódtak, aminek a végén koccintottak: és Orbán megkérte Hajdút, hogy tegeződjenek. A második interjút is úgy kezdték már bő egy évvel később, hogy tegeződtek. Nem vagyok nagy bulvárnéző, de ezt speciel pont láttam. Fent vannak amúgy az orbanviktor.hu-n is asszem, talán mintha anno ott néztem volna én is meg.

Amúgy ez a magázós dolog, meg Orbán tekintélye, egy hamuban sült fasság. Több embert is ismerek, aki kollegiális viszonyban van vagy volt Orbánnal, és senki nem magázza.

Bogyó 2 2010.04.14. 22:24:19

@frontember76: Igen, csak ehhez képest a főnököt tegezték ők is. Mármint a Hír tv-ben Csermely és Philip. Szóval ez nem egy kivételes dolog volt Hajdú Péterrel.
Tegnap meg olyan képet mutattak Orbánról, amint hátizsákkal ment be valahová. Furcsa volt. 20 éve nem láttam ilyen "laza" képet róla, 10 éve még amikor gumicsizmában beszállt a csónakba, az árvíz idején, akkor is feszesre igazította a zubbonyt magán.
Lehet, hogy ez tényleg egy új szerep, hogy végre a "lazábbak" is a miniszterelnöküknek érezhessék, lassan várhatjuk, hogy majd ő is táncolni fog!

jürgen baromartz 2010.04.14. 22:25:55

@frontember76:

remélem nem néztek borzalmas nagy bunkónak ezért, de halovány fingom sincsen Kóczián úr karrierjéről, sem pedig a pártpreferenciájáról.

ezért merészeltem feltenni a kérdést, mert nem tudtam, hogy ez az iromány most szimpla élcelődés, kritika vagy magasztalás (mert tudniillik a fogalmazásmód alapján bármelyik lehet e három közül). de nagyon szépen köszönöm az egyértelmű válaszodat. :D

johevi 2010.04.14. 22:35:57

Mai napi idegenszavunk: percepció. Köszönjük.

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2010.04.14. 22:42:09

@jürgen baromartz: ne viccelj :). én a hírtv-ben figyeltem fel erre a seggnyalós jelenségre. Nem mintha a túloldal jobb lenne.Ugyanannyira nyomorultak

Nyílászárós · http://www.mafatherm.hu 2010.04.14. 22:44:47

Ugy gondolom a tegeződéssel semmi gond nem lett volna, ha azt egy műsorvezetésre alkalmas, megfelelő humorral, karizmával rendelkező ember készíti a Viktorral. De ez a Hajdú Péter valami gyalázat.. Véleményem szerint a tisztelet megkívánta volna a magázódást. A kérdésénél a mely úgy szolt, hogy: "Ma berugtok este?" Elkapcsoltam a faszba. A műsort egy rakás szarnak tartom.

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2010.04.14. 22:45:08

@Bogyó 2: ha a Philip-féle szolganéppel tegeződik, az nem a személyes jó viszony, hanem acél érdekében történik.Értsük meg, semmi sem történik spontán és ok nélkül.

kishawa 2010.04.14. 22:51:09

Állva fogadják, s „szerbusz, miniszterelnök úrral!” köszöntik? ... Mereven felállnak majd, amikor bejön, de tegezve köszönnek egymásnak?

Ez nem kb. ugyanaz?

kishawa 2010.04.14. 22:54:06

@jürgen baromartz: Ha nem tudod, hogy "mi" az írás, akkor az éppen az erénye neki. Normális világban a dolgok 99 %-ára magadtól kéne rájönnöd, nem abból, hogy tudod, mi a "preferencia".

Fapuma (törölt) 2010.04.14. 23:07:44

Klassz a blogbejegyzés, viszont számomra nem világos miért téma, hogy felállva vagy ülve kellett-e várni Orbán Viktort korábban. Azért nem érthető mert nekem egyértelmű, hogy fel kell állni mikor a kormányfő érkezik. Próbálná valaki nem így tenni Medvegyev vagy Putyin esetében, de nézhetünk nyugatabbra is. Sőt, akár egy nagyvállalat /multi/ igazgatója bemegy valahová, ülve maradsz és ülve kezet fogsz?
Az természetesen bunkóság hogy valaki a vélt vagy valós engedéllyel élő műsorban tegezi a miniszterelnököt. Véleményem szerint, ha egyébként tegeződnek is, a műsorban akkor is magázódniuk kellett volna.

kaczynski 2010.04.14. 23:11:01

Normális országokban a tegezzük, ne tegezzük nem probléma. Van egy általános norma az adott országban, ahogyan az emberek egymással beszélnek. Nálunk ilyen nincs. Én még úgy indultam, hogy az édesapámat soha nem tegeztem, úgy halt meg, hogy magázódtunk. Ezután az édesanyámat tegeztem, mert megkért rá. A gyerekeim kezdettől fogva tegeznek. Az első munkahelyemen nagyon nehezen szoktam meg a tegezést. Most minden butikban, kínai gyorsétteremben letegeznek. Ok. Akkor ez így van, ez a szokás. Akkor Orbánt is le lehet tegezni. Vannak nyelvek, és országok ahol ez nem tud előfordulni, és van ahol az ellenkezőjének nincs értelme. Nálunk még a tegeződés, főleg a "nagy emberek" esetében státusz szimbólum. Dehát hogy nézne ki, ha Viktor bemenne egy kínai étterembe és a kis kínai azt mondaná: Jó napot miniszterelnö úr, rizssel, vagy krumplival, más? Szerintem a kínai azt mondaná, hogy szia! Mit kérsz? Tojás-rizs? Inni? Más? 900.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.14. 23:12:17

"A tőle viszolygóknak viszont azt üzeni, hogy a hatalom az övé, s nem csak formálisan, de a gesztusok szintjén is befolyásolni tudja a maga körüli erőteret."
Aki nem tudatos, nem tanult, azt könnyen meg lehet vezetni. Aki ezt kihasználja, annak a kezében nem hatalom van, hanem sunyiság , manipuláció , de semmiképpen sem erő.
Erről az emberről mindig az jut az eszembe, hogy a viselkedésével kicsiny termetét próbálja palástolni. Még én is simán átnézek nő létemre a feje fölött. Abszolút egyértelműen kisebbségi komplexus ....

Gazz 2010.04.14. 23:15:10

Meg kéne törölni a nyelvedet.
Szaros.

jürgen baromartz 2010.04.14. 23:17:17

@frontember76:

nna, hát én meg nem nézek hír tv-t. :D

@kishawa:

ez így van. csak hát dolgok nem véletlenül, "csak úgy" vannak úgy, ahogy. néha nehéz megkülönböztetni a hamisat a valóstól, és akkor érdemes kérdezni. :D én mindössze ezt tettem. te is írod: "normális világban", ideálisban. a miénk ettől messze áll.

Blogger Géza 2010.04.14. 23:23:58

@frontember76: Amikor utoljára egy asztaltársasággal étteremben voltam, én is felálltam, mikor távozott valaki közülünk és elbúcsúztam tőle. Pedig nem is volt exminiszterelnök. Valahogy egyeseknek már értelmezhetetlen az udvariasság manapság.

elfelejtette 2010.04.14. 23:31:19

@tildy:): "Aki nem tudatos, nem tanult, azt könnyen meg lehet vezetni."

Baloldali szimpatizans prototipusa, hogy ugy mondjam ez a szenderd, hogy okosabb a mucsai orbanrajongokhoz kepest.

Egyebkent orulok, hogy a baloldali ertelmiseg ilyen kivaloan ravilagitott arra, hogy az Alcsuti torpe nemcsak hatalommanias, hanem raadasul komplexusos ciganyhitler is, ellentetben a tulmozgasos futobolond ikonjukhoz kepest. A baloldali okos emberek zsenije elott semmi nem maradhat rejtve!

Blogger Géza 2010.04.14. 23:31:47

@tildy:): És ha mondjuk egy magasabb Bush vagy Clinton tök ugyanúgy viselkedik, akkor arra is kitalálsz valami kretén elméletet? Amúgy "tudatosan"? Ha a "tanultság" nálad abból áll, hogy ha kell, ha nem mindent valakinek egy bizonyos testi tulajdonságából vezetsz le, akkor még tanulj egy picit, azt javaslom, hogy ne csak egy sémára járjon a pici buksid. Vagy azt is "tanultad", hogy minden nyomorék gonosz, ezért mondjuk Szili Katalin egy rosszindulatú némber?

Spekuláns 2010.04.14. 23:33:44

Megnéztem én is az adást, fel is tűnt a tegezés (amellett hogy részemről tegezhetne mindenki mindenkit).

A másik ami feltűnt az az hogy Hajdú mennyire izzadt (megértem hogy lámpák de engem kicsit taszított).

Ezen két dolog kivételével sem a műsorban, sem ebben a blogban nem volt semmi ami az ingerküszöbömet megütötte volna. Amikről beszéltek azon majd elaludtam, komolyan, mintha nem épp választást nyert volna Orbán 12 év után újra...

Plumper 2010.04.14. 23:35:27

@Udo von Raumschiff: Istennek van népe, esetleg egy királynak, de nem egy miniszterelnöknek.
A népnek van miniszterelnöke.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.14. 23:52:35

@elfelejtette: Nem mondtam semmit magamról, de ha már nem kedvelem Viktort a kőkemény érzelmi manipulálás miatt akkor csak az lehetek. Igazán éleslátó levezetés. Nem , nem vagyok baloldali. Jobboldali sem.
Én látom amit látok: konkrét terv kebvés vagy nicns, érzelmekre alapozás rengeteg. Tanult vagy okos emberek jobban át tudnak látni a szitán, nehezebb őket sallanggal , érzelmi manipulációval megvezetni. Csak ennyit akartma ezzel kapcsolatban mondani.

George W. Bush sem magas ember egyébként, inkább csak átlagos a maga 180 centijével. (egyébként egyforma magas velem) .

Nem minden alacsony növésű gonosz, de nőknél ez másképp van. Férfiaknál hiszed vagy sem de nagyon nagy adag megfelelési kényszer van az alacsonyabb pasikban. Nem csak én mondom, meg lehet tekinteni például a magas és alacsony vzeetők közti fizetésbeli különbségeket.

ne most 2010.04.14. 23:55:57

Aki miniszterelnök volt az megváltozik elkerülhetetlenül komolyabban veszi magát és ezt el is várják tőle. Más kérdés milyen könnyedén tud visszakapcsolni egy hétköznapi helyzetben és milyen mereven viseli a szerepet.

Orbán sokkal komolyabban veszi ezt. Az tisztelet kifejezését nagyon komolyan veszi a "megtisztel" szó nála Magyarország után mondhatni a második helyen van. Elvárja és megadja.

Gyurcsányt pedig egyszerűen nem lehet megsérteni, ösztönösen hihetetlen állóképessége van. Kimegy és bejön mint egy ME a legkisebb erőfeszítés nélkül bármilyen nemzetközi eseményen akár kínos helyzetben is. Egy dolog boritja ki, ha valaki hanyag.

elfelejtette 2010.04.15. 00:00:39

@tildy:): "Nem , nem vagyok baloldali. Jobboldali sem. "

Ilyen sport ez, a baloldaliak manapsag nagyon szeretik fuggetlnennek hazudni magukat, hogy ugy tunjenek, nagyon partatlanok, aztan meg jon a szokasos panelek a Zorbanrol. Nem kell kiseloadast tartani nekem a magasssagrol, meg a nok viszonyarol, mert ez csak szar alibiszoveg egy kis Viktorekezeshez, amiben az ilyen verfuggetlenek annyira profik.

elfelejtette 2010.04.15. 00:02:51

@elfelejtette: Tudom, most jon az, hogy megint iteletet mondtam latatlanban, mert en ilyen elfogult vagyok, pedig de te tenyleg makszimalisan fuggetlenul tartod komlexusosnak az alcsuti torpet. Ugorgyunk.

McCoy Capt 2010.04.15. 00:12:04

Azért erősen kiérződnek az írásból a nem feledett egyéni sérelmek kedves Péter.

ne most 2010.04.15. 00:14:26

@elfelejtette: Hidd el, hogy független. A magasságról szóló eszmefuttatás egy baromság. Ki választ magasság szerint miniszterelnököt?

old_field 2010.04.15. 00:16:31

@adler: Te pedig az "egyelőrét"... :)

elfelejtette 2010.04.15. 00:17:26

@zoci-mike: Az kizart. Peter is fuggetlen.

elfelejtette 2010.04.15. 00:18:39

@ne most: "A magasságról szóló eszmefuttatás egy baromság. Ki választ magasság szerint miniszterelnököt?"

Hat aki nem akar egy komplexusos torpet hatalommal felruhazni. A noi megerzes, meg a muveltseg, ugye!

AutosVilli 2010.04.15. 00:19:14

Nyálas tocsogós poszt. Miért nem nyalodki a seggét Orbánnak?

elgondolkodo 2010.04.15. 00:21:30

@tildy:): Viszon kis ember nagy bottal jár!
Erre még nem gondoltál életem!
Ha megéreznéd, lehet hogy megszeretnéd! :)

AutosVilli 2010.04.15. 00:21:55

Jah,meg az erőteret,a Jedik tudják befolyásolni,meg a mágnes ,meg egy villanymotor,meg még sok más,de semmiképpen nem egy Orbán Viktor,max a mobilja a zsebében.

baliquez 2010.04.15. 00:23:22

Kellenek a tegeződő szavazók is a kétharmadhoz a miszterelnökúrnak, felesleges túlraguzni.

Megélhetési tegező tévémajom nem csoda hogy izzadt, háháhá, gondolom már a Miszterelnöki Interjú alatt ajvékolt a bal fülébe az összes főnöke hogy eztdeelkúrtadpetikéém, meg hogy majd jól letarolja a tévéstúdiókat is a jobboldali fordulatos frekimegvonás, nem lesz hol retardált hülyegyereket játszanod magadat adva nép arcába bele, végül aztán meg jönnek a gárdisták a gereblyékkel meg a sózsákkokkal, petikéém.

Persze csak ha a beígért Miszterelnöki Kétpofon után nem kezdenek el magá(n)zódni. Esetleg majdmegunják-hazamennek, és majd az ügyvédek megoldják mikor merre és hogyan fénylik a narancsvöröscsillag.

odishon 2010.04.15. 00:27:52

ez az első írás, ami tetszett ezen a blogon

elgondolkodo 2010.04.15. 00:29:15

És már nem is lennél olyan független!
(A 180 centi, azért nem is olyan "átlagos" főleg egy nőnél!)
Hát igen!
Ha valaki olyan mint egy zsiráf, megpróbálja a rőföt reletívizálni! Tanácsom, járjál lapossarkúban úgy nem annyira ciki!

baliquez 2010.04.15. 00:30:15

@odishon: köszönöm, igazán megtisztelő.

elfelejtette 2010.04.15. 00:30:47

@odishon: De tulajdonkepp mirol szol? Es ami a fo kerdes: Peter vajon mit akar kompenzalni ezekkel a lomeretu betukkel a blogjan?

Mateahos 2010.04.15. 00:30:53

Találkoztam Viktorral,kezet fogtunk sziát köszöntem nem lettem karóba húzva....... Köci megint a szart kevered nem hiába lettél kirúgva a hírtvötöl....Szánalmas vagy!

elgondolkodo 2010.04.15. 00:32:11

@AutosVilli:
Egy autósvili (az kicsoda?!) mondja, hogy "egy Orbán viktor".
Viccesnek tetszik lenni!
Föl se' érsz, a talpáig! :DDDDDDDD

dnlblwn 2010.04.15. 00:34:11

@frontember76: a café nem az advenio, hanem a "balos" Econet tulajdona. ne építsd tévedésekre az érvelésedet!

szamoca@Shaw.ca 2010.04.15. 00:35:13

Nemhiszem hogy valaki elfogja olvasni ezt a beirast///megis a magazas egy bizonyos tisztelet megnyilvanulas///Tehat aki nem barat vagy ismeros kozvetlenul azokat a szemelyeket ///MAGAZUK....Vegul is nemcseresznyeztunk egy talbol///benunket az iskolaban /mar a hatodik osztalyba lepestol magaztak a tanarok....Ezt nevezuk tisztelet adasnak/ az ember tarsainkal szemben.Vagyis csunya/es tiszteletlen elhagyas a magazodas....u, i. Valoszinuleg az angol nyelvre gondoljak a fiatalok hogy tegezodik az egesz orszag///pedig ha valaki figyelmesen tanulja az angolt rajohet/ hogy/bizony nagyon is magazodnak..Tisztelettel

Arzén Vendel (törölt) 2010.04.15. 00:35:28

@elfelejtette:
Orbán az óriásgyűlölő náci jobboldalt vezeti, így apró sátántörpeként egyértelmű hogy tele van kompenzációs kényszerrel. Az Ádert és a Tomit is azért küldte Brüsszelbe, mert csak a térdükig ért...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 00:49:59

@elfelejtette: Gratulálok, hogy jobban tudod, hogy én mit gondolo. H amár ennyire jó vagy ilyesmiben, 5-öslottószámaid nicnsenek?
Tudod egy valamit nem szeretek, és az az ha valaki valami valótlant állít velem kapcsolatban. Kérlek hadd tudjam már én jobban, én mit gondolok,hol állok, satöbbi.

Aazt meg végképp nehezen veszi be a gyomrom - úgylátszik egyeseknél tényleg jó az agymosás , hogy nem ltnak az orruknál tovább- hogy aki Viktort nem kedveli az csak baloldali lehet. Hát gratulálok, tényleg jól működött a propaganda.Néha kicsit mögé is kéne nézni, én azt mondom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 00:51:15

@elgondolkodo: Volt alacsonyabb pasim, egyszer, soha többet:)

Blogger Géza 2010.04.15. 00:54:16

@tildy:): Kiscsillag, ne a bekrepált párkapcsolatod problémáit vetítsd ki a politikára... Aki tanult, az tudja, hogy ez más világ.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 00:55:58

@Plumper: Hihetetlen, hogy mindent el kell magyarázni. Nekem is van népem. Gyurcsánynak is. Orbánnak is. Neked is. Mér'kell minden szófordulaton fennakadni? A magyar nyelvben ez a szerkezet kötődést, kölcsönös birtoklást, illetve annál jóval bonyolultabb viszonyt is kifejezhet. A feleségem a feleségem, az anyám az anyám, a hazám a hazám. Nem birtoklom őket: összetartozunk. Van még kérdés?

elgondolkodo 2010.04.15. 00:56:56

@Arzén Vendel:
te pedíg, éppen a faszomig gyökér!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 00:59:41

@Blogger Géza: Régen volt tán igaz sem volt. Nem hagyott mély nyomott annyira bennem, hogy választásra vetíteném ki. Olyannyira nem, hogy OV magasságát is csak minap tudtam meg.

Viszont amit leírtam az pszicholügia, nyugodtan utána lehet nézni, nem a kissujjamból szívom . Vannak bizonyos jelei annak , ha valaki kompenzál :) Sőt messzire sem kell menni, a történelem híres figurái közt is található pár ilyen ember.

elfelejtette 2010.04.15. 01:00:38

@tildy:): "Gratulálok, hogy jobban tudod, hogy én mit gondolo"

Pedig direkt megirtam elore, nem kell ez a suket puder, erre tessek. A muveltsegedbol ennyire futja.

"úgylátszik egyeseknél tényleg jó az agymosás"

Ez a kulturfolenyre valo hivatkozas eleve hiteltelenne teszi az egeszet, nem kell erolkodni.

elgondolkodo 2010.04.15. 01:00:54

@tildy:):
Erős volt mi?!
Hát a nagy méret, nem kislányoknak való!

R242 2010.04.15. 01:01:42

hajdú péter egy puhapöcs bunkó barom
orbán király lesz
kóczián egy nyomornc
ennyi

elfelejtette 2010.04.15. 01:02:50

@elgondolkodo: De hat o latja, ha valaki kompenzal, mer' okos! Es fuggetlen. Ne akard mar megmondani, mit tud o, amikor o jobban tudja nalad! Vagy mi!

Ugy fuggetlen o, mint a 168 oraban publikalo Peter.

elfelejtette 2010.04.15. 01:05:05

@elfelejtette: Egyebkent azert Peterezek, mert a tegezodes ugye mediatortenelmi jeletosegu dolog az Orbanban tocsogo kozonseg szamara. :)

elgondolkodo 2010.04.15. 01:06:17

@tildy:):
Nem is jók az ilyen "törpecigányok" miniszterelnöknek, én is azt mondom!
Mennyivel különb volt nála a Gyurcsányi a maga 210 centijével!
Fess ember!
Fel lehet rá nézn!
Te is egyfolytában ezt teszed, hiszen független vagy!
Nem igaz?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 01:07:02

@elfelejtette: Mivel a hazai politikához remélhetőleg nem lesz közöm a közeljövőben, igen, elmondhatom , hogy független vagyok. :)

Majd kinézek innét valamit, ami nem konzervatív, nem a munkáspárt, és nem is szocialista. Választék még így is mint a tenger.
bubl.ac.uk/UK/bublukpolitical.htm

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 01:09:51

@elgondolkodo: Nem teszem. De véfülis felesleges jártatnom a szám, van egy elképzelésed rólam, hol állok, és krie szavazok, mondhatok én bármit, úgysem hiszel nekem. Én meg nem fogom erőltetni magam, hogy azt mondjam de akkorsem . MErt játszhatunk itt az idők végezetéig, hogy de igen, tildy baloldali , és hiába mondom, hogy nem nem nem, úgysme érünk el semmit sem vele. Tudod mit? Higyj amit akarsz, én meg tudom , mit húztam be a fülkében.

elfelejtette 2010.04.15. 01:10:03

@elgondolkodo: Mivel fuggetlen, ezert Gyurcsanyt sem szeretheti nyilvanosan. Legfeljebb lopva, mint a tinedzserek.

Blogger Géza 2010.04.15. 01:10:33

@tildy:): Hogyne, te is pl itt kompenzálod a sikertelen párkapcsolatod miatti frusztrációdat. :) Te amúgy melyik bolygón éltél eddig, hogy most tudtad meg, hogy Orbán Viktor felett "át tudnál nézni"? Nem érzed ebben a mondatodban is a lenézési szándékot, amivel kompenzálod a hozzá képesti jelentéktelenségedet?

elfelejtette 2010.04.15. 01:12:07

@tildy:): En am nagyon vagom a pszichologiat, szoval en ennyibol is tudom, hogy most mire gondoltal!

elgondolkodo 2010.04.15. 01:12:33

@elfelejtette:
Napóleon megkéri Tildy-t, venne már le egy könyvet a legfelső polcról,
Tildy leveszi, és megjegyzi, látja uram én milyen nagy vagyok?
Napóleon; Nem, maga csak magas, én vagyok a nagy!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 01:15:07

Azt tudtam, hogy nem egy magas, de hogy ennyire nem azt, csak most derült ki.168 cm.

Nem fogom magam hozzá mérni, más bizniszben utazunk, emberileg viszont nem tisztelem, ahogy Gyurcsányt sem. Bár az én tiszteletemre úgysem kiváncsi. Egyik sem.

elgondolkodo 2010.04.15. 01:17:35

@tildy:):
Hogy a fülkébe mit húztál be?

Neked megsúgom; LMP-t.

elfelejtette 2010.04.15. 01:19:49

@tildy:): Elnezve ezt a fajta partpreferenciat, azt sejtettem, hogy a politikahoz lovesed sincs, de ezek szerint az emberekhez sem. Meghogy pszichologia, persze. A noi magazinok lelekbuvar szintjen, gondolom. Vagy netan tevednek, Dr.?

elgondolkodo 2010.04.15. 01:20:17

@tildy:):
Én sem tisztellek.
Nincs benned mit..!

elgondolkodo 2010.04.15. 01:24:29

@elfelejtette:
Nézd.
Hamburgert árulni egy londoni mekiben, igazán nem kell túl sok, politikai tájékozottság.
Más biznisz....

elfelejtette 2010.04.15. 01:26:32

@elgondolkodo: Hat lehet, hogy pszichologusok. Bar az arturkaszok azert nem szoktak ilyen primitiv ervrendszert hasznalni, hogyaszongya, "latom, hogy kompenzal, mer alacsony, mert azt mindenki tudja, hogy az alacsony ferfiak szoktak ilyet peldaul"

elfelejtette 2010.04.15. 01:28:31

@elfelejtette: "pszichologusok"
Peterrel egyutt termeszetesen, hisz o is ritka tehetseges ismeroje az emberi leleknek.

BaSa · http://basa.blog.hu 2010.04.15. 01:37:16

A kommenteket most nem volt időm végigolvasni, de ami a cikkben szereplő felálva várakozást illeti, néhány hónappal ezelőtt egy újságnak adott nyilatkozatában éppen egy volt kormánytag cáfolta ezt a legendát. Ráadásul olyan volt kormánytag, akiről igazán nem lehet azt mondani, hogy elfogult lenne az egykori főnökével kapcsolatban, hacsak nem negatívan. (Konkrétan egy hölgyről van szó, azt hiszem, innentől nagyjából mindenki tudja, kire gondolok.)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 01:42:36

@elgondolkodo: haha ,lool. Hamburger, lol.
Annyit mondok hogy otthon többe közt egy a fideszhez közelálló média webfejlesztője voltam.... Szégyen mi?:) Még tolom is a Viktor szekerét...

elfelejtette: idézőjelben idézni szokás, én meg olyat mit idézel sehol nem írtam.

Vannak bizonyos jelei a kompenzálásnak. Ilyen például a hatalomvány, az emberek manipulálása , a csakazértis megmutatom, hogy érek valamit ( a nép megmentője vagyok ugyebár) mentalitás . Többek közt.

Természetesen lehet , hogy a fenti feltételezés hamis, de a ráutaló magatartás megvan. Hogy igazándiból miért fontos neki, hogy csak ő csak a fidesz legyen... Hát lehet jobb is, hogy számomra nem derül ki.

l3v1 2010.04.15. 01:43:17

Ami egyeseknek tekintély-parancsolás, az másoknak tisztelet-megadás. Magázás vagy sem, felállás vagy sem, szerintem egy miniszterelnöknek, Orbán vagy sem, kijár annyi minimális tisztelet, hogy nem "szervusz haver"-ral köszöntik. A többiben több a mítosz, mint a valóság.

elfelejtette 2010.04.15. 01:45:01

@elfelejtette: Nah, mondom en, hogy nem pszichologus. Konyhapszichologus.

INSIDER 2010.04.15. 01:47:34

@frontember76: Egyet kell értsek. Ritka nagy szarzuhatag ez az anyag. Peace!

ne most 2010.04.15. 02:17:19

@tildy:): Most a hatalomvágy miért zavar egy miniszterelnökben? Ha nem lenne nem indulna miniszterelnöknek.
Irod Gyurcsányt se birod, ott mi zavar? Ismét valami psycho dolog vagy a horoszkóp?

Mago comico 2010.04.15. 02:56:28

Sok sikert kívánok Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!
Az "orbánozóknak", az ellenségeinek, - azaz a változások ellenzőinek semmit sem kívánok! Még levegőt sem!
Ebben az országban már sohasem lesz vége a széthúzásnak, az ellenségeskedésnek?

sunázósün 2010.04.15. 03:26:29

Kb. ezer helyen elmondták, hogy előre levajazták a tegeződést.

A mélynövésűek pedig tényleg kompenzálnak. Tetszik - nem tetszik a rajongóknak.
Kb. olyan szar férfiként 168cm-nek lenni, mint nőként 180cm-nek és még tűsarkúba bújni.)
Csak az utóbbit le lehet venni.
Pl. Sarkozy és Berlusconi trükkös betétekkel ellátott cipőket hordanak, hogy kevésbé legyenek komikusak.
Prince meg állandóan 25 cm-es talpvastagságú platform cipőkben ugrál, hogy feljebb tornázza a szűken 160-as magasságát.
De a botja Kim Basinger korai elbeszélései alapján tényleg nagy....csak rohadt zavaró, ha néha még az ágyban is cipőt hord a bot gazdája. ))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.04.15. 03:26:53

@ne most: Psycho dolog szintén. Ha valaki, valaki ellenében tud csak "látszólag" nagy lenni, attól nem megy előre a szekér, hogy képletesen fogalmazzak. Ezek itt évekig elvoltak az egymásra acsarkodással, miközben dolgozni is lehetett volna. Tényleg igazén, együtt, egymásért. De nem. Mindkettőnek fontosabb volt a pozíció, mint az, hogy érdemit alkosson.

MAgo: összefogás kéne. Igen, de ez nem úgy megy, hogy mindenki nevében beszélek féligazságokat, Hog yazt mondja a magyar nép együntetűen a Fideszt akarta. Maradjunk annyiban, hogy a választásra jogosult szavazók fele őket akarta, a másik fele viszont nem...

Ez meg a 2002ben ment "elcsalták az MSZP-sek választást" hiszti mellett igencsak érdekes:
""Az MSZP-nek a választási rendszerre vonatkozó kritikáit nem tudjuk figyelembe venni, hiszen ők voltak a kormányzópárt, az ő dolguk volt a választások lebonyolítása"."

Ezt el lehet mondani a 2002esre is, a Fidesz bonyolította, akkor az ő felelősségük, ha lehetőség volt akkor csalásra ténylegesen.

Ez az ember nem együttműködő. Ez nem tud elképzelni másféle jó irányítást, csak ha ő irányít, ha más van, akkor ott tesz aláa másiknak, ahol éri. Na ez az amire azt mondom, köszönöm nem.

Egy ilyen ember jobb ha nem papol etikáról. ( Ahogyna a másik is jobb ha csendben marad a hazugságai után)

Hefe 2010.04.15. 03:30:46

Nemhogy csak tegezni nem lehet nepunk bolcs vezeret, hanem egyenesen kezcsokkal illetik koszonni neki.

sunázósün 2010.04.15. 03:35:12

@tildy:): Így van, maradj Albionban és szurkolj a Gunnersnak:)

elfelejtette 2010.04.15. 04:06:53

@sunázósün: Igy van, maradjon ott. Mindenkinek jobb lesz igy.

elfelejtette 2010.04.15. 04:08:17

@sunázósün: Igy van, maradjon csak ott! Remek hely!

elfelejtette 2010.04.15. 04:10:23

@sunázósün: Igy van, maradjon csak ott! Oriasi a kereslet a fuggetlen pszichologus webfejlesztokre.

Nusy73 · http://egyszeregy.blog.hu 2010.04.15. 05:03:37

Szerintem meg ilyen hosszú poszt helyett simán le is sz**hattad volna a királyt. Azaz virtuálisan azt is tetted, semmi gáz: mások is megteszik folyamatosan.

nestrot10 2010.04.15. 05:37:19

Hajdú egy Zsírdisznó bunkó és egyébként Ő a hímnemű Kiszel Tünde:)

nestrot10 2010.04.15. 05:38:05

Orsós Orbánról meg annyit, hogy egyre jobban hasonlít (magassában amúgyis) Kolompár Orbánra:)

nestrot10 2010.04.15. 05:40:31

Orsós Orbántól csak fegyverrel lehet majd elvenni a hatalmat. Úgy átforgatja az alkotmányt, hogy szavazással nem lehet !

nestrot10 2010.04.15. 05:41:50

1-2 év és ott ordítja a tömeg: ORBÁN TAKARODJ!

de addígra rendőr államot csinál, és Pohl Péteresíti az ügyészséget.

a Fidesz ÁVÓ már most működik a munkahelyeken!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.15. 06:39:04

Ne csináljunk a bolhából elefántot!
Hajdú egy tahó, letegezte, aztán OV meg biztos nem akart cirkuszolni egy idiótával :D

@nestrot10: A tömeg mindig az aktuális kormányra haragszik. Amúgy felőlem aztán csináljon amit akar, de a maszop még egyszer a hatalom közelébe se kerüljön!

baliquez 2010.04.15. 06:46:05

@nestrot10: "Orsós Orbánról meg annyit, hogy egyre jobban hasonlít (magassában amúgyis) Kolompár Orbánra:)"

Hasonlít másban is, a védendő és becsülendő roma hagyományoknak megfelelően szintén csicskatartó, ám mivel ő Nagyformátumú Politikus, nem elégszik meg kevéssel, van külön keresztyény pártja e célra, sok-sok hívő butaparaszttal.

nestrot10 2010.04.15. 06:55:47

@baliquez: Te....buta Piktorista , Rákosista, Stálinista,..Castrós betegségben szenvedő lőlény: ...a keresztény párt az csak egy Fidesz csökevény a további lóvék felvételére, a bizottságokban papagáj kommadózásra, a parlamentben a papagáj ismétlésekre.
KDMP csökevény az nem párt, ( Fityisz átülők gyülekezete) Önálóan soha nem lehettet rájuk szavazni. Egy trükk a gonosz törpétől.

nestrot10 2010.04.15. 06:57:17

A Jobbik majd megszervezi a jó kis Polgárháborút és seggbe lővi ezt a fityisz bandát!!! ( lesznek segítői):)))

stratez 2010.04.15. 07:00:58

Megkezdődött a hajsza, hogy ki tud bármilyen hülye apropóból több cikket írni Obánról egy 24 órán belül. Elvégre hír- és kattintás-verseny van...

tlac 2010.04.15. 07:21:31

@Udo von Raumschiff: ennyi. Hajdú mindig tegezi OV-t. nem első eset.

Pista bá 2010.04.15. 07:29:03

biztos volt már ezerszer, de én is leírom:

szervusz

a szerbusz valószínűleg egy délszláv utódállamhoz kötődő tömegközlekedési jármű

zoli29 2010.04.15. 07:32:27

Azért az kínos, ha az ember újságíróként ennyire tájékozatlan. Orbán kb. másfél éve adott először interjút Hajdúnak, akkor megegyeztek, hogy tegeződni fognak.
Nem baj, Peti, te megpróbáltad!

Arzén Vendel (törölt) 2010.04.15. 07:43:46

@elgondolkodo: kartárs, azért nem ütök vissza tiszta erőből, mert éjszaka már nem láttál el a monitorig, így az ironiát sem érthetted... Máskor azért ébreszd fel az agyad mielőtt billentyűzöl.

lekvároscsirke 2010.04.15. 07:45:14

Előrebocsájtom, nem vagyok egy OV fan, de ez a riport kifejezetten tetszett. Gondolom célja az ember bemutatása volt, ami meglehetősen jól sikerült. A közvetlensége, sokszor egyszerű válaszai tényleg egy szimpatikus ember benyomását keltette. Remélem OV tanult az előző kormányzási hibáiból és a pökhendiséget eldobva értelmesen igazgatja az országot!. Arról pedig, hogy felállva kellett fogadni, az természetes. Ha egy szobába belép a miniszterelnök, illik felállni! Nem csak udvariasságból, hanem tiszteletből is. Függetlenül, h szeretem, nem szeretem. Egyszerűen ezt diktálja a jó modor.
Azonban, mi sül ki ebből? Majd meglátjuk!

lüke 2010.04.15. 07:49:09

miért ne lenne tudatos, ha nem az lenne , az lenne a rosssz.
de idáig alacsonyodni.!........
Hajdú milliókat:) se tudna egyeseknek fizetni, hogy leüljenek vele....................

Terézágyú 2010.04.15. 08:09:47

Tehát OV, a jobboldal által megválasztott miniszterelnök tegeződik a nagyon sokak (főleg a jobboldaliak) által kifejezetten utált tévé egyik bulvárműsorának - amelyet a nagyon sokak (főleg a jobboldaliak) által kifejezetten utált - bulvárban utazó, bulvárból élő műsorvezetőjével...

Nincs ebben semmi különös, haladjunk tovább.

Ja, még csak annyit, hogy ez a bizonyos műsorvezető ezután nyugodtan parkolhat mozgássérülteknek fenntartott helyen is - hiszen ő tegeződik a miniszterelnökkel...?

Terézágyú 2010.04.15. 08:19:15

Ja, mellesleg a magánvéleményem az, hogy egy olyan műsor (nemcsak a fentiekben szereplő), amelyben folyamatosan és állandó jelleggel tegeződnek, az azt jelenti, hogy a műsorvezető folyamatosan a saját haverjait hívja meg beszélgetni. Ebből következőleg eleve hazug és értelmetlen.

Megfigyelo 2010.04.15. 08:22:55

@Plumper: Nem baj, nemsokara istencsaszar is lesz - elvegre mire valo a 2/3?

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 08:30:22

Elolvasva a posztokat, nem tudok mit hozzáfűzni. De tényleg... szerbusz...ahogy lent is írják...délszláv jármű, de szerintem lehet például az Őrségben, a dombokon álló kis házacskák között közlekedő négykerekű is. :-) Servus (szervusz) - jelentés: alázatos szolgája

Héttörpe (törölt) 2010.04.15. 08:30:39

Tegeződés 1.0: Boros-Bochkor-Megyessy(vagyb hogy is írják a nevét) (2002)
Tegeződés 2.0: Boros-Bochkor-Gyurcsány (2006)

Mind a kettőnek élőben nyalták a seggét a választási kampányban, ment a Péterezés és Ferizés magas hőfokon. Ha szolganépről beszélünk, legyen ez az etalon.

csárli hárper 2010.04.15. 08:34:26

hajdúpéter, orbánviktor, frizbi, kik ezek? mik ezek? ezeket nézik a népek a tévében? szomorú.......

Bougheau Tschichka 2010.04.15. 08:46:28

Bajnai gordont is állva kell fogadni

Dixi. 2010.04.15. 08:47:04

Megérkezett

I Viktor

a Magyarok királya.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.04.15. 08:48:16

Orbán Viktorról elsősorban onnan lehet tudni, hogy van tekintélye elsősorban, hogyha teszem azt tegeződik valakivel, akkor újságírók hada gyárt koncepciót, és prekoncepciót emögé.

Magam részéről azt gondolom sokkal közelebb áll az igazsághoz, hogy a közönség felállása, vagy Orbán gesztusai spontán reakciók halmaza csupán.

Ha nem elemezné az összes barom, minden fingását, lehet a megosztottság is kisebb lenne.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 08:50:17

Én sem vagyok magas. Ki is rúgtam az összes nálam magasabb beosztottamat, vagy felszólítottam őket, hogy a környezetemben guggolva járjanak. A száznyolcvanasok esetében a rogyasztott járás elfogadható kompromisszum lehet. A főnököm is magasabb volt, megfúrtam, kirúgták. Az új nálam is alacsonyabb volt. Ő meg engem rúgott ki. Ez van. A magasakkal mindig baj van. Tuszi-Hutu... megaLOL

Dixi. 2010.04.15. 08:51:49

@Terézágyú:

És vigyázz mert téged is feljelent mint subbát mert fel merte tenni a bolgjába h Ő hogy és hol és mily módon szokott parkolni.....

ver@s kan-tár 2010.04.15. 08:54:34

Kedves Péter!

Csak egy apróságot említenék, ami már a címadástól kezdve zavar. Leírva nincsen "szerbusz". Omnibusz, az van. Trolibusz is. Rébusz szintén. Leírva viszont - sőt igényesebb körökben még kiejtve is - "szervusz", ami létezik.

A post tartalmát fentebb már ekézték-vesézték elegen, ehhez nem csatlakoznék. Orbán tegezése vagy épp magázása számomra indifferens. Tegye a dolgát, oszt' ennyi.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 08:59:43

glóbusz mőbiusz

glóvusz mőviusz

krambusz

RobinGood 2010.04.15. 09:01:35

Baszki még mindig fáj Kócziánnak, hogy a törpék harcában ő vesztett? :-) Amúgy publikálás előtt aki ilyesmiből él olvassa már át az írását, mert van benne elírás, algépelés, hogy a "szerbuszról" ne is beszéljek.

foximaxi 2010.04.15. 09:03:15

Már meg ne haragudj, de Te hány éves vagy, hogy a szervuszt szerBusznak írod?

foximaxi 2010.04.15. 09:05:04

ja, már írt Fehérvár

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:05:46

Nem baj, mondjátok minél többen, hadd tanuljon a gyerek

Plumper 2010.04.15. 09:05:53

@Udo von Raumschiff: jó, csak szó szerint az nem áll, hogy egy miniszterelnöknek népe van. először is, a választók képviselőket küldenek az országgyűlésbe, ahol a többségbe került párt miniszterelnök-jelöltje lesz a miniszterelnök. aki a miniszterek munkájáért felelős, és irányítja a bel-és külpolitikát.

Plumper 2010.04.15. 09:09:34

@Trompf: Orbán imádja a tekintélyt, és szeret miniszterelnök lenni. Ahogy az egész kabinete imádta a tekintélyt, az urazást, és hogy kinyalják a seggüket. Jó, ez nem csak rájuk jellemző.
Ez az urazás tipikus kelet-európai jelenség, mint a pecsétezés a leveleken. Poroszos, idejétmúlt, rosszízű dolog.
Azt hiszik, ha valaki tegeződik, az a tiszteletlenség jele, vagy mert együtt járnak kocsmába, pedig hülyeség. Sok nyelvben nincs is magázás, önözés.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:13:55

Sok nyelvben pedig van. Az angolban is van, csak kevésbé használatos, de ott a szituáció és a szóhasználat módja az irányadó (pl. hozzáteszed hogy Sir, Mr., stb.)

gonosztojás (törölt) 2010.04.15. 09:17:56

Hehe..
Madarat tolláról, embert barátjáról...
Ez vonatkozik a palacsintaképűre meg a félbefűrészeltre is..

ne most 2010.04.15. 09:19:21

@tildy:): Látom Gyurcsányról nem irsz. Nem birod azt a fajta balhét, ami volt. OV-t okolod érte.

gonosztojás (törölt) 2010.04.15. 09:19:29

Plumper
Ja. Anno ha nem álltak a kormánytagok amikor elérte a kormányülés ajtaját, nem ment be addig amíg "vigyázzban" nem álltak némán...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:21:41

Érdekes. Amikor pl. egy egyszerű kereskedő jön hozzám és belép az irodámba felállok és kezet fogok vele, így köszöntöm. Eztuán hellyel kínálom. Ha a kollegám reggel belép, felállok és kezet fogok vele. Ha a haverom belép a sörözőbe, legalábbis a seggemet megemelem a széken, a szemébe nézek, kezet fogok vele és köszöntöm. Mi ebben a gáz?

Terézágyú 2010.04.15. 09:22:29

@Plumper:
"Sok nyelvben nincs is magázás, önözés. "

Gondolom az angol lenne ez a sok nyelv. Csakhogy valójában az angolban magázódás van! Éppen a tegeződés halt ki, már csak Istent tegezik az imákban.

murunga 2010.04.15. 09:23:17

na ez is meg az elődje a ferenc, mint molylepkék sötétben az izzó körül - teljes a megrészegülés...az a kaján pofa és szájnyalogatás az ütemes viktor, viktor rigmusoknál - belem forog...
csakafény!

nestrot10 2010.04.15. 09:25:27

én pl. tegezem az Orbánt!
ORBÁN TAKARODJ! --ez az új köszönés jegyezzétek meg!

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:26:38

Nimá...Orsós Nestrot10 öreg cimborám

murunga 2010.04.15. 09:30:35

na mondjuk HAJDÚ PETE emlitése nélkül kicsit kevesebb letöltés is lenne - ügyes húzás!

nestrot10 2010.04.15. 09:31:59

Nimá .... a Felcsúti Kapitány? hmm. Te is cigó vagy mint a gonosz törpe?

excopp 2010.04.15. 09:35:16

t. fórumtársak!
- a tegeződés kérdése helyett a kommentekben bizonyos termetek (mint személyhez kapcsolódó változók) emlegetése került sorra
- azért 2010-ben Nyugat-Ázsiában nem a termet és kormányzóképesség formuláján kellene agyalogni
- a választókj úgy döntöttek az első fordulóban, ahogy - jórészt a fenti információk birtokában

az angol tegezés magázás kérdését Terézágyú előttem lelőtte...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:38:15

Orsós @nestrot10: nyertél. És zsidó is. És magas sem vagyok. És Kaya Ibrahim a bátyám. Az öcsém pedig Josip Tott. Járművem az ezüsthajó. Azzal járok be munkahelyemre, a millenáris parkba.

Kassian 2010.04.15. 09:38:50

Az én érzelmeimre OV már nem nagyon tud rájátszani.

Permanensen rühellem őt is, meg a pártját is.

Kassian 2010.04.15. 09:40:02

@Terézágyú: Istent tegezik? Múltkor beszéltem vele, azt mondta, utálja.

akos1 2010.04.15. 09:40:11

Ez a Kóczián ezen a blogon erőlködik itt, miután kitudja hány tv-től rúgták már ki az über bunkósága miatt. Mint itt kiderült, nemcsak beszélni, írni sem tud.
Egyébként meg ki néz Frizbit, ugyan már.

Rowar Atkinson 2010.04.15. 09:41:15

Rosszul írod:

nem urban legend, hanem orban legend!

nestrot10 2010.04.15. 09:41:35

@Fehérvár Kapitány: nagy a cigó zsidó család........láttam az Orsós Orbán nagy családi fotóját.. még 2001 ben (.húúú egy sötét egy arcok ,bőrök vannak rajta. Szóval rokon vagy,?---gondoltam.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:43:55

Orsós @nestrot10: Tegnap megkértem, hogy linkeld be. De Te megfosztassz minket attól az örömtől, hogy lássuk ezt a fényképet. Vigyázz mert sötét kezeimmel ellopom a bukszádat a zsebedből és a pénzből dolomitot fogok venni.

lesifotos_szh 2010.04.15. 09:44:57

Az nem orban legend, hogy csak meghatározott szögből szabadott fotózni a "Miniszterelnök Urat". Ezt a két szót is úgy ejtette ki a sajtósa, hogy nekem volt furcsa érzésem tőle.

Tilos volt fényképet készíteni róla oldalról, hátulról és felülről, nem lehetett lefotózni a dobogóját, amibe óra van építve. És kemény kötésű fogdmegekkel vigyázták, nehogy mégis valaki máshonnan is képet merjen készíteni a "Mhinisztherelnökh Úhhhrról".

2010.04.15. 09:45:04

Csak az illem kedvéért--ha tegezödnek is, azért a müsor elején ezt illik tisztázni, hogy a müsorban, amiben ugye egy nem egy "celeb-sztárcsillagocska"(?) a vendég, akkor ez hogyan is müködik. De általában magázódni szoktak. De ha valaki bunkó, akkor az is marad, mindegy hogy melyik müsorban szerepel, mint müsorvezetö.

almeer 2010.04.15. 09:45:25

Nem volt kedvem elolvasni az összes kommentet, lehet már írta más is, de már a cikk címe is szar, mert szerVusz az írása, nem pedig szerBusz. Eredete a latin servus (=szolga) szó. A szerző okoskodása helyett inkább tanulna meg rendesen írni.

gonosztojás (törölt) 2010.04.15. 09:47:30

A svéd nyelvben sincs magázódás.
Meg a barna árnyalatú itteni svédekében sem...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:47:47

@lesifotos_szh: Kovács Lászlót is csak elölről lehet fotózni. Tudom, megtapasztaltam.

murunga 2010.04.15. 09:52:33

vittor
kóczián
szabóZé

soroljam még? :DDD

a nagyot mondó kisemberek ligája

Foriel 2010.04.15. 09:54:42

@ frontember76, "aki egész médiakarrierjét a jobbos média létrejöttének köszönheti, majd azért kerül kirúgásra, mert túlságosan megvágják egy Orbán Viktor interjúját, és ezt ő sérelmezi..."

Amúgy Kóczián keményen kérdezett, szerintem jó volt. Nem az Orbán interjúval vetette el a sulykot, hanem amikor egy erdélyi magyar polgárjogi aktivisától is olyan gecin kérdezett, mintha egy szoci politikus lenne.

Érdeklődött Hantz Péter fizikustól, hogy az oxfordi ösztöndíjat azért nyerte-e el, mert exponálta magát azzal, hogy a román feliratok mellé a Babes-Bolyai egyetemen kitette a magyart is és az angolok megsajnálták, mint jogvédőt. Ettől a kérdéstől még nekem is égnek állt a hajam, pedig én ballib komcsi vagyok. A hír tv bocsánatot is két Hantzól, hogy a Kóczián úgy kérdezett tőle, mintha a hír tv Vartrás lenne :) Hantz az egyik legjobb fiatal erdélyi statisztikus fizikus, én büszke voltam, hogy gyakorlatára járhattam itt az ELTÉn, Kóczián hozzá képest valóban egy senki.

Dixi. 2010.04.15. 09:59:36

@Fehérvár Kapitány: @nestrot10:
Aszem valóban ideje az új köszöntésnek......

viktor haza....

nestor te meg vigyázz mert bekerülsz a rendszerbe és akkor véged......tudod.....már tárolják az adatokat....:-)

murunga 2010.04.15. 10:01:46

ez pl. már-már putyin elvtársat idézi, csak a vadászpuska vagy a nunchaku hiányzik, hiiiiij!

viktoramerika.tumblr.com/post/47326695/reggel-kezdtuk-a-hegymaszasat-eddig-birtam

Cseber Lajos 2010.04.15. 10:05:24

Régebben még volt a TV-ben egy olyan szabály, hogy a riporter csak magázódhat az interjúalannyal. Szerintem ez nagyon jól is volt, mert kimondottan idegesít, ha azt kell néznem, hogy a riporter a haverjával dumál.

A másik, hogy ez a tegeződés csak arra kellett, hogy a Hajdú fényezze magát, hátha nem merik olyan hamar kirúgni a tv-ből. Se egy Hajdú, se egy Havas ne tegezze már az ország miniszterelnökét, bármilyen pártból is legyen.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.04.15. 10:05:52

@murunga: Ha a főnökom Orbán vagy Gyurcsány vagy Vona buzi, és én szidom Orbánt vagy Gyurcsányt vagy Vonát elötte, akkor kiteszi a szűröm. Ilyen egyszerű.

diabolica 2010.04.15. 10:11:49

Hajdú Péter semmilyen körülmények között nem tegezhette volna a miniszterelnököt, bárki legyen az. Ez nem lazaság, hanem a műsorvezető részéről orbitális bunkóság és amatőrség , a miniszterelnök részéről pedig tekintélyromboló. Semmi közünk ahhoz, hogy ők műsoron kívül esetleg tegezik egymást. Az már más kérdés, hogy egyébként Orbán Viktor kamerán kívül mennyire megközelíthető és miniszterelnökként mennyire marad meg halandó emberi mivoltában (ez külön posztot megér), de a tegnapi adásban nem volt helye a tegezésnek. Ez persze érvényes Hajdú Mesterházy interjúrára is, ahol ugyanez volt a helyzet.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 10:13:03

Fel is vettem az új nicket :-)

manipul 2010.04.15. 10:13:11

Kóczián Úr!
Már utaltam arra, hogy a korábbi szerepléséhez képest mélyrepülésnek tartom a jelenlegi szereplését, igénytelen és hamis, úgy is mondható, hogy olcsó. Azonkívül Ön is erősen él a manipuláció eszközével. Lásd alábbi mondatai:
"Az, hogy Orbánt állva kellett –e várni a kormány üléseken, csak azért foglalkoztathatja a fantáziánkat, mert mi még egy régimódi apai-tekintélyt elváró társadalomban élünk.
Gondoljunk bele: ha túl lennénk ezen, a miniszterelnök állva fogadása múló emlék lenne röhejes botlásai között." Ez egy régóta melegen tartott "kényúri" jelenet, de nem igaz. Helyesen: A kormányülés előtt a tagok felálltak és köszöntötték EGYMÁST.
Uram Ön manipulál, szégyellje magát!

Blogger Géza 2010.04.15. 10:14:35

@tildy:): Más dolog a csalás gyanúja, és más az hogy a rossz szervezés miatt hosszú órákig kellett sorban állni. Ez utóbbira 2002-ben nem volt példa.

Amúgy meg tisztába kéne jönnöd azzal hogy a politika és külnösen a kampány arról szól, hogy a választókat meggyőzzük arról, hogy mi irányítjuk jól az országot, ez ellenfél meg rosszul. A többpárti demokrácia nem az ilyen rózsaszín kislányos, "jaj, hát működjünk együtt mindenkivel, ne mondjuk rosszat a másikról" alapon működik. Inkább Romana újságokat olvass, ha ilyesmire vágysz.

tocibacsi 2010.04.15. 10:14:51

@tildy:): azért emlékszem én, hogy korábban, megkockáztaton, akár 1-2 éve is lehetett, hogy olvastam én Tőled ilyesmit. Valami inkább balrahúzást... amúgy nekem aztán tökmind1, csak olvasgatva a kommenteket jutott eszembe... majd aki ráér, kikeresi :D

A posttal kapcs csak annyit jegyeznék meg, hogy ha egy orbánt amúgy nem kedvelőnek tűnő - :D - ember elismerően nyiltkozik OV képességeit illetően, akkor annyira nem lehet rossz választás...

murunga 2010.04.15. 10:14:53

@Trompf: ehhez mért is kell buzinak lenni?

Plumper 2010.04.15. 10:17:47

@Terézágyú: éppenséggel a héberben sincs magázás.:-) Istenhez is úgy szólnak.
nem ismerem a távol-keleti nyelveket, de talán ott is lehet egypár ilyen szerkezet.

lesifotos_szh 2010.04.15. 10:22:02

@Fehérvár Kapitány (Kubatov-Agent, adatbázisgazda): Őt nem fotóztam, de az utóbbi magyar miniszterelnökök közül soha senki nem szabta meg, honnan lehet fotózni. Horn annyit dörmögött oda, hogy inkább csináljak egy másik képet, ahol leteszi a cigarettát, de nem kérte, hogy töröljem a fotót. Gyurcsány tett rá, ki honnan fotózza, szerintem még tetszett is neki. Nyugodtan ette a tejfölös lángosát is a fényképező előtt, nem zavarta, hogy esetleg maszatos lesz.

Bajnait érzésem szerint feszélyezte, hogy fotózzák, ügyelt rá, hogy jól nézzen ki a képeken, de semmi tiltást nem eszközölkt sem ő, sem a stábja.

Orbánnál viszont majdnem megvertek, amikor a sajtós hölgy pökhendien odavetette, hogy "innen nem lehet a miniszterelnök urat fotózni!"

Én meg mondtam, hogy érdekes, szerintem lehet és lőttem rá kettőt. Ez a "nem lehet" a halálom. De, lehet, vazzeg, legfeljebb nem szeretnétek, vagy nem engeditek, de nem lehetetlen. :)

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 10:24:32

@Plumper: A te logikád szerint nekem nincs anyám. Ő szült és nevelt fel, tehát én vagyok az ő valamije, nem ő az enyém... Mégeccer: a magyarban ez a szerkezet nem csak birtoklást, valamilyen alárendeltséget fejezhet ki, hanem sokféle egyéb kapcsolatot...

Kár rágni a sz@rt. Bár, lehet tudni, hogy mostantól ez jön. Olvassátok a kommenteket, Orbánt nem a cselekedetei miatt támadják, hanem testi adottságaival („kettéfűrészelt óriás”, „zsebcirkáló”, „gonosz törpe”, „sátántörpe” stb.), vélt etnikai hovatartozásával („Orsós Viktor, ééérted!”), vagy ezek kombinációjával („cigány törpe”).

Nem szánalmas ez?

Vagy épp kitalált tulajdonságai miatt, amiket konkrét példákkal ugyan nem tudnak alátámasztani, de milyen jól hangzanak... Ragasztanak neki papírból műorrot, majd a műorra mutogatva skandálják, hogy „boszorkány, égessük meg!”. Ezt hívják kendepéterezésnek...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 10:26:54

@lesifotos_szh: Nem mondtam, hogy nincs igazad, Csak kiegészítettem azzal, hogy a másik oldalon is van ilyen, méghozzá magas beosztású embernél. A memóriakártyámat elvették, azzal tartoznak még. A gépet nem bántották, azt visszakaptam. Egyébként mint szintén fotós gondolom tudod, hogy ez bizony nem csupán magyar szokás.

fourgee 2010.04.15. 10:32:14

Kóczián Péter: Ááááá, miért kell a szervuszt mindenkinek szerb busznak írni?

akur 2010.04.15. 10:32:31

@Plumper: Te hogy mennyire igazad van . Tényleg szereti a tekintélyt OV. De imádta Gyurcsány is!!! Csak ő még szeretett egy kicsit lopni is ha már ott volt, meg táncolni mint egy félnótás hülye Hugh Grant-et utánozva egy filmjéből. Anyám hogy ez a Gyurcsán hogy imádja magát!! Úgy nem mellesleg minek pocskondiáztok addig amíg nem tudjátok, hogy mi lesz? Sok Heti Hetest néztek az a baj. Nem mellesleg én Gyurcsánynak is megadnám a tiszteletet ha ő lenne a miniszterelnök, meg mindenkinek akit mi emberek megválasztunk. Ez van a többség akarata szent. 2.687.000 ember választotta meg OV-t. Ennyi. Miattuk is meg kell adni a tiszteletet. Ezt ne feledjük

Plumper 2010.04.15. 10:44:57

@Udo von Raumschiff: ez mind hülyeség, a cigányozás meg rasszizmus.
Orbánnak vannak jó és rossz tulajdonságai.

@akur: granulálok neked. borítékolod az összes véleményemet, bármilyen előzmény nélkül.
Fletó is lopott, és Orbán is, a sleppje biztosan, csak ügyesebben, és kevesebbet. neked ez újdonság?
a 7i7est nem nézem. öntelt hólyagok.
2.700.000 ember választotta, 5,3 millió pedig nem.:-) najó, igen, ennyien a Fideszre szavaztak, ez a demokrácia.

szárny 2010.04.15. 10:49:02

Ha már a Pétereknél meg a pszichológiánál tartunk.
Kóczián Péter azért írta ezt a zavaros és identitásválságról tanúskodó valamit, mert fájdalmasan tapasztalta, hogy egy másik Péter - Hajdú, a kétméteres mozgássérült - tegeződik Orbán Viktorral. Akivel immár (látva a politikai helyzetet) Kóczián Péter is nagyon szeretne tegeződni.
Csakhogy ezt Kóczián elkúrta. Nem kicsit - nagyon. És ezt ő is tudja.
De azért próbálkozik. Kapaszkodni próbál. Mint a takony a falon.

murunga 2010.04.15. 10:50:49

@lesifotos_szh:
a deutsch sörényes vittor fotót vagy a 'vizenjárót' ki készitette? azok zseniálisak! :DDD
meg a kalapos, pipás parasztgyerekes is - bár az gondolom szinjáccós/műtermi...

murunga 2010.04.15. 10:52:31

@akur: mindkettő kibaszottul imádja magát + pszichopaták, ez a baj. alapvetően...
ha van pszichiáter ismerősöd kérdezd meg ;-DD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 10:59:31

számomra gusztustalan volt hajdú tegezése.

egy ilyen féregtől....

kikértem volna, dehát nem mérünk egyforma gerinccel.

Dixi. 2010.04.15. 11:00:06

Tudjátok a választás előtt kb egy héttel esti fáradságomban...és unalmamban kapcsolgattam a tévét belvárosi magányomban....meg akadt valami szalag feliraton a szemem.....olvastam.....a hír tv volt ..és megütötte a fülemet egy mondatrészlete.....a képet nem is néztem mert a szalag hírrel voltam el foglalva.....

-....majd ha hatalmon leszünk.....-.......

azt hiszem nem kell kommentálnom....
addig a pillanatig sem volt a szivemhez közel a fidesz.....de ez után....fel merült a kérdés bennem. h egy valódi demokráciával rendelkező ország adna-e menedék jogot....mert jeges lett a szívem...kirázott a hideg.....mert nem arról szol már rég az egész, h nekünk jobb legyen...arról szól h
HATALMUNK
legyen.....

nem arról h szolgálják a népet....a legjobb tudásukkal...szívből az országot....és minket akik itt élünk.....mindegy h cigány,zsidó, sváb vagy más náció.....itt élünk....
De ök az ország élén A HATALOMRA törekednek....

és h elvegyem az élét bejegyzésemnek....nem csak a fideszröl szól....hanem az emberről...

akur 2010.04.15. 11:00:49

@Plumper: ha jól emlékszem és a baráti köröm véleményét lajstromba veszem az volt a fő érvük az mszp mellett, hogy ők már eddig is loptak ( értsd :Horn kormány+ 40 év) így már nem fognak "annyit" lopni. Volt ilyen üvegzseb programjuk is emlékszenm nagy csinnadrattával adták elő:)) annyira helyes volt. Végül lett üvegzseb , de minden gond nélkül bebizonyították, hogy a közfelháborodás figyelembe vétele nélkül is lehet lopni ebből a zsebből is. Konkrétan letojták mi emberek akik megszavaztuk őket mit szólunk ehhez. Érted engem ez zavar ez a totális hülyének nézést. Én most a Fideszre szvaztam , mert ettől a 8 évtől hánytam. Felháborító volt. Százszor inkább OV.

akur 2010.04.15. 11:02:53

@murunga: van, és megkérdeztem. OV az alacsonyságából fakadóan többet szeretne láttatni magából, de kezelhető. Gyurcsány egy gyógypedagógiai tanulmányeset.

EMU 2010.04.15. 11:03:55

Havas is tegeződve kérdezgette a Mokkában 4 éve. Még az újpest meccset is nagy örömködve kitárgyalták, hogy megverte a fradit. Majd egy év múlva orbán beült a fradi b-középbe és ott nyalta a seggét a fradi széljobb. Ennyit erről a csőcselékről.

Plumper 2010.04.15. 11:03:55

@akur: szerintem mindenhol vannak még tisztességes emberek. pl. Rogán az V.kerben.
a másik, hogy milyenek élőben, magánemberként? milyenek, mint emberek?
ha kifejezetten a Jobbik ellen kéne szavazni, és nem lenne más lehetőség, akkor én is a Fideszre szavaznék.
(az Mszp-re NEM)

Plumper 2010.04.15. 11:05:20

@akur: Napoleon is alacsony volt. És nem egyértelműen diktátor, csak a szó eredeti értelmében.
egyszer segíteni akart neki valaki egy könyv levételével a könyvtárban, és hozzátette: "Nem kicsi vagyok, csak alacsony."

Alex3000 2010.04.15. 11:05:52

Mert Hajdú egy Isten!

Falusi_metálos 2010.04.15. 11:07:01

Ez a poszt egy interpretáció, az interpretáció meg a másokon való hatalomgyakorlás egy formája....... ennyi.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.04.15. 11:09:03

Facebookon NEM AKARJUK HAJDÚ PÉTERT! csoport:

http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=114953425187149

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 11:09:13

@Peppone Botazzi elvtárs: erre is gondoltam, h hagyja, mert ebben a közegben ez visszaüthet.

ez taktikusság, gerinctelen taktikusság

Caravallo · http://nimfoman.blog.hu 2010.04.15. 11:13:13

Látom, törölted a hozzászólásom. Talán nem bírod a kritikát? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 11:14:12

@Dixi.: jaj elég már ebből a maszlagból

makvirag75 2010.04.15. 11:16:15

@EMU: Nem a b-középben ült, hanem az oldallelátón és az ég világon senki nem nyalta a seggét. Attól, hogy a népszava újságírója még azt írta, nem igaz.

akur 2010.04.15. 11:18:01

@Plumper: jaj, ezt a jobbikot kérlek ne is emlegesd!!
hátborzongató

makvirag75 2010.04.15. 11:18:25

@nestrot10: Bevetted már a gyógyszereid?

sunázósün 2010.04.15. 11:27:15

@makvirag75: mondjuk ettől még elég komikus, hogy hol UTE, hol Fradi, hol pediglen Loki sálba van bepólyálva tokától bokáig.
Mindig olyanba, akiknek épp lefetyelni akar a voksokért.

sunázósün 2010.04.15. 11:27:59

Jaa, a Vidi lemaradt.
A lényeg.

murunga 2010.04.15. 11:30:56

@akur: pszichopata- alle beide. erre kérdezz! :DD

Dr Smit Plagius 2010.04.15. 11:37:21

én kocsmában dolgozom, sok törzsvendégünk van, akikkel tegeződöm beszélgetés közben, de amikor üzletről van szó, magázom őket. szerintem hpnek is magáznia kell a vendégeit, függetlenül attól, egyébként milyen a kapcsolatuk. hp egy bunkó!

ne most 2010.04.15. 11:40:41

Orbán formálisan még nem miniszterelnök. Tehát a tegezés rendben volna. Ez egész felzizzenés a tegezésen és magázáson egyébként azt bizonyítja Orbánnak igaza van, valamiért nálunk ez fontos.

murunga 2010.04.15. 11:41:59

@tesz-vesz:
helyre állt a rend! izzadt is a studióban peti, mint a malac...nagy lehetett a lámpaláz! :))

nestrot10 2010.04.15. 11:43:34

@sunázósün: kö@lesifotos_szh: az órába be kéne tenni egy bombát:))))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 11:49:57

@Mr.Brooks: akkor se kellett volna tegeznie, most sem

de miért tért vissza hp a magázódásra?

EnCIS 2010.04.15. 11:50:24

undorító az az ember, hogy ilyen senkiházi hogy vesz a bátorságot tegeződni???
hányok tőle

kanbatu 2010.04.15. 11:55:39

Orbán Viktor korosztályában általános a tegeződés. Ha ennek ellenére elvárja, hogy magázzák, az a pökhendi felfújt személyiségének köszönhető. A Fidesz ugye a Fiatal Demokraták Szövetségének a rövidítése eredetileg. Persze mást is ismerek, aki hamar szeretne megvénülni. Ezeknek az embereknek az a büntetése, hogy sikerülni is fog nekik.

papageno 2010.04.15. 12:05:21

A tegeződés kétélű dolog. Akkor szoktunk összetegeződni egymással, amikor jól mennek a dolgok és jó a kedvünk. Pertut iszunk. Amikor bajok vannak, jobb a magázódás /önözés/, mert ebben a megszólítási formában sokkal nehezebb elküldeni valakit, valahova.

EMU 2010.04.15. 12:05:45

@makvirag75: Magam részéről fogalmam sincs, mit írt, vagy mit ír a népszava, de vagy te, aki pontosan képben vagy ezt illetően, úgyhogy nyilván megvannak az idevonatkozó ismereteid. Most a b-középbe belekötni, hogy amúgy meg a hetes szektor még sötétebb parasztjai között ült ám, az olcsó, másrészt meg ne dumálj hülyeséget, egy dózsa szurkolót legalább úgy kellett volna kipenderítenie a szellemileg alultáplált fradi széljobb magjának, ahogy mondjuk nyugdíjasokat pofoznak. Ehelyett nyalták a seggét. Mégha ezt a népszava is megírta, amit oly jól ismersz.

arconfosom 2010.04.15. 12:08:09

@EMU: Fasznak hazudsz?
Orbán a nyuggerek lelátóján ült le, mikor NB II-be zárták - jogtalanul- a Ferencvárost. Senki nem foglalkozott vele, sőt még bosszankodtak is, hogy a testőrei miatt nehezebben halad a sor :P

Orbán a Újpestnek meg a Dunaújvárosnak épített stadiont, aztán nyilván miatta is a Vidi épülgetett, most meg a Debrecenieknek ígérte be a közpénzeket

Ha valahol szarják, az az Üllői út
Rajtuk még soha nem segített, csak kihasználta

Silent Bob 2010.04.15. 12:08:19

Orbán már miniszterelnök?

EMU 2010.04.15. 12:08:20

@EnCIS: "undorító az az ember, hogy ilyen senkiházi hogy vesz a bátorságot tegeződni???
hányok tőle" - hát végülis volt partnere benne, tudod, zsák a foltját

Ajtony 2010.04.15. 12:09:27

Üdv az új közírónak, Kócziánnak!
:-)

akur 2010.04.15. 12:10:31

@tesz-vesz: ha arra kérdezel miért hátborzongató, nos sztem csak köpködnek utálják az LMP-t ( ???? semmit nem tudunk róluk kik ezek, csak fiatal laza liberális közösségnek látszanak, sztem elég értelmesek is meg ne bántsuk őket addig amíg nem tudjuk mit is akarnak) az MSZP-t ( ezt értjük) a FIDESZT( ezt már nem annyira értjük ). Kik is ezek valójában, nem is értem mit keresnek a parlamentben. rohadt zsidóznak büdös cigányoznak. Komolyan én még ilyet nem láttam. Olyan "programjuk" van amit én is írok két perc alatt kis túlzással. Nem tudom a sok dühös embert célozták meg és vissza akarják ezt a gyűlöletkeltést emelni a politikába. Nincs erre szükség. Már nincs.

solesz · www.index.hu 2010.04.15. 12:12:53

(szevasz Péter) Ébresztő mindenki,

Az elmúlt néhány hónapban arra döbbentem rá, hogy az nem szimpatikus Orbán modorosságában, hogy komolyan veszi magát. Attól válik modorossá.

A fiatalos lazaságot felcserélte a felnőtt komolyanvevés.

De hazánkat tekintve szükség volna még néhány magát komolyan vevő emberre.

A komolyság alatt nem a házak és a vagyon mértékét, hanem a munka elvégzésének körülményeit, az egyén, külvilággal való kapcsolatát értem.

Amikor megvesztegeted a rendőrt, amikor előreenged az ismerős a sorban, amikor csalsz a vízórával, amikor kidobod a szemetet a kocsiablakon, stb, stb, akkor rendszeren kívülivé válsz.

Kis hazánk a sokmillió. szerepét nem komolyan vevő állampolgárból áll, kisemberi és politikai irányító szintjén.

Ezért tartunk itt.

Egymás hátát veregetve nehéz azt mondani a másik szemébe, hogy ne csalj, mert én is fizetem a csalásod árát.

A magázás kifejez egy viszonyulást a többi emberhez. Feltételez egy más tiszteletet.
Ha valaki azzal jön, hogy a tegezés pont ugyanolyan, akkor magázódjon. Hiszen egyforma.

Ha az a magyarázat, hogy a magázás túl hivatalos, túl távolságtartó, akkor meg ugyan arról beszélünk.

Az nem baj, ha Orbán Viktor magáz. Azzal van baj, ha magáz, de máshol a markába röhög.

solesz · www.index.hu 2010.04.15. 12:15:31

Kócziánnak meg azért érdekes bármilyen interjú Orbánnal, mert a HírTV-nél pont egy Orbán interjú miatt bontotta fel a szerződését. Azt követelte, hogy adják le az általa készített Orbán interjút teljes egészében, ha nem, akkor inkább eljön onnan.

Nem adták le. Ő tudja mit vágtak ki. (meg még néhányan). Eljött.

akur 2010.04.15. 12:17:02

@Dixi.: a legegyszerűbb nem nézned a Hír Tv-t:))

akur 2010.04.15. 12:20:51

@solesz: én láttam azt a botrányos interjút, sztem Kócziánt kirugták volna miatta ha nem jön el önszántából. Dadogott össze-vissza felkészületlen volt teljes egészében. Szakmailag nagy bukás volt.

yda 2010.04.15. 12:26:26

@fourgee:
Valószínű,hogy Kóczián még tanult oroszul és kavarja a betűket (b=v)

Peti80 2010.04.15. 12:32:31

Szánalmas keménykedés ez zorbántól, előbb a vissza nem köszönés helyett foglalkozzon azzal, hogy az aktivistái ne röhögjék ki Kubatovval az élen, vagy tanuljon meg emailezni :D

solesz · www.index.hu 2010.04.15. 12:34:59

@akur: nem rúgták volna ki, nem volt ő rosszba a Borókai Gáborral.
az interjúra már nem emlékszem.

murunga 2010.04.15. 12:40:13

@Peti80:
HŰBÉRÚR - nekem ez ugrik be erről az emberről.
(csányi dettó)

murunga 2010.04.15. 12:41:14

Pintér Söndör szintén 'alkalmas'
wtf??!!

hatesz 2010.04.15. 12:48:00

Amúgy nem tartom sokra Hajdút (hu de finom vagyok) de ö maga mondta el, hogy korábban volt már nála OV, és Orbán ajánlotta fel a tegezödést.
Aztán az interjú elött közvetlenül kérdezte is Hajdu Orbántól, hogy most akkor milyen formában beszéljenek, erre OV mondta neki, hoyg ha már egyszer tegezödtünk, akkor maradjon is úgy. Ezenkívül azért az én fülemet is bántotta kicsit ez a fajta bulváros tegezödés, de a végén már Hajdu is feszengett, az elköszönéskor pl már magázta OV-t.
Amugy meg persze mindenkinek mindenbe bele kell kötnie...

Celtic 2010.04.15. 14:24:50

Ezt azert nem ertem (ha nem urban legend): eg yregi ismeros koszoneset azert nem fogadja, mert tegezi? Nem kedvelem Orbant, igaz, nem is utalom, de ez valahogy olyan durva, amit nem tudok elkepzelni errol az emberrol.

Vudi Elen 2010.04.15. 16:58:30

Nemsokára eljön az az idő is amikor a mokány focista arcképével lesz tele minden közintézmény ...

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 17:17:22

Megnéztem ominózus videjót.
Hajdu így kezd:
„Jó estét, miniszterelnök úr, szervusz Viktor!”
Ez így oké, a rangnak megadja a tiszteletet, az Orbán Viktor nevű emberrel pedig tegeződnek. Nincs ezzel semmi baj - se erről, se arról.

A szoci trollok úgyis telenyomnak minden blogot a fröcsögéssel, bármit mond vagy tesz Orbán. A jobbikos trollok fölzárkózása már csak hab a tortán.

Gyurcsány értekezhetett a kóbor kutyák (ti. ellenzék) összefogdosásáról és sintértelepre zárásáról, az csak egy szelíd metafora volt, nem volt szabad abba belemagyarázni semmi rosszat. Mondhatott kurvaországot, hazuttunkéjjelt, nemcsináltunksemmit, elkúrtukot – ezek mind csak egy szenvedélyes igazságbeszéd kissé túlzó, de ártalmatlan retorikai fordulatai voltak.

Ellenben Orbán minden névelőjéből és egyszerű köszönéséből, vagy épp egyetlen szemöldökfelhúzásából balos publicisták és szemantikai zsonglőrkommandósok hada mutatta ki csalhatatlan lakmusszal a nácifasiszta cezaromániás pszichopata tömeggyilkost.

Nem-e kettős mérce fennforgása helyeztetett-e folyamatba-e? Hm?

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.04.15. 17:26:03

Nem jó előjel a tegeződés. A hosszú kések éjszakáján is megölték az egyetlen embert, akivel Hitler tegeződött. Fiatalabbak kedvéért Ernst Röhmöt.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 17:30:26

@Vudi Elen:
„Nemsokára eljön az az idő is amikor a mokány focista arcképével lesz tele minden közintézmény ...”

És ha nem így lesz, ha mindaz a rettenet, amit most idevízionál a sok troll, az egyszerűen elmarad, akkor leszopol-e nyilvánosan egy talicska aprómajmot?

Már a korona parlamentbe vitelekor* hörögtetek, hogy heteken belül királlyá koronáztatja magát Orbán, és eltörli a választásokat... Így lett?

*: A korona a magyar államiság szimbóluma. Ott van a címerünkben is. A miénknél fejlettebb demokráciákban (UK, ESP, NE, N, S stb.) konkrét uralkodók fején van. Attól még nincsen mondjuk a hollandoknál feudalizmus. Nálunk meg a demokrácia halálát kiabálták, amikor egy üvegkalickában kiállították. Hogy van ez?
Tényleg olyan jó gyerek ez a Viktor, hogy csak ilyen blőd baromságokkal lehet cikizni?

-lyla- 2010.04.15. 20:19:42

tájékozatlan, sunyin csúsztató, rettenetes helyesírással idebaszott ótvaros gagyi...

Rowar Atkinson 2010.04.15. 21:07:46

Összegyült ide rettegni a sok frusztrált troll. Azért jó olvasni, ahogy egymást paráztatják a szerencsétlenek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.16. 12:06:19

@akur: az lmp-t lehet köpködni, nem hallod a híreket?

a progrmaot megnézem mikor írsz te olyat egyedül.
a fidesz ellen bármikor lehet észérvet mondani,

erkölcsi érv meg alapvető ellene

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.16. 12:17:43

Kóczián Péter amúgy olyan mint szombati pál?

balos komcsi a jobbosok között?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.16. 12:19:00

szerintem durva, h nem szól bele a kommentekbe
mintha béríró lenne

azértmertcsak 2010.04.16. 21:38:17

nézd meg a beszélgetést még egyszer
a vége felé egyszer csak elkezdi magázni, bazi nagy zavarban van, attól kezdve azt se tudja, fiú-e vagy lány, a 3 vendége majdnem kivégzi, de aztán megsajnálják és megkegyelmeznek neki...

látszik a fején, hogy az OV interjú alatt valaki a csatornától jól leordíthatta a haját a fejéről a fülesben, hogy UGYAN SZÍVESKEDJEN MÁR A VOLT-JÖVENDŐ MINISZTERELNÖKKEL A HELYZET KOMOLYSÁGÁHOZ ÉS A CSATORNÁHOZ ILLŐEN KOMMUNIKÁLNI, nem pedig affektálva bratyizni... :) no meg persze irgum-burgum

faszkalap

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.04.17. 19:18:58

Tökmindegy ki szerepel ennek a szar HP műsorába, ez az, amit én nem fogok soha nézni. Szar alak, szar jellem, szar műsor... Móúúnika sóú agyi szinvonala. A bemutatókban is lejön a csávó primitív kérdésfeltevése, már az is sok...
süti beállítások módosítása