Kóczián Péter

A politikáról és az életről szól

_

HTML doboz

Szerbusz, Viktor!

2010.04.14. 18:24 Kóczián Péter

 

 
Az Orbánban tocsogó közönség számára fontos hír: Hajdú Péter tegezve csinált interjút a Fidesz elnökével, aki ezt hagyta.
Kis lépés ez Orbánt Viktornak, de más tekintetben mérföldkőhöz érkeztünk. Hajdú Péter életében és a magyar demokrácia viszonyait tekintve is.  
Orbánról jó-és rosszakarói csodálattal és tisztelettel, borzongva és elképedve mesélik, hogy csak magázódva lehet hozzáfordulni.
Nekem legutóbb pár hete mesélte valaki, hogy a színházban megpillantott, régi ismerős Orbán Viktor azért nem köszönt vissza neki, mert tegezve köszöntötte. Ezt később egy közös ismerős adta tudtára.
Orbán kiválóan alkalmas mítoszok – újkori nevükön urban legend-ek – gyártására, amely azonban nem csak a leendő miniszterelnök személyiségéről, hanem inkább annak percepciójáról tanúskodnak.
Az, hogy Orbánt állva kellett –e várni a kormány üléseken, csak azért foglalkoztathatja a fantáziánkat, mert mi még egy régimódi apai-tekintélyt elváró társadalomban élünk.
Gondoljunk bele: ha túl lennénk ezen, a miniszterelnök állva fogadása múló emlék lenne röhejes botlásai között. Más politikusnak, közéleti embernek is elfelejtettük már ezernyi csetlését-botlását.
Orbán Viktor azonban rájátszik ezekre az érzelmekre. Ő ugyanis az a politikus, aki nem csak értelmi, de érzelmi intelligenciájával is dolgozik, azt politikusi léte és politikai céljai szolgálatába állítja. Nem egy Cipolla, mielőtt még valaki Thomas Mann-nal jön elő, hanem egy tehetséges politikus, akit egyébként közeli ismerősei kifejezetten érzelmes embernek írnak le, ha túljutnak zsenije, teljesítménykényszere és állandó izgágasága leírásán.  Szóval, az érzelmi telítettség személyéből jön, s időközben megtanulta a benne rejlő szégyenlős énjét háttérbe szorítani akkor, amikor arra szüksége van. Ezért tud játszani az érzelmekkel.
De nem csak a sajátjaival, hanem másokéval is játszik. Pontosabban, rájátszik. Orbán Viktor egyik titkos fegyvere az, hogy porciózottan tud érzelmeket kiváltani és menedzselni. És azt is tudja, hogy az érzelmi hatáskeltés több dimenzióban érvényesül. Ami egy liberális választónak a királycsinálás első aktusa, az egy konzervatívnak a tekintélyes ember egyik megkülönböztető sajátossága.
Szerintem nagyon érdekes az, hogy Orbán számos nagy vitát kiváltó gesztusa pontosan megfeleltethető legalább két, de akár több kódrendszernek is. A miniszterelnök állva fogadása a hívők felé jelzi, hogy a tekintélye még a nála jóval idősebb emberek között is hat, azok elfogadják vezetőjüknek. A tőle viszolygóknak viszont azt üzeni, hogy a hatalom az övé, s nem csak formálisan, de a gesztusok szintjén is befolyásolni tudja a maga körüli erőteret. Azaz, egy erős ember.
Aki ennyire beletalál a magyar társadalmat megosztó érzelmi kódok és percepciós sémákat megkülönböztető sajátosságokba, az részben nagyon nagy tehetség, hiszen a megosztás ellenére is el tudja adni a portékáját a piacon, részben eléggé tudatos ember lehet.
Ha vasárnap tegeződött Hajdú Péterrel, akkor azt nem véletlenül tette. Lehet, hogy az alkalmat a véletlen szülte, de a gondolat már korábban megszületett.
Hajdú Péter azzal írt történelmet, s formált szokásjogot, hogy egy tömegeknek szóló műsorban, Orbán második kormányzásának rögtön az elején a leendő miniszterelnökét kiemelte a tekintélyes magázódásból, s egy fesztelenebb percepciós közegbe helyezte. Műsorát az átlagemberek nézik, még hozzá nagy számban, ezután tehát nem lehet Orbán Viktorból régi vágású, merev konzervatívot faragni.
Ha igaz, amit a tudatosságáról gondolok, s igaz az is, hogy átgondoltan készül a kormányzásra, akkor lehet, hogy a tegeződés egy új korszak nyitánya. A politikai középre tartáshoz, a több cikluson át vonzó-uralkodó jobboldal pozíciójának megszerzéséhez szüksége lehet egy olyan új profilra, amely nem a jobboldal megosztó gesztusaira épít, még ha azok veretes értékek mai képviseletét is jelentik.  
Ma még nem tudjuk, mindennek van –e jelentősége. Talán az első kormányülés eligazít majd. Állva fogadják, s „szerbusz, miniszterelnök úrral!” köszöntik? Laza „sziával” fordulnak felé, a helyükön ülve?  Mereven felállnak majd, amikor bejön, de tegezve köszönnek egymásnak?
Látszik, hogy még ez sem lesz olyan egyszerű. Ha állnak és tegeződnek, olyanok lesznek, mint a Horthy-korszak filmjeinek a szereplői, amelyeket a Duna TV ad le állandóan. Ha mindenki csak úgy lazán van jelen a kormányülés kezdetén, akkor megzavarodnak a konzervatív választók.
Mindig tudtam, hogy miniszterelnöknek lenni nem könnyű, de hogy még egy ilyen apróságnak is jelentősége lehet, azt nem gondoltam. Csoda, ha Orbán megtanult nagyon tudatos lenni?

314 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr11921350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kérdések az új miniszterelnökhöz 2010.04.15. 11:45:31

No, hát hamarosan elkezdődik a szép új világ, csak az a baj, hogy még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mi is fog pontosan történni, miképp fogja Orbán áthidalni azt a szakadékot, ami a korábbi ígéretek és a realitások között állnak. Csöpögtetések ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:26:38

Nimá...Orsós Nestrot10 öreg cimborám

murunga 2010.04.15. 09:30:35

na mondjuk HAJDÚ PETE emlitése nélkül kicsit kevesebb letöltés is lenne - ügyes húzás!

nestrot10 2010.04.15. 09:31:59

Nimá .... a Felcsúti Kapitány? hmm. Te is cigó vagy mint a gonosz törpe?

excopp 2010.04.15. 09:35:16

t. fórumtársak!
- a tegeződés kérdése helyett a kommentekben bizonyos termetek (mint személyhez kapcsolódó változók) emlegetése került sorra
- azért 2010-ben Nyugat-Ázsiában nem a termet és kormányzóképesség formuláján kellene agyalogni
- a választókj úgy döntöttek az első fordulóban, ahogy - jórészt a fenti információk birtokában

az angol tegezés magázás kérdését Terézágyú előttem lelőtte...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:38:15

Orsós @nestrot10: nyertél. És zsidó is. És magas sem vagyok. És Kaya Ibrahim a bátyám. Az öcsém pedig Josip Tott. Járművem az ezüsthajó. Azzal járok be munkahelyemre, a millenáris parkba.

Kassian 2010.04.15. 09:38:50

Az én érzelmeimre OV már nem nagyon tud rájátszani.

Permanensen rühellem őt is, meg a pártját is.

Kassian 2010.04.15. 09:40:02

@Terézágyú: Istent tegezik? Múltkor beszéltem vele, azt mondta, utálja.

akos1 2010.04.15. 09:40:11

Ez a Kóczián ezen a blogon erőlködik itt, miután kitudja hány tv-től rúgták már ki az über bunkósága miatt. Mint itt kiderült, nemcsak beszélni, írni sem tud.
Egyébként meg ki néz Frizbit, ugyan már.

Rowar Atkinson 2010.04.15. 09:41:15

Rosszul írod:

nem urban legend, hanem orban legend!

nestrot10 2010.04.15. 09:41:35

@Fehérvár Kapitány: nagy a cigó zsidó család........láttam az Orsós Orbán nagy családi fotóját.. még 2001 ben (.húúú egy sötét egy arcok ,bőrök vannak rajta. Szóval rokon vagy,?---gondoltam.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:43:55

Orsós @nestrot10: Tegnap megkértem, hogy linkeld be. De Te megfosztassz minket attól az örömtől, hogy lássuk ezt a fényképet. Vigyázz mert sötét kezeimmel ellopom a bukszádat a zsebedből és a pénzből dolomitot fogok venni.

lesifotos_szh 2010.04.15. 09:44:57

Az nem orban legend, hogy csak meghatározott szögből szabadott fotózni a "Miniszterelnök Urat". Ezt a két szót is úgy ejtette ki a sajtósa, hogy nekem volt furcsa érzésem tőle.

Tilos volt fényképet készíteni róla oldalról, hátulról és felülről, nem lehetett lefotózni a dobogóját, amibe óra van építve. És kemény kötésű fogdmegekkel vigyázták, nehogy mégis valaki máshonnan is képet merjen készíteni a "Mhinisztherelnökh Úhhhrról".

2010.04.15. 09:45:04

Csak az illem kedvéért--ha tegezödnek is, azért a müsor elején ezt illik tisztázni, hogy a müsorban, amiben ugye egy nem egy "celeb-sztárcsillagocska"(?) a vendég, akkor ez hogyan is müködik. De általában magázódni szoktak. De ha valaki bunkó, akkor az is marad, mindegy hogy melyik müsorban szerepel, mint müsorvezetö.

almeer 2010.04.15. 09:45:25

Nem volt kedvem elolvasni az összes kommentet, lehet már írta más is, de már a cikk címe is szar, mert szerVusz az írása, nem pedig szerBusz. Eredete a latin servus (=szolga) szó. A szerző okoskodása helyett inkább tanulna meg rendesen írni.

gonosztojás (törölt) 2010.04.15. 09:47:30

A svéd nyelvben sincs magázódás.
Meg a barna árnyalatú itteni svédekében sem...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 09:47:47

@lesifotos_szh: Kovács Lászlót is csak elölről lehet fotózni. Tudom, megtapasztaltam.

murunga 2010.04.15. 09:52:33

vittor
kóczián
szabóZé

soroljam még? :DDD

a nagyot mondó kisemberek ligája

Foriel 2010.04.15. 09:54:42

@ frontember76, "aki egész médiakarrierjét a jobbos média létrejöttének köszönheti, majd azért kerül kirúgásra, mert túlságosan megvágják egy Orbán Viktor interjúját, és ezt ő sérelmezi..."

Amúgy Kóczián keményen kérdezett, szerintem jó volt. Nem az Orbán interjúval vetette el a sulykot, hanem amikor egy erdélyi magyar polgárjogi aktivisától is olyan gecin kérdezett, mintha egy szoci politikus lenne.

Érdeklődött Hantz Péter fizikustól, hogy az oxfordi ösztöndíjat azért nyerte-e el, mert exponálta magát azzal, hogy a román feliratok mellé a Babes-Bolyai egyetemen kitette a magyart is és az angolok megsajnálták, mint jogvédőt. Ettől a kérdéstől még nekem is égnek állt a hajam, pedig én ballib komcsi vagyok. A hír tv bocsánatot is két Hantzól, hogy a Kóczián úgy kérdezett tőle, mintha a hír tv Vartrás lenne :) Hantz az egyik legjobb fiatal erdélyi statisztikus fizikus, én büszke voltam, hogy gyakorlatára járhattam itt az ELTÉn, Kóczián hozzá képest valóban egy senki.

Dixi. 2010.04.15. 09:59:36

@Fehérvár Kapitány: @nestrot10:
Aszem valóban ideje az új köszöntésnek......

viktor haza....

nestor te meg vigyázz mert bekerülsz a rendszerbe és akkor véged......tudod.....már tárolják az adatokat....:-)

murunga 2010.04.15. 10:01:46

ez pl. már-már putyin elvtársat idézi, csak a vadászpuska vagy a nunchaku hiányzik, hiiiiij!

viktoramerika.tumblr.com/post/47326695/reggel-kezdtuk-a-hegymaszasat-eddig-birtam

Cseber Lajos 2010.04.15. 10:05:24

Régebben még volt a TV-ben egy olyan szabály, hogy a riporter csak magázódhat az interjúalannyal. Szerintem ez nagyon jól is volt, mert kimondottan idegesít, ha azt kell néznem, hogy a riporter a haverjával dumál.

A másik, hogy ez a tegeződés csak arra kellett, hogy a Hajdú fényezze magát, hátha nem merik olyan hamar kirúgni a tv-ből. Se egy Hajdú, se egy Havas ne tegezze már az ország miniszterelnökét, bármilyen pártból is legyen.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.04.15. 10:05:52

@murunga: Ha a főnökom Orbán vagy Gyurcsány vagy Vona buzi, és én szidom Orbánt vagy Gyurcsányt vagy Vonát elötte, akkor kiteszi a szűröm. Ilyen egyszerű.

diabolica 2010.04.15. 10:11:49

Hajdú Péter semmilyen körülmények között nem tegezhette volna a miniszterelnököt, bárki legyen az. Ez nem lazaság, hanem a műsorvezető részéről orbitális bunkóság és amatőrség , a miniszterelnök részéről pedig tekintélyromboló. Semmi közünk ahhoz, hogy ők műsoron kívül esetleg tegezik egymást. Az már más kérdés, hogy egyébként Orbán Viktor kamerán kívül mennyire megközelíthető és miniszterelnökként mennyire marad meg halandó emberi mivoltában (ez külön posztot megér), de a tegnapi adásban nem volt helye a tegezésnek. Ez persze érvényes Hajdú Mesterházy interjúrára is, ahol ugyanez volt a helyzet.

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 10:13:03

Fel is vettem az új nicket :-)

manipul 2010.04.15. 10:13:11

Kóczián Úr!
Már utaltam arra, hogy a korábbi szerepléséhez képest mélyrepülésnek tartom a jelenlegi szereplését, igénytelen és hamis, úgy is mondható, hogy olcsó. Azonkívül Ön is erősen él a manipuláció eszközével. Lásd alábbi mondatai:
"Az, hogy Orbánt állva kellett –e várni a kormány üléseken, csak azért foglalkoztathatja a fantáziánkat, mert mi még egy régimódi apai-tekintélyt elváró társadalomban élünk.
Gondoljunk bele: ha túl lennénk ezen, a miniszterelnök állva fogadása múló emlék lenne röhejes botlásai között." Ez egy régóta melegen tartott "kényúri" jelenet, de nem igaz. Helyesen: A kormányülés előtt a tagok felálltak és köszöntötték EGYMÁST.
Uram Ön manipulál, szégyellje magát!

Blogger Géza 2010.04.15. 10:14:35

@tildy:): Más dolog a csalás gyanúja, és más az hogy a rossz szervezés miatt hosszú órákig kellett sorban állni. Ez utóbbira 2002-ben nem volt példa.

Amúgy meg tisztába kéne jönnöd azzal hogy a politika és külnösen a kampány arról szól, hogy a választókat meggyőzzük arról, hogy mi irányítjuk jól az országot, ez ellenfél meg rosszul. A többpárti demokrácia nem az ilyen rózsaszín kislányos, "jaj, hát működjünk együtt mindenkivel, ne mondjuk rosszat a másikról" alapon működik. Inkább Romana újságokat olvass, ha ilyesmire vágysz.

tocibacsi 2010.04.15. 10:14:51

@tildy:): azért emlékszem én, hogy korábban, megkockáztaton, akár 1-2 éve is lehetett, hogy olvastam én Tőled ilyesmit. Valami inkább balrahúzást... amúgy nekem aztán tökmind1, csak olvasgatva a kommenteket jutott eszembe... majd aki ráér, kikeresi :D

A posttal kapcs csak annyit jegyeznék meg, hogy ha egy orbánt amúgy nem kedvelőnek tűnő - :D - ember elismerően nyiltkozik OV képességeit illetően, akkor annyira nem lehet rossz választás...

murunga 2010.04.15. 10:14:53

@Trompf: ehhez mért is kell buzinak lenni?

Plumper 2010.04.15. 10:17:47

@Terézágyú: éppenséggel a héberben sincs magázás.:-) Istenhez is úgy szólnak.
nem ismerem a távol-keleti nyelveket, de talán ott is lehet egypár ilyen szerkezet.

lesifotos_szh 2010.04.15. 10:22:02

@Fehérvár Kapitány (Kubatov-Agent, adatbázisgazda): Őt nem fotóztam, de az utóbbi magyar miniszterelnökök közül soha senki nem szabta meg, honnan lehet fotózni. Horn annyit dörmögött oda, hogy inkább csináljak egy másik képet, ahol leteszi a cigarettát, de nem kérte, hogy töröljem a fotót. Gyurcsány tett rá, ki honnan fotózza, szerintem még tetszett is neki. Nyugodtan ette a tejfölös lángosát is a fényképező előtt, nem zavarta, hogy esetleg maszatos lesz.

Bajnait érzésem szerint feszélyezte, hogy fotózzák, ügyelt rá, hogy jól nézzen ki a képeken, de semmi tiltást nem eszközölkt sem ő, sem a stábja.

Orbánnál viszont majdnem megvertek, amikor a sajtós hölgy pökhendien odavetette, hogy "innen nem lehet a miniszterelnök urat fotózni!"

Én meg mondtam, hogy érdekes, szerintem lehet és lőttem rá kettőt. Ez a "nem lehet" a halálom. De, lehet, vazzeg, legfeljebb nem szeretnétek, vagy nem engeditek, de nem lehetetlen. :)

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 10:24:32

@Plumper: A te logikád szerint nekem nincs anyám. Ő szült és nevelt fel, tehát én vagyok az ő valamije, nem ő az enyém... Mégeccer: a magyarban ez a szerkezet nem csak birtoklást, valamilyen alárendeltséget fejezhet ki, hanem sokféle egyéb kapcsolatot...

Kár rágni a sz@rt. Bár, lehet tudni, hogy mostantól ez jön. Olvassátok a kommenteket, Orbánt nem a cselekedetei miatt támadják, hanem testi adottságaival („kettéfűrészelt óriás”, „zsebcirkáló”, „gonosz törpe”, „sátántörpe” stb.), vélt etnikai hovatartozásával („Orsós Viktor, ééérted!”), vagy ezek kombinációjával („cigány törpe”).

Nem szánalmas ez?

Vagy épp kitalált tulajdonságai miatt, amiket konkrét példákkal ugyan nem tudnak alátámasztani, de milyen jól hangzanak... Ragasztanak neki papírból műorrot, majd a műorra mutogatva skandálják, hogy „boszorkány, égessük meg!”. Ezt hívják kendepéterezésnek...

Fehérvár Kapitány 2010.04.15. 10:26:54

@lesifotos_szh: Nem mondtam, hogy nincs igazad, Csak kiegészítettem azzal, hogy a másik oldalon is van ilyen, méghozzá magas beosztású embernél. A memóriakártyámat elvették, azzal tartoznak még. A gépet nem bántották, azt visszakaptam. Egyébként mint szintén fotós gondolom tudod, hogy ez bizony nem csupán magyar szokás.

fourgee 2010.04.15. 10:32:14

Kóczián Péter: Ááááá, miért kell a szervuszt mindenkinek szerb busznak írni?

akur 2010.04.15. 10:32:31

@Plumper: Te hogy mennyire igazad van . Tényleg szereti a tekintélyt OV. De imádta Gyurcsány is!!! Csak ő még szeretett egy kicsit lopni is ha már ott volt, meg táncolni mint egy félnótás hülye Hugh Grant-et utánozva egy filmjéből. Anyám hogy ez a Gyurcsán hogy imádja magát!! Úgy nem mellesleg minek pocskondiáztok addig amíg nem tudjátok, hogy mi lesz? Sok Heti Hetest néztek az a baj. Nem mellesleg én Gyurcsánynak is megadnám a tiszteletet ha ő lenne a miniszterelnök, meg mindenkinek akit mi emberek megválasztunk. Ez van a többség akarata szent. 2.687.000 ember választotta meg OV-t. Ennyi. Miattuk is meg kell adni a tiszteletet. Ezt ne feledjük

Plumper 2010.04.15. 10:44:57

@Udo von Raumschiff: ez mind hülyeség, a cigányozás meg rasszizmus.
Orbánnak vannak jó és rossz tulajdonságai.

@akur: granulálok neked. borítékolod az összes véleményemet, bármilyen előzmény nélkül.
Fletó is lopott, és Orbán is, a sleppje biztosan, csak ügyesebben, és kevesebbet. neked ez újdonság?
a 7i7est nem nézem. öntelt hólyagok.
2.700.000 ember választotta, 5,3 millió pedig nem.:-) najó, igen, ennyien a Fideszre szavaztak, ez a demokrácia.

szárny 2010.04.15. 10:49:02

Ha már a Pétereknél meg a pszichológiánál tartunk.
Kóczián Péter azért írta ezt a zavaros és identitásválságról tanúskodó valamit, mert fájdalmasan tapasztalta, hogy egy másik Péter - Hajdú, a kétméteres mozgássérült - tegeződik Orbán Viktorral. Akivel immár (látva a politikai helyzetet) Kóczián Péter is nagyon szeretne tegeződni.
Csakhogy ezt Kóczián elkúrta. Nem kicsit - nagyon. És ezt ő is tudja.
De azért próbálkozik. Kapaszkodni próbál. Mint a takony a falon.

murunga 2010.04.15. 10:50:49

@lesifotos_szh:
a deutsch sörényes vittor fotót vagy a 'vizenjárót' ki készitette? azok zseniálisak! :DDD
meg a kalapos, pipás parasztgyerekes is - bár az gondolom szinjáccós/műtermi...

murunga 2010.04.15. 10:52:31

@akur: mindkettő kibaszottul imádja magát + pszichopaták, ez a baj. alapvetően...
ha van pszichiáter ismerősöd kérdezd meg ;-DD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 10:59:31

számomra gusztustalan volt hajdú tegezése.

egy ilyen féregtől....

kikértem volna, dehát nem mérünk egyforma gerinccel.

Dixi. 2010.04.15. 11:00:06

Tudjátok a választás előtt kb egy héttel esti fáradságomban...és unalmamban kapcsolgattam a tévét belvárosi magányomban....meg akadt valami szalag feliraton a szemem.....olvastam.....a hír tv volt ..és megütötte a fülemet egy mondatrészlete.....a képet nem is néztem mert a szalag hírrel voltam el foglalva.....

-....majd ha hatalmon leszünk.....-.......

azt hiszem nem kell kommentálnom....
addig a pillanatig sem volt a szivemhez közel a fidesz.....de ez után....fel merült a kérdés bennem. h egy valódi demokráciával rendelkező ország adna-e menedék jogot....mert jeges lett a szívem...kirázott a hideg.....mert nem arról szol már rég az egész, h nekünk jobb legyen...arról szól h
HATALMUNK
legyen.....

nem arról h szolgálják a népet....a legjobb tudásukkal...szívből az országot....és minket akik itt élünk.....mindegy h cigány,zsidó, sváb vagy más náció.....itt élünk....
De ök az ország élén A HATALOMRA törekednek....

és h elvegyem az élét bejegyzésemnek....nem csak a fideszröl szól....hanem az emberről...

akur 2010.04.15. 11:00:49

@Plumper: ha jól emlékszem és a baráti köröm véleményét lajstromba veszem az volt a fő érvük az mszp mellett, hogy ők már eddig is loptak ( értsd :Horn kormány+ 40 év) így már nem fognak "annyit" lopni. Volt ilyen üvegzseb programjuk is emlékszenm nagy csinnadrattával adták elő:)) annyira helyes volt. Végül lett üvegzseb , de minden gond nélkül bebizonyították, hogy a közfelháborodás figyelembe vétele nélkül is lehet lopni ebből a zsebből is. Konkrétan letojták mi emberek akik megszavaztuk őket mit szólunk ehhez. Érted engem ez zavar ez a totális hülyének nézést. Én most a Fideszre szvaztam , mert ettől a 8 évtől hánytam. Felháborító volt. Százszor inkább OV.

akur 2010.04.15. 11:02:53

@murunga: van, és megkérdeztem. OV az alacsonyságából fakadóan többet szeretne láttatni magából, de kezelhető. Gyurcsány egy gyógypedagógiai tanulmányeset.

EMU 2010.04.15. 11:03:55

Havas is tegeződve kérdezgette a Mokkában 4 éve. Még az újpest meccset is nagy örömködve kitárgyalták, hogy megverte a fradit. Majd egy év múlva orbán beült a fradi b-középbe és ott nyalta a seggét a fradi széljobb. Ennyit erről a csőcselékről.

Plumper 2010.04.15. 11:03:55

@akur: szerintem mindenhol vannak még tisztességes emberek. pl. Rogán az V.kerben.
a másik, hogy milyenek élőben, magánemberként? milyenek, mint emberek?
ha kifejezetten a Jobbik ellen kéne szavazni, és nem lenne más lehetőség, akkor én is a Fideszre szavaznék.
(az Mszp-re NEM)

Plumper 2010.04.15. 11:05:20

@akur: Napoleon is alacsony volt. És nem egyértelműen diktátor, csak a szó eredeti értelmében.
egyszer segíteni akart neki valaki egy könyv levételével a könyvtárban, és hozzátette: "Nem kicsi vagyok, csak alacsony."

Alex3000 2010.04.15. 11:05:52

Mert Hajdú egy Isten!

Falusi_metálos 2010.04.15. 11:07:01

Ez a poszt egy interpretáció, az interpretáció meg a másokon való hatalomgyakorlás egy formája....... ennyi.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.04.15. 11:09:03

Facebookon NEM AKARJUK HAJDÚ PÉTERT! csoport:

http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=114953425187149

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 11:09:13

@Peppone Botazzi elvtárs: erre is gondoltam, h hagyja, mert ebben a közegben ez visszaüthet.

ez taktikusság, gerinctelen taktikusság

Caravallo · http://nimfoman.blog.hu 2010.04.15. 11:13:13

Látom, törölted a hozzászólásom. Talán nem bírod a kritikát? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 11:14:12

@Dixi.: jaj elég már ebből a maszlagból

makvirag75 2010.04.15. 11:16:15

@EMU: Nem a b-középben ült, hanem az oldallelátón és az ég világon senki nem nyalta a seggét. Attól, hogy a népszava újságírója még azt írta, nem igaz.

akur 2010.04.15. 11:18:01

@Plumper: jaj, ezt a jobbikot kérlek ne is emlegesd!!
hátborzongató

makvirag75 2010.04.15. 11:18:25

@nestrot10: Bevetted már a gyógyszereid?

sunázósün 2010.04.15. 11:27:15

@makvirag75: mondjuk ettől még elég komikus, hogy hol UTE, hol Fradi, hol pediglen Loki sálba van bepólyálva tokától bokáig.
Mindig olyanba, akiknek épp lefetyelni akar a voksokért.

sunázósün 2010.04.15. 11:27:59

Jaa, a Vidi lemaradt.
A lényeg.

murunga 2010.04.15. 11:30:56

@akur: pszichopata- alle beide. erre kérdezz! :DD

Dr Smit Plagius 2010.04.15. 11:37:21

én kocsmában dolgozom, sok törzsvendégünk van, akikkel tegeződöm beszélgetés közben, de amikor üzletről van szó, magázom őket. szerintem hpnek is magáznia kell a vendégeit, függetlenül attól, egyébként milyen a kapcsolatuk. hp egy bunkó!

ne most 2010.04.15. 11:40:41

Orbán formálisan még nem miniszterelnök. Tehát a tegezés rendben volna. Ez egész felzizzenés a tegezésen és magázáson egyébként azt bizonyítja Orbánnak igaza van, valamiért nálunk ez fontos.

murunga 2010.04.15. 11:41:59

@tesz-vesz:
helyre állt a rend! izzadt is a studióban peti, mint a malac...nagy lehetett a lámpaláz! :))

nestrot10 2010.04.15. 11:43:34

@sunázósün: kö@lesifotos_szh: az órába be kéne tenni egy bombát:))))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.15. 11:49:57

@Mr.Brooks: akkor se kellett volna tegeznie, most sem

de miért tért vissza hp a magázódásra?

EnCIS 2010.04.15. 11:50:24

undorító az az ember, hogy ilyen senkiházi hogy vesz a bátorságot tegeződni???
hányok tőle

kanbatu 2010.04.15. 11:55:39

Orbán Viktor korosztályában általános a tegeződés. Ha ennek ellenére elvárja, hogy magázzák, az a pökhendi felfújt személyiségének köszönhető. A Fidesz ugye a Fiatal Demokraták Szövetségének a rövidítése eredetileg. Persze mást is ismerek, aki hamar szeretne megvénülni. Ezeknek az embereknek az a büntetése, hogy sikerülni is fog nekik.

papageno 2010.04.15. 12:05:21

A tegeződés kétélű dolog. Akkor szoktunk összetegeződni egymással, amikor jól mennek a dolgok és jó a kedvünk. Pertut iszunk. Amikor bajok vannak, jobb a magázódás /önözés/, mert ebben a megszólítási formában sokkal nehezebb elküldeni valakit, valahova.

EMU 2010.04.15. 12:05:45

@makvirag75: Magam részéről fogalmam sincs, mit írt, vagy mit ír a népszava, de vagy te, aki pontosan képben vagy ezt illetően, úgyhogy nyilván megvannak az idevonatkozó ismereteid. Most a b-középbe belekötni, hogy amúgy meg a hetes szektor még sötétebb parasztjai között ült ám, az olcsó, másrészt meg ne dumálj hülyeséget, egy dózsa szurkolót legalább úgy kellett volna kipenderítenie a szellemileg alultáplált fradi széljobb magjának, ahogy mondjuk nyugdíjasokat pofoznak. Ehelyett nyalták a seggét. Mégha ezt a népszava is megírta, amit oly jól ismersz.

arconfosom 2010.04.15. 12:08:09

@EMU: Fasznak hazudsz?
Orbán a nyuggerek lelátóján ült le, mikor NB II-be zárták - jogtalanul- a Ferencvárost. Senki nem foglalkozott vele, sőt még bosszankodtak is, hogy a testőrei miatt nehezebben halad a sor :P

Orbán a Újpestnek meg a Dunaújvárosnak épített stadiont, aztán nyilván miatta is a Vidi épülgetett, most meg a Debrecenieknek ígérte be a közpénzeket

Ha valahol szarják, az az Üllői út
Rajtuk még soha nem segített, csak kihasználta

Silent Bob 2010.04.15. 12:08:19

Orbán már miniszterelnök?

EMU 2010.04.15. 12:08:20

@EnCIS: "undorító az az ember, hogy ilyen senkiházi hogy vesz a bátorságot tegeződni???
hányok tőle" - hát végülis volt partnere benne, tudod, zsák a foltját

Ajtony 2010.04.15. 12:09:27

Üdv az új közírónak, Kócziánnak!
:-)

akur 2010.04.15. 12:10:31

@tesz-vesz: ha arra kérdezel miért hátborzongató, nos sztem csak köpködnek utálják az LMP-t ( ???? semmit nem tudunk róluk kik ezek, csak fiatal laza liberális közösségnek látszanak, sztem elég értelmesek is meg ne bántsuk őket addig amíg nem tudjuk mit is akarnak) az MSZP-t ( ezt értjük) a FIDESZT( ezt már nem annyira értjük ). Kik is ezek valójában, nem is értem mit keresnek a parlamentben. rohadt zsidóznak büdös cigányoznak. Komolyan én még ilyet nem láttam. Olyan "programjuk" van amit én is írok két perc alatt kis túlzással. Nem tudom a sok dühös embert célozták meg és vissza akarják ezt a gyűlöletkeltést emelni a politikába. Nincs erre szükség. Már nincs.

solesz · www.index.hu 2010.04.15. 12:12:53

(szevasz Péter) Ébresztő mindenki,

Az elmúlt néhány hónapban arra döbbentem rá, hogy az nem szimpatikus Orbán modorosságában, hogy komolyan veszi magát. Attól válik modorossá.

A fiatalos lazaságot felcserélte a felnőtt komolyanvevés.

De hazánkat tekintve szükség volna még néhány magát komolyan vevő emberre.

A komolyság alatt nem a házak és a vagyon mértékét, hanem a munka elvégzésének körülményeit, az egyén, külvilággal való kapcsolatát értem.

Amikor megvesztegeted a rendőrt, amikor előreenged az ismerős a sorban, amikor csalsz a vízórával, amikor kidobod a szemetet a kocsiablakon, stb, stb, akkor rendszeren kívülivé válsz.

Kis hazánk a sokmillió. szerepét nem komolyan vevő állampolgárból áll, kisemberi és politikai irányító szintjén.

Ezért tartunk itt.

Egymás hátát veregetve nehéz azt mondani a másik szemébe, hogy ne csalj, mert én is fizetem a csalásod árát.

A magázás kifejez egy viszonyulást a többi emberhez. Feltételez egy más tiszteletet.
Ha valaki azzal jön, hogy a tegezés pont ugyanolyan, akkor magázódjon. Hiszen egyforma.

Ha az a magyarázat, hogy a magázás túl hivatalos, túl távolságtartó, akkor meg ugyan arról beszélünk.

Az nem baj, ha Orbán Viktor magáz. Azzal van baj, ha magáz, de máshol a markába röhög.

solesz · www.index.hu 2010.04.15. 12:15:31

Kócziánnak meg azért érdekes bármilyen interjú Orbánnal, mert a HírTV-nél pont egy Orbán interjú miatt bontotta fel a szerződését. Azt követelte, hogy adják le az általa készített Orbán interjút teljes egészében, ha nem, akkor inkább eljön onnan.

Nem adták le. Ő tudja mit vágtak ki. (meg még néhányan). Eljött.

akur 2010.04.15. 12:17:02

@Dixi.: a legegyszerűbb nem nézned a Hír Tv-t:))

akur 2010.04.15. 12:20:51

@solesz: én láttam azt a botrányos interjút, sztem Kócziánt kirugták volna miatta ha nem jön el önszántából. Dadogott össze-vissza felkészületlen volt teljes egészében. Szakmailag nagy bukás volt.

yda 2010.04.15. 12:26:26

@fourgee:
Valószínű,hogy Kóczián még tanult oroszul és kavarja a betűket (b=v)

Peti80 2010.04.15. 12:32:31

Szánalmas keménykedés ez zorbántól, előbb a vissza nem köszönés helyett foglalkozzon azzal, hogy az aktivistái ne röhögjék ki Kubatovval az élen, vagy tanuljon meg emailezni :D

solesz · www.index.hu 2010.04.15. 12:34:59

@akur: nem rúgták volna ki, nem volt ő rosszba a Borókai Gáborral.
az interjúra már nem emlékszem.

murunga 2010.04.15. 12:40:13

@Peti80:
HŰBÉRÚR - nekem ez ugrik be erről az emberről.
(csányi dettó)

murunga 2010.04.15. 12:41:14

Pintér Söndör szintén 'alkalmas'
wtf??!!

hatesz 2010.04.15. 12:48:00

Amúgy nem tartom sokra Hajdút (hu de finom vagyok) de ö maga mondta el, hogy korábban volt már nála OV, és Orbán ajánlotta fel a tegezödést.
Aztán az interjú elött közvetlenül kérdezte is Hajdu Orbántól, hogy most akkor milyen formában beszéljenek, erre OV mondta neki, hoyg ha már egyszer tegezödtünk, akkor maradjon is úgy. Ezenkívül azért az én fülemet is bántotta kicsit ez a fajta bulváros tegezödés, de a végén már Hajdu is feszengett, az elköszönéskor pl már magázta OV-t.
Amugy meg persze mindenkinek mindenbe bele kell kötnie...

Celtic 2010.04.15. 14:24:50

Ezt azert nem ertem (ha nem urban legend): eg yregi ismeros koszoneset azert nem fogadja, mert tegezi? Nem kedvelem Orbant, igaz, nem is utalom, de ez valahogy olyan durva, amit nem tudok elkepzelni errol az emberrol.

Vudi Elen 2010.04.15. 16:58:30

Nemsokára eljön az az idő is amikor a mokány focista arcképével lesz tele minden közintézmény ...

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 17:17:22

Megnéztem ominózus videjót.
Hajdu így kezd:
„Jó estét, miniszterelnök úr, szervusz Viktor!”
Ez így oké, a rangnak megadja a tiszteletet, az Orbán Viktor nevű emberrel pedig tegeződnek. Nincs ezzel semmi baj - se erről, se arról.

A szoci trollok úgyis telenyomnak minden blogot a fröcsögéssel, bármit mond vagy tesz Orbán. A jobbikos trollok fölzárkózása már csak hab a tortán.

Gyurcsány értekezhetett a kóbor kutyák (ti. ellenzék) összefogdosásáról és sintértelepre zárásáról, az csak egy szelíd metafora volt, nem volt szabad abba belemagyarázni semmi rosszat. Mondhatott kurvaországot, hazuttunkéjjelt, nemcsináltunksemmit, elkúrtukot – ezek mind csak egy szenvedélyes igazságbeszéd kissé túlzó, de ártalmatlan retorikai fordulatai voltak.

Ellenben Orbán minden névelőjéből és egyszerű köszönéséből, vagy épp egyetlen szemöldökfelhúzásából balos publicisták és szemantikai zsonglőrkommandósok hada mutatta ki csalhatatlan lakmusszal a nácifasiszta cezaromániás pszichopata tömeggyilkost.

Nem-e kettős mérce fennforgása helyeztetett-e folyamatba-e? Hm?

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.04.15. 17:26:03

Nem jó előjel a tegeződés. A hosszú kések éjszakáján is megölték az egyetlen embert, akivel Hitler tegeződött. Fiatalabbak kedvéért Ernst Röhmöt.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.15. 17:30:26

@Vudi Elen:
„Nemsokára eljön az az idő is amikor a mokány focista arcképével lesz tele minden közintézmény ...”

És ha nem így lesz, ha mindaz a rettenet, amit most idevízionál a sok troll, az egyszerűen elmarad, akkor leszopol-e nyilvánosan egy talicska aprómajmot?

Már a korona parlamentbe vitelekor* hörögtetek, hogy heteken belül királlyá koronáztatja magát Orbán, és eltörli a választásokat... Így lett?

*: A korona a magyar államiság szimbóluma. Ott van a címerünkben is. A miénknél fejlettebb demokráciákban (UK, ESP, NE, N, S stb.) konkrét uralkodók fején van. Attól még nincsen mondjuk a hollandoknál feudalizmus. Nálunk meg a demokrácia halálát kiabálták, amikor egy üvegkalickában kiállították. Hogy van ez?
Tényleg olyan jó gyerek ez a Viktor, hogy csak ilyen blőd baromságokkal lehet cikizni?

-lyla- 2010.04.15. 20:19:42

tájékozatlan, sunyin csúsztató, rettenetes helyesírással idebaszott ótvaros gagyi...

Rowar Atkinson 2010.04.15. 21:07:46

Összegyült ide rettegni a sok frusztrált troll. Azért jó olvasni, ahogy egymást paráztatják a szerencsétlenek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.16. 12:06:19

@akur: az lmp-t lehet köpködni, nem hallod a híreket?

a progrmaot megnézem mikor írsz te olyat egyedül.
a fidesz ellen bármikor lehet észérvet mondani,

erkölcsi érv meg alapvető ellene

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.16. 12:17:43

Kóczián Péter amúgy olyan mint szombati pál?

balos komcsi a jobbosok között?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.16. 12:19:00

szerintem durva, h nem szól bele a kommentekbe
mintha béríró lenne

azértmertcsak 2010.04.16. 21:38:17

nézd meg a beszélgetést még egyszer
a vége felé egyszer csak elkezdi magázni, bazi nagy zavarban van, attól kezdve azt se tudja, fiú-e vagy lány, a 3 vendége majdnem kivégzi, de aztán megsajnálják és megkegyelmeznek neki...

látszik a fején, hogy az OV interjú alatt valaki a csatornától jól leordíthatta a haját a fejéről a fülesben, hogy UGYAN SZÍVESKEDJEN MÁR A VOLT-JÖVENDŐ MINISZTERELNÖKKEL A HELYZET KOMOLYSÁGÁHOZ ÉS A CSATORNÁHOZ ILLŐEN KOMMUNIKÁLNI, nem pedig affektálva bratyizni... :) no meg persze irgum-burgum

faszkalap

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.04.17. 19:18:58

Tökmindegy ki szerepel ennek a szar HP műsorába, ez az, amit én nem fogok soha nézni. Szar alak, szar jellem, szar műsor... Móúúnika sóú agyi szinvonala. A bemutatókban is lejön a csávó primitív kérdésfeltevése, már az is sok...
süti beállítások módosítása