Kóczián Péter

A politikáról és az életről szól

_

HTML doboz

Gyurcsány, aki Houdininek képzeli magát

2010.05.13. 23:50 Kóczián Péter

 

Gyurcsány Ferenc azért idegesítő politikai személyiség, mert azt hiszi: egy kis kihagyás után mindenki elfelejti a hozzá kötődő emlékeit.
A szabaduló művész újra és újra elképeszti a közönségét, ahogyan a maga által kitalált ketrecekből folyamatosan kiszabadul.
Gyurcsány Ferenc számára is azt hiszi, hogy a közönség fellépéseit újabb és újabb előadásoknak fogja fel, amelyben senkit nem érdekelnek az emlékei, csak az új produkcióra kíváncsiak.
De ez az előadás sorozat nem így zajlik.
Gyurcsány, aki nagyon érzelmes ember, azt hiszi, hogy a vele kapcsolatos érzelmeken csak úgy túl lehet lépni.
Ez nem igaz.
Gyurcsány csak akkor jöhet ki a sarokból, ha egy érzelmi katarzison vezeti át magát, s a rá kíváncsi közönséget. Mint egy lelki tréningen, úgy kellene Gyurcsánynak elmélyednie abban, ami történt.
Nem az a baj, hogy a gondolatait a nyilvánosság elé tárja, hanem az, hogy a megbánás és az önvizsgálat semmilyen motívuma nem fedezhető fel a gondolataiban.
Mindenről úgy beszél, mintha ő csak egy mindenütt jelenlevő mobil telefon lett volna, amely hatalmas tárhelyével magába szippantotta a körülötte zajló történések egészét, s egyfajta smart-phone-ként azok komplex elemzésére alkalmas szoftverrel is ellátták volna.
Gyurcsány azonban nem az üzenet rögzítője, hanem az üzenet megfogalmazója volt.
Tulajdonképpen klónozza magát, s azt várja, hogy a közönség is elfogadja a megfigyelő Gyurcsány-klón nézőpontját.
Azt már nem érti, hogy a klón szerepe hamiskás. Hiszen nem csak önzetlen elemzője az MSZP-nek, hanem továbbra is aktív alakítója akar lenni a dolgoknak. Azért elemez, s azért ilyen módon, mert ez készíti elő a visszatérését.
Orbán Viktor sem tartott nyilvános önvizsgálatot. De ő nem is idegenítette el a saját táborát – csak a potenciális választókat, az meg bocsánatos bűn. De felesleges Orbánnal példálózni. Orbán nem csak egy személy, hanem egy tábort összefogó szimbólum is. Gyurcsány viszont nem az.
Ráadásul a volt miniszterelnök tényleg nem érti Kósáné Kovács Magda nagyon –nagyon bölcs ( és így cinikus) megállapítását a Tocsik-ügyről, amely szerint nem elég mentesnek lenni a korrupciótól, de annak is kell látszani.
Nem elég kritikusnak lenni, ha nem válik önkritikussá. Nem elég a változtatási szándékait vázolni, ha nem elemzi azt is, miért nem sikerült elfogadtatnia a pártjával, a választóival, a potenciális választóival az elképzeléseit.
Szerintem a párt elitjének, s a politizáló közvélemény barázdáltabb tagjai számára még néhány, a kormányzásával kapcsolatos kérdésre is válaszolnia kellene. Miért követte el az őszödi hibát: azaz miért nem beszélt a nyilvánosság előtt arról, ahogyan kormányozni akart (visszavonni az ígéreteket)?
2006 augusztusában kierőszakolt egy tévé-beszédet – majd nem mondott semmit. Ma már tudjuk, mit nem mondott el.
Nem válaszolt arra, hogy miért csökkentette az áfát pár hónapért, s egy választási győzelemért?
Nem válaszolt arra, hogy a rendőrség 2006 szeptemberében miért nem lépett fel az MTV –t ostromlókkal szemben?
Nem válaszolt arra, hogy miért nem mondott le a sikeres, három milliós többségű népszavazás után?
Nem válaszolt arra, hogy ha a maradása mellett döntött, miért nem volt olyan kemény, mint később Bajnai?
Nem válaszolt arra, hogy miért jutott eszébe olyan baromságot mondani 2008-ban, hogy ide nem gyűrűzik be a válság? ( Persze, nem ezekkel a szavakkal, de ezzel az attitűddel mondta).
Nem válaszolt arra, hogy ha az SZDSZ-el nem ment a kormányzás, akkor miért nem dolgozta ki a kisebbségi kormányzás programját? Másképpen szólva: mi értelme volt még másfél évig kormányozni?
Nem válaszolt persze arra sem, hogy ha előre hozott választás van, akkor a Jobbik sem erősödött volna meg ennyire.
És akkor olyanokról nem is beszéltem, hogy publicistaként a polgári fejlődés harcosa, miniszterelnökként néha balosabb akar lenni a balosoknál is. Mi akkor az irány? Hol a konzisztencia? Mi a kijelentések súlya?
Gyurcsány ugyanúgy beszél, mint ahogyan a Népszabadságban írt az elemzéseit 2002 előtt. Megdöbbentő, hogy a legutóbbi dolgozata ugyanazokat a témákat taglalja, amelyeket akkoriban boncolgatott.
Egy intellektueltől dicséretre méltó kitartás a rögeszméihez ragaszkodni. Egy döntéshozó politikustól viszont szegénységi bizonyítvány. Ha még mindig ott tart, ahol tíz éve, akkor a kérdés nagyon leegyszerűsödik: ha ennyire eredménytelen voltál, akkor miért bízzunk meg téged újra?  
 

39 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr502001614

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kibaszott jó röpirat a modern baloldalról 2010.05.14. 08:49:11

Tévedett, aki azt hitte, Gyurcsány feladta. Itt bizony egy próféta van, aki nem adja fel. Prédikálni fog, amíg akad két ember, aki meghallgatja. (Fotó: Gusztos Péter/blikk.hu) Gyurcsány az őszödi beszéd végén azt mondta, ha az MSZP már nem támogatja ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsek ernő áruló 2010.05.14. 07:04:54

Igazából ez azért gáz, meg szánalmas még mindig ezen lovagolni, mert a Viktor, és Fecó abban különböznek, hogy Viktorról nincs olyan hangfelvétel, amin ennyire nyíltan kimondja azt, amit mindkettő csinált, jelesül: egy dolog a kampány, és egészen más dolog a kormányprogram. Ugyanaz, csak pepitában. Azt meg ne mondd nekem már, hogy ismerősei között Viktornak, vagy akár neked nem szokott elhangozni néhány "basszameg" kifejezés!

Gyurcsány döglött ló. Óriási bátorság rugdosni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.05.14. 07:27:51

@GerzSonka:
Ez a döglött ló annyiban speciális, hogy nem akarja tudomásul venni, hogy döglött.

yafet 2010.05.14. 07:31:48

@GerzSonka: Ha nem is bátorság, de legalább jól eső érzés. Meg ennyivel amúgyis tartozunk neki, ha nem többel....

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 07:36:07

Gyurcsánynak nem kell, nem szabad visszatérnie. Aki ezt máshogy látja, az saját népének ellensége. Gyurcsány ha alkoholista lene és nem egy országban, hanem egy kocsmában tette volna azt amit tett, ki lenne tiltva onnan élete végéig. Arra azért jó lett volna egy Jobbik 2/3-ad, hogy kitoloncolják az országból.

Leonce 2010.05.14. 08:00:17

A végén a tegeződés felesleges, de a többi nagyon kellett. Még több hasonló hangvételű írást a népnek.
Amúgy Gyurcsány politikai céljai jelenleg egybevágnak a mostani MSZP "elit" lejáratásával, hisz úgy tűnik, hogy Mesterházy Attila egyre inkább az igazi rivális szerepére fog megérni.
Kinyilatkozta már Gyurcsány, hogy nem kíván "visszatérni" , csak hát nem ezt látjuk.Tudjuk, hogy a háttérben , a gazdasági szálak mozgatásában nagyon is ott van, de azt meg ő tudja, hogy ehhez kell a politikai jelenlét is, mert így látható számára, hogy mit szövetkeznek majd ellen, miből maradhat ki.
Ez nem is az én és a többi átlag ember területe, ami nekünk fontos lenne: igenis felelősségre kellene vonni. Hogy a fenti kérdések közül melyikkel kezdjék? Lehet 2006. okt. 23. is, de én a magyar gazdaság tönkretételét és az erkölcsi válság okozását sokkal nagyobb bűnének tartom.

trickortreat 2010.05.14. 08:00:58

Ne haragudj Peter de a helyesirasi hibakat javitsd mar ki. Eloadassorozat, mobiltelefon egybe, SZDSZ-szel... "Gyurcsány Ferenc számára is azt hiszi" - ez mit jelent?

Bar egyet ertek vele, sajnos eleg gyenge poszt (ezeket mar elmondtak millioszor az utobbi eveben), hogy kerulhetett ez ki a fooldalra?

akakukk 2010.05.14. 08:15:55

Igen, GYF viselkedesere csak egy magyarazat van. O az MSZP-ben azoknak az eroknek a megtestesitoje, akik szamara a politikai hatalom gazdasagi elorejutasuk - es tulelesuk - nelkulozhetetlen eleme. A politikai hatalom gazdasagi hatalomma valo konvertalasanak katalizatora GYF. Nem veletlen, hogy amint tavozott, kiderultek a BKV stiklik - Bajnai nem volt hajlando lenyomni. Persze kell valami maszlag, amivel a parton belul es az orszagon belul is meg lehet ragadni a hatalmat. Elemzunk, igergetunk, nyugdijasozunk. Szerencsere GYF elvagta magat az oszodi beszeddel, egy eletre.

Pékszakállú Henceg 2010.05.14. 08:17:12

Részben egyetértek a blogban leírtakkal, mint elemzéssel, ugyanakkor a komplexitás elemzését hiányolom belőle. Ugyanis, az egy dolog, hogy az őszödi beszéd miatt Gyurcsány lejáratódott, és politikai szinten valóban hulla lett, ugyanakkor itt még mindig azt hiszik a népek, hogy minden szép és minden jó, csak kell egy jóságos miniszerelnök, aki nem ellopja, hanem ideadja nekünk. Ehhez szorosan kapcsolódik az utolsó előtti bekezdés: "Gyurcsány ugyanúgy beszél, mint ahogyan a Népszabadságban írt az elemzéseit 2002 előtt. Megdöbbentő, hogy a legutóbbi dolgozata ugyanazokat a témákat taglalja, amelyeket akkoriban boncolgatott." Nem lehet, hogy a problémák ugyanazok? Az országban az egészségügy, az államháztartás helyzete, a leendő nyugdíjasok nyugdíjának bizonytalanság, saját pártján belül egy berozsdásodott pártfelépítés, a régi káderek ciklikussága, az szellemi megújulásra képtelenség mind-mind fenn áll, mert ez mind megoldatlan ügy. Még egyzser: gyurcsány valóban politikai hulla, VISZONT amiket ír arra jó lenne odafigyelni, mert egyáltalán ír baromságokat, és sajnos a magyar politikai elit túlságosan gyáva ahhoz, hogy azokra a problémákra, amiket felsorol megfelelő választ adjon, inkább folytatja a struccpolitikát.

jozicsenko 2010.05.14. 08:45:32

@GerzSonka: az államadósságot a két és félszeresére emelték...

az a döglött ló olyan adósságot rakott a nyakunkba, hogy az életben nem lesz euronk (ja, talán 2016ban, kösz)

mindegy: azt a lovat én még addig lőném, ameddig mozog - ha csak a sörétektől, akkor is....

Lord_M_ 2010.05.14. 08:48:51

@Pékszakállú Henceg: A felvetésed jogos, és ezzel hátba is szúrtad Gyurcsány Ferencet. A problémák pont azok ami 2002-ben is voltak. Az egészségügy, az oktatás, az adók... Csakhogy, 2002 óta eltelt 8 év... nahh lapozzuk fel a Parlamenti tablókat, ebben a 8 évben melyik párt kormányzott? Ohh.. az MSZP... és ebből hány évet volt hatalmon Gyurcsány Bácsi ? nocsak 5 évet... Akkor talán nem akkor kellett volna ezekkel a problémákkal foglalkoznia? Nem akkor lett volna ildomos a problémákra megoldást találnia ? Nem őszödi "őszintebeszéd" kellett volna, hanem reális, fenntartható gazdaságpolitika. Nem e az a legnagyobb baj most, hogy az egészségügy még több hiánnyal küzd? Hogy az oktatás még jobban leromlott? Nem lehet e probléma véletlenül, hogy a 2002-es évhez képest nőttek az adóterhek, sokasodtak az adófajták és bonyolódott a közigazgatási rendszer? Nem okozhatja a problémát véletlenül, hogy egészen a Bajnai kormány közepéig - végéig milliárdok párologtak el - akár nokiás dobozokban. Nem sokasíthatta a problémát véletlenül, hogy olyan szakembereket ültettek pozícióba mint kedves Horváth Ágnes, akinek a legfontosabb a 300.000 forintos széfek voltak a kórházban?

Lehet ezeket magyarázni, védeni, exMiniszterelnökünk ezt elrontotta. Elhibázta, elq... Ha emberünk az építőiparban dolgozna, és két három épület rádőlne a kedves lakókra, akkor már börtönben ülne, nem úszná meg azzal, hogy "majd beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni mintha építkeznénk... hogy elloptátok a sódert... Nade mostantól nincs sóderlopás..."...

fentebbi kommenthez, nem az a baj, hogy elhangzott egy basszameg, egy qrvaország: hanem hogy az hangzott el hogy "elkúrtuk ... nem kicsit, nagyon.. nyilvánvaló hogy végighazudtuk az utolsó másfél két évet... " ... "és közben nem csináltunk semmit négy évig"

Ezekkel van a baj, ez a totális kudarc beismerése. Ez a baj azzal a beszéddel. Meg az, hogy egy ilyen kudarc beismerése után talponmaradt. Az nem mentség, hogy ő ezzel fel akarta rázni a többieket, és hogy szembenéz a múltjával. A négy év semmittevés (csak adóssághalmozás) megbocsáthatatlan bűn egy ország vezetőjének. Nincs mentség, nincs kivétel.

Az lenne a méltó, ha tudomásul venné, hogy beírta magát a történelemkönyvekbe, célját elérte... és most itt volna az ideje a csendes békés családi életnek, elvonultan a nyilvánosság elől... és nem úgy tenni, mintha ő csak egy külsős megfigyelő lett volna a kormányzása idején és azt bizonygatni, hogy most már tudja a megoldást és meg is oldaná, csakhát a csúnya fidesz összeszedett kétharmadot... 2004 és 2009 között kellett volna neki bebizonyítania, hogy érti és tudja amit elvállalt. Ha csak ennyire volt képes, köszönjük, leülhet elégtelen. Nincs pótvizsga.

öcsi55 2010.05.14. 08:49:53

Ki az a Gyurcsány ?

Álmodóhely 2010.05.14. 08:56:55

Szerintem, ha átírod a nevet meg az évszámokat egy másik nagyformátumú politikusra, továbbra is igaza lesz a cikkednek. Úgyhogy ne dobjad el, lehet, hogy jó lesz még egyszer valamire..

prairiewolf 2010.05.14. 09:10:34

Csak 2 adalék:
1.Az őszödi beszéd: voltak ott értelmes emberek is, (az MSZP soraiban) pl. orvosok, többgyerekes családanyák, stb. De nem volt közülük egy sem, aki felállt volna, és vmi ilyesmit mondott volna: Uram/Elvtársam én ilyen trágár szöveget még a baráti körömben sem hallok, nem beszélve a családunkban, ez nem járatos.Ez egy kanászhoz méltó, de Önhöz nem.
2.A bukás törvényszerű volt, mert: itt már a szavak/igéretek nem számítottak, az eredmények magukért beszéltek: felmondások, csoportos leépítés,ésszerűsítés/magyarul: leépítés, bezárás, megszüntetés,sínfelszedés, nadrágszíjösszehúzás(65 éve), ovódák bezáerása, iskolák, kollégiumok eladása, kórházak eladása, stb., közrend összeomlása, elvtársak lenyúlásai: >>>népítélet: elég volt!!!!Ezt már ennél rosszabbul nem lehetett csinálni.Tehát ne is keressenek a kampányért úgymond bűnbakot, mert ha ezzel folytatják, akkor egyáltalán nem értik a lényeget: lezüllesztették ezt az országot gazdaságilag, morálisan, kész.
Nekiálltak vezetni egy repülőgépet, amihez fogalmuk sem volt; egy dologhoz értettek, a folytonos megszorításokhoz, ami nem vezet, és nem is vezethet sehova.

Lord_M_ 2010.05.14. 09:16:43

@prairiewolf: nem - nem... legalább két dologhoz értettek - szemben azzal amit mondasz -

az egyik az állami pénzek "elosztása" ... a másik az ennek a problémának az ideiglenes orvoslására kitalált megszorítások...

nagyonkérlek, ne vedd el az mszp-től azt, amihez értenek :-) igazságtalan vagy :-)

tölgyes 2010.05.14. 09:23:58

Ez Azon kevés Kóczián írások egyike, amivel szinte maradéktalanul egyetértek. Itt most lehet(ne) Orbán és Gyurcsányt hasonlítgatni, de nem érdemes, mert nem hasonlíthatóak.
Gyurcsánynak akkor lettek volna túlélési esélyei, ha az őszödi beszéd után vállalja a megmérettetést. Az lett volna a katarzis, az hozta volna a megtisztulást Gyurcsány és az MSZP számára.. Így katarzis nélkül ez a mostani önkritika üres fecsegés, amelyiknek lehet egy-egy szórakoztató epizódja, de még a legközvetlenebb hívőknek is csak a legkitartóbb csoportjai számára jelenti azt, aminek a szerző szánta.Nekik pedig szinte mindegy, hogy Gyurcsány mit mond.. ők annyira akarnak hinni!

Gazz 2010.05.14. 09:35:56

"Ha még mindig ott tart, ahol tíz éve, akkor a kérdés nagyon leegyszerűsödik: ha ennyire eredménytelen voltál, akkor miért bízzunk meg téged újra? "
Szerintem az idézet első fele nem is kell. Ennyi is tökéletesen kifejezi a valóság minden rétegét:
" ha ennyire eredménytelen voltál, akkor miért bízzunk meg téged újra? "

lajafix 2010.05.14. 09:46:31

@GerzSonka: a döglött lónak még ma sem fűlik a foga a felelősséghez. BTW OV nem vágta csődbe az országot. GyF igen.

Pékszakállú Henceg 2010.05.14. 09:49:16

@Lord_M_: Nem akarom Gyurcsányt védeni, de igazából neki kétszer 2 év jutott. Az első két évben megpróbálta menteni a kormányt, amivel meggyőződésem, hogy nem az országot szolgálta, a második két év pedig az őszödi beszéd jegyében telt el. Ettől még igaza van azokban a dolgokban, amiket fejteget az írásaiban, és meggyőződésem, hogy hiába a fidesz 2/3-a, ők is a semmittevés művészei lesznek, aminek hatását majd akkor fogjuk érezni, amikor mondjuk 10-15 év múlva arra ébred az ország, hogy jééé, nem kapnak a nyugdíjasok nyugdíjat, az egészségügy romokban azért, mert minden kormány a politikai túlélésre játszott minden ciklusban.

lajafix 2010.05.14. 09:49:30

@Pékszakállú Henceg: ha a problémáink ugyanazok lennének mint 2002ben, akkor happy people-k lehetnénk. GyF felelőssége éppen az, hogy sokkal nagyobb bajokat csinált és még ma sem meri ezeket elismerni.

lajafix 2010.05.14. 09:52:05

@Pékszakállú Henceg:
'igazából neki kétszer 2 év jutott. Az első két évben megpróbálta menteni a kormányt, amivel meggyőződésem, hogy nem az országot szolgálta, a második két év pedig az őszödi beszéd jegyében telt el. '
lehet hosszú sorokat írosgatni, de sokkal egyszerűbb a helyzet: ha nem fűlik valakinek a foga a felelősséghez, akkor ne vállalja. ennyi.

Pékszakállú Henceg 2010.05.14. 09:52:09

@lajafix: szerintem OV is hozzátette a magáét, a kedvezményes lakástámogatással, aminek a terheit, évi 300 milliárdot a mai napig nyögjük. Persze, az OTP-s Csányi Sándor hivatásos oligarcha ezt egyáltalán nem bánja.

lajafix 2010.05.14. 09:56:33

@Pékszakállú Henceg: a lakástámogatási kiadás jelenlegi szintjéért nem Orbán, hanem az elkúrt Megyó-GyF kormányzás felelős, ugyanis a támogatás mértéke a felvett összeg mellett a hosszútávú államkötvény hozamtól függ. Ha a kedves balliba kormány megértette volna ezt már 2002ben s követi a V4 országok példáját, akkor lenne 4-5% hozamunk majd 0 állami kiadással, merthogy a kamat-4% a támogatás. Ez 10% kamat mellett persze 300 milliárdba kerül, értelmesen kormányozva 0 lenne és nem lenne devhiteles probléma sem.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.14. 09:57:06

GYF ott követte el a hibát, hogy államférfinak képzelte magát, és ebbe is rokkant bele elmeügyileg, hogy mégsem ő a hajóorron llévő faszobor (csak obor nélkül állja meg a helyét) :))) aki muatja az utat és hasítja a tengert az új világ felé

lajafix 2010.05.14. 09:59:13

@lajafix: s amikor kiküldi a kincstár a kamattámogatás éves elszámolását a hitelem után, akkor persze én is anyázok a 240ezres támogatáson, holott a hitelem tőkerésze már a fele alatt van a kiindulónak.

fronzi 2010.05.14. 10:05:21

"Gyurcsány Ferenc számára is azt hiszi, hogy a közönség fellépéseit újabb és újabb előadásoknak fogja fel, amelyben senkit nem érdekelnek az emlékei, csak az új produkcióra kíváncsiak. "

kedves kóczián úr!
kérem, olvassa el, amit leírt, mielőtt megnyomja az "elküldés" gombot

kalandfereg 2010.05.14. 10:12:04

Nagyon egyetértek a postolóval.

Fletó mára teljesen elvesztette az igazán soha meg nem talált fonalat, magyarul nettó gyagyás lett. Teljesen el van tájolva, hogy ő kicsoda, és mi is az ő kis szerepecskéje Mo. torténelmében. Nem itt van a hiba, hanem ott, hogy az MSZP-ben senki nincs abban a helyzetben, hogy elküldje őt oda, ahova való. Ez mutatja, hogy mennyire bukott egy párt az.
Személy szerint remélem, hogy eltünik az egész MSZP a süllyesztőben. Egy Gyurcsány-féle BALLIK :D simán leszalámizza az egész bandát (saját magát is beleértve) 5% alá, úgyhogy remélem, megalapítja az a barom.

Ez a legutóbbi JOBBIK-nemzetbiztonsági história is jól szimbolizálja, hogy mennyit tett az MSZP azért, hogy szélsőjobbosnak lenni mára szinte vállalható alternatíva lett.

Remélem, az LMP-ről kiderül, hogy életképes társulás, és szépen betölti az üresen maradt baloldalt...

katamara 2010.05.14. 10:12:21

Én inkább kóczián elvtárs azt hiszem, hogy orsós-orbánnak, volt nagyon vastag rinocérosz bőr a képén a sok hazugságával a politikában maradni
És most képzeljétek el bunkókáim, hogy igen is sok embert érdekel amit Gyurcsány mond. Igaz ő nam hazudik, nevén nevezi a gyereket.

pepito1 2010.05.14. 10:19:57

Én szerettem őt... Fletó örökké a szívünkben él :D

fronzi 2010.05.14. 10:20:00

@katamara:

"És most képzeljétek el bunkókáim, hogy igen is sok embert érdekel amit Gyurcsány mond."

pont ez a szomorú.
(és jellemzően pont az ilyen, másokat csípőből lebunkózókat)

kalandfereg 2010.05.14. 10:30:23

@katamara:

Ez is tipikus: az orsósozó-ciganyozó Jobbik-fíling vegyítve a Gyurcsány-fanok nemkülönben beteges világával.
Egyre kevésbé csodálkozom a Jobbik-MSZP tegelyt emlegetőkön.

subabubba 2010.05.14. 10:38:16

@fronzie: érdekes, én megértettem egyből.

Kócziáp Péternek: legyen már Like gomb.

subabubba 2010.05.14. 10:41:28

Ugyanis nagyon nagyon jó a cikk.

szárny 2010.05.14. 10:54:33

Hogy egyeseket mekkora nagy felismerésekre vezet az a sajnálatos tény, miszerint már nincs mit kinyalniuk Gyurcsány seggéből!
S hogy még csak egy pár hetet várni sincsen türelmük a renegáció előtt, az meg jól mutatja astílusérzéküket. Amely körülbelül a négybetűs alapanyaguk vitamintartalmával korrelál...

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.05.14. 11:12:43

Nevezett aki annyiszor hivatkozott már a bátorságra,
az elmúlt napokban olyasmit mondott egy szurkolói fórumon,hogy ő a hallgatóinál többet tud az öszödi beszéd kiszivárogtatásáról, de ezen most lépjünk túl.
Azaz:ismét hülyének nézte elvtársait. Ha már a "bátor ember" eddig nem tette meg, csak történelmi hűség
kedvéért mégis le kellene szögezni,hogy MSZP-s kötődésű rádióelnök alatt KIZÁRT, hogy a Kossuth adó
adásba engedte volna az öszödi beszédet ha erre nem utasítják.Akik valaha is dolgoztak a rádióban ezt pontosan tudják.

Homérosz 2010.05.14. 11:21:46

A ""nép" nem akar öngondoskodni, nem akar vizitdíjat fizetni, nem akar az életszínvonalból engedni, nem akar küzdeni, ujitani az életén uj szakmát tanulni, menni, ha kell költözni a munka után. Majd állambácsi mindent megold-helyette. Ez Orbán zseniális felismerése volt, a győzelem aránya is ezt igazolta.

manipul 2010.05.14. 11:32:07

Tisztelt Kóczián Úr!
Nemrég a NOL-on megjelent egy cikk, aminek a felvezetésében ez áll: Az értelmiség legfontosabb feladata a kritika.
Ez nagy tévedés, de ami igaz lehet benne, az sincs kifejtve, ugyanis nem mindegy, hogy mikor.
Az Ön cikke újságírótól kitűnő, állampolgártól gyenge, értelmiségitől bűn. Amiket Ön felhoz régi ügyek, amiket idejében kellett volna kritizálni és akkor talán nem jutunk ide. Houdini-nek voltak segédei, akik segítettek neki a trükkökben. Sajnos Ön és társai is segítették Gyurcsány trükkjeit, vagy a hallgatásukkal, vagy kifejezett manipulációval, pld-ul az öszödi beszéd átfestése igazságbeszéddé.

szárny 2010.05.14. 11:37:34

@manipul: Óh, hát miért nem nézi el neki? Hiszen csak meg akar élni valamiből a szerencsétlen a nyolc gyerekével meg az anyjával, aki Katus mintájára a gázórát lesi lélegzetvisszafojtva...
Az még egy közélet, amelyikben ilyen galandférgek tekergőzhetnek szabadon...

karip10 2010.05.14. 12:01:16

@katamara: na låtod,pont az ilyen agyatlan lelketlen patkånyok miatt vållalhatatlan ez az orszåg,ha teged erdekel amit a boszme kirålyod mond,akkor oriåsi problemåid vannak minden teren,takarodj le innen,mert jon az orsos brigåd azt ellåtja a bajodat te szerencsetlen barom!!!!
süti beállítások módosítása